• Informacje na temat:

    steki z mielonej wołowiny

Przepisy na temat: steki z mielonej wołowiny
  • Amerykańska uczta – stek

    Jedną z popularnych potraw w Stanach Zjednoczonych jest stek. W Polsce nie ma tak rozwiniętej kultury jedzenia wołowiny jak u naszych zachodnich przyjaciół, ale z pomocą paru wskazówek możemy przygotować iście amerykańską ucztę. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso i garść smacznych dodatków, które umiejętnie połączone stworzą wspaniały posiłek. Marka Kühne proponuje kilka sposobów na...

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    .... Wołowiny z zasady nie powinno się marynować, wystarczy przed wrzuceniem na ruszt dodać odrobinę soli. Dopiero na talerzu łączy się ją z sosem. Warto spędzić chwilę czasu w kuchni i  przygotować kilka...

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...kardiologicznych. To wystarczające powody, by wrzucić steka wołowego na grilla. Możemy samodzielnie wykroić steki z kawałka antrykotu lub rostbefu lub kupić pakowane pojedynczo, gotowe do wrzucenia na ruszt steki Uczta Qulinarna od Sokołowa. Jeśli zależy nam nie tylko na daniach głównych, ale również na przekąskach, możemy przyrządzić zagryzki oparte na wołowinie. Takim przykładem mogą być kuleczki...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ..., naleśniki z serem oraz budyń z rodzynkami i serem. Najlepsze na koniec Najlepsze zostawiliśmy sobie na koniec. Mowa tu oczywiście o mici - małych kiełbaskach z mielonej baraniny i wołowiny(...) papryką, ciorba de perişoare - z klopsikami, ciorba ţaraneasca - "zupa chłopska" z wielu warzyw i wołowiny, ciorba de potroace - rosół drobiowy z dużą ilością kwaśnicy, znany z dobroczynnych właściwości...

Artykuły na temat: steki z mielonej wołowiny
  • Apetyt na mięso

    Ma niepowtarzalny smak i jest bogata w składniki odżywcze. Miłośnicy dobrej kuchni niezwykle cenią sobie wyjątkowe właściwości wołowiny.

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    ...aluminiową, żeby soki pozostały w mięsie. Steki podawaj polane sosem z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami, np. brukselką Pikantne burgery Składniki na 4 porcje: 50 dag mielonej wołowiny(...) z kotletów delikatnie rozbij dłonią i przywróć do pierwotnego kształtu. Oprósz steki solą i pieprzem. Każdy kotlet owiń w plaster słoniny i przewiąż nitką spożywczą. Ser zetrzyj na tarce o drobnych...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Chilli con carne Smoczy oddech

    ...1 główka czosnku, posiekana 450 g steku wołowego bez kości, okrojonego i pokrojonego w kostki ok. 0,5 cm 900 g  grubo mielonej wołowiny 450 g włoskiej kiełbasy salsiccia 2 łyżeczki cebuli granulowanej 2 łyżeczki czosnku granulowanego 3 łyżeczki chilli w proszku 2 łyżeczki ostrej papryczki 2 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki pieprzu cayenne...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Crème brûlée

    Czyli jeden z najslyniejszych francuskich deserow obok clafoutis, i slodkich tart... znajdziecie go w karcie kazdego baru, brasserie czy restauracji......

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...