• Informacje na temat:

    stek z patelni z cebulą

Przepisy na temat: stek z patelni z cebulą
  • Marynowane steki ze schabu

    ...strony. 3. Cebulę obierz, pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i smaż na jasnozłoty kolor. Posyp sporą szczyptą cukru, smaż dalej na złoty kolor. Oprósz solą oraz pieprzem. Podawaj na stół z gorącymi stekami i ulubioną sałatką.

  • Wszystko co musisz wiedzieć, aby przygotować stek idealny.

  • Domowy stek

    Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis na domowy stek.

  • miękkie, soczyste mięso, różowe w środku, pełne smaku - po prostu perfekcyjny stek

  • Steki z karkówki

    ...z cebulą i czerwonym octem winnym. Czosnek obierz, potnij w płatki. Na kotletach rozłóż cebulę z tymiankiem i octem. Włóż do lodówki na 30 minut. Potem zdejmij cebule, mięso obsmaż na patelni grillowej. Przełóż do formy. Obłóż cebulą i czosnkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Mię- so piecz 20 minut. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Gotowe kotlety, cebulkę i czosnek wyjmij na...

  • Steki z karkówki marynowane w sosie sojowym i przyprawach z patelni. Muszę przyznać że efekt przerósł moje oczekiwania. Mięso w połączeniu z musztardą i ketchupem przypominało w smaku karkówkę z grilla, miało nawet taki ciemny kolor.Brakowało jedynie tego charakterystycznego zapachu i lekkiego przypalenia.

  • Amerykańska uczta – stek

    Jedną z popularnych potraw w Stanach Zjednoczonych jest stek. W Polsce nie ma tak rozwiniętej kultury jedzenia wołowiny jak u naszych zachodnich przyjaciół, ale z pomocą paru wskazówek możemy przygotować iście amerykańską ucztę. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso i garść smacznych dodatków, które umiejętnie połączone stworzą wspaniały posiłek. Marka Kühne proponuje kilka sposobów na...

  • Smaczny pomysł na "Stek rozmarynowy"

  • ​Stek z łaty wołowej

    Przygotowanie: Posiekaj cebulę i paprykę, usmaż na oliwie. Dodaj przecier pomidorowy, demi-glace, melasę i kawę. Dodaj rozgniecionego banana. Dodaj pozostałe składniki sosu i wymieszaj. Zagotuj i zmiksuj blenderem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Usuń powięzi z łaty. Zmieszaj wszystkie przyprawy i natrzyj mięso z każdej strony. Smaż na patelni na oleju ze wszystkich stron. Gdy się zrumieni...

  • Ulubione mięso mojego narzeczonego

Artykuły na temat: stek z patelni z cebulą
  • Mielony stek Salisbury

    ...masę. Uformuj z niej 4 steki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż steki i obsmażaj je po ok. 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Trzymaj w cieple.  2. Na tę samą patelnię włóż drobno posiekaną cebulę(...) Worcestershire.  3. Zmniejsz płomień do minimum. Na patelnię włóż steki. Duś je przez 20 minut (po 10 minutach odwróć mięso). Zdejmij z patelni. Oprósz solą i pieprzem. Podawaj z pieczarkami i sosem...

  • Stek z pieczarkami

    Aby przygotować idealny stek, trzymaj się tej zasady: befsztyk z polędwicy o grubości 2,5 cm smaży się: 3-4 min - aby był mocno krwisty, 4-5 min - krwisty, 5-6 min średnio wysmażony, 6-7 min - wysmażony. Nie przewracaj mięsa widelcem, bo nakłute wypuści soki i będzie suche.

  • Szparagi z patelni ze stekiem

    Składniki na 4-6 porcji: 2 steki wołowe o grubości 2,5 cm, 50 dag zielonych szparagów, 4 cebule dymki bez szczypiorku, 20 dag pomidorków cherry, skórka otarta z 1 cytryny plus sok, 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych, 4 łyżki oliwy, 100 ml sosu sojowego l sól, pieprz, cukier, świeża kolendra, limonka (ew.) Mięso opłukać, osuszyć, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę (2 łyżki), smażyć...

  • Pomysły na steki

    Nie nakłuwamy steku podczas smażenia. Wypłynie z niego sok i mięso straci na smaku.

  • Pomysły na łososia

    Dla zabieganych szybkie steki, dla smakoszy - eleganckie przystawki.

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Zapiekanka z indykiem

    Sposób przygotowania: 1. Mięso krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na 5 steków. Obrane cebule kroimy w niezbyt grube plastry.  2. Plastry boczku przekrawamy na pół. Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, by stał się chrupiący, przekładamy na talerz. Na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju i smażymy steki z indyka z obu stron na jasnozłoty kolor. Przekładamy na talerz, doprawiamy...

  • Zapiekanka z indykiem

    Przygotowanie: 1. Mięso krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na 5 steków. Obrane cebule kroimy w niezbyt grube plastry.  2. Plastry boczku przekrawamy na pół. Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, by stał się chrupiący, przekładamy na talerz. Na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju i smażymy steki z indyka z obu stron na jasnozłoty kolor. Przekładamy na talerz, doprawiamy...

  • ​Musaka dla smakoszy

    ...drugiej patelni podgrzej oliwę, na której usmażysz steki z antrykotu. Dopraw mięso solą i czarnym pieprzem, duś w maśle przez około 3 minuty aż się ładnie zarumienią z obu stron. Przełóż antrykot do(...). Kiedy bekon smaży się na patelni, posiekaj cebulę. Kiedy bekon jest gotowy, przełóż go z patelni do pojemnika i na wytopionym tłuszczu zeszklij cebulę. Kiedy cebula będzie gotowa, zdejmij patelnię...

  • Tortilla z wołowiną i awokado

    Składniki: Cebula czerwona Awokado Czosnek Olej słonecznikowy Śmietana Rukola Chrzan Papryka w proszku Wołowina Pokrój mięso. Wymieszaj paprykę ze śmietaną. Wlej olej do miski, dodaj chrzan i rozdrobniony czosnek. Obtocz mięso w oleju z chrzanem, usmaż mięso na patelni. Pokrój cebulę i awokado. Stek umieść w piekarniku na 5 minut, a następnie drobno pokrój. Tortillę posmaruj...