• Informacje na temat:

    stek wołowy rozmaryn

Przepisy na temat: stek wołowy rozmaryn
Artykuły na temat: stek wołowy rozmaryn
  • Stek wołowy. Tu znajdziesz cenne pierwiastki

    Steki wołowe są źródłem żelaza. Dlatego warto jej jeść. Przygotuj sos: rozpuść masło w rondelku z grubym dnem, wlej wywar i wino. Gotuj sos na małym ogniu tak długo aż płyn się zredukuje i powstanie gęsty sos. Dopraw go według uznania octem balsamicznym, cukrem, solą i pieprzem.  Steki posól od tej strony, na której ułożysz je na patelni. Smaż na dobrze rozgrzanej, suchej patelni grillowej...

  • Antrykot z rozmarynem i tymiankiem

    Doskonały pomysł na wołowe steki z ziołami. Zobacz wideo!

  • Weź się za wołowinę!

    Szef Adam Chrząstowski poleca Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami Składniki:  400 g rostbefu sezonowanego, oczyszczonego z powięzi 4 żółtka 120g ogórka kiszonego, posiekanego 120(...) wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Uformuj krążek, obok ułóż ogórek, cebulę i podgrzybki. Żółtko ułóż na mięsie. Ozór wołowy na chrzanowym mleczku i buraczkach Składniki: 200g ugotowanego...

  • Pora na obiad

    Steki wołowe z purée selerowym Składniki na 4 porcje: 50 dag brukselki, 20 dag ziemniaków, 60 dag selera korzeniowego, sól, 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 18 dag), 8 gałązek rozmarynu, pieprz(...) minut w lekko posolonej wodzie. Steki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na połówki. Rozmaryn opłukać, gałązki pociąć na połówki. Na kawałkach mięsa ułożyć po dwie połówki rozmarynu. Obwiązać...

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    Czerwone mięso zwiera dużo żelaza odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek w organizmie. Żeby przyjąć tyle tego składnika, ile znajduje się w jednym steku, trzeba by zjeść 7 kg szpinaku!

  • Apetyt na mięso

    Stek Składniki (8 porcji) - 3 łyżki ziaren czarnego pieprzu - 8 filetów z polędwicy wołowej - oliwa do smażenia - 1/2 cebuli - 30 ml czystej wódki - 50 ml czerwonego wytrawnego wina - 10(...) - koncentrat pomidorowy - 1 szkl. czerwonego wina - olej - sól, pieprz, kminek, słodka i ostra papryka, cukier, listek laurowy Przygotowanie Mięso pokrój w kostkę. Przesmaż na silnym ogniu i przełóż...