• Informacje na temat:

    stary domowy sernik

Przepisy na temat: stary domowy sernik
  • Siostra Anastazja: Z kim łączy nas stół, a z kim telewizor

    ...sernik. To według mnie najlepsze ciasto, ponadczasowe. Na wschodzie Polski popularna jest kutia, czyli pszenica z miodem, makiem, bakaliami. Ale są też inne słodkie dania wigilijne. - Na przykład(...) nieznajomego. Zna Siostra jeszcze jakieś? - Na przykład karmienie zwierząt domowych specjalnymi kolorowymi opłatkami. To było przypomnienie, że Jezus narodził się w stajni, wśród zwierząt, a więc...

  • pyszny polecam

  • Jest to bardzo delikatny sernik domowy z polewą czekoladową dla dużej rodziny. Jego zaletą jest taniość i łatwość przygotowania. Kto go nie jadł, ten nie wie co to sernik:))

  • Mieszanka morskich owoców smażona z warzywami i przyprawami.

  • Pączki są pulchne,aromatyczne i bardzo smaczne.Bardzo polecam:)

  • Szybki, łatwy , bez pieczenia

  • pyszny chlebek domowej roboty

  • Taki domowy rarytas z pajdą dobrego chleba, ogórkiem i pomidorem. Kto nie lubi? Pewnie i tacy są, jednak większość chętnie się tym zajada.

  • Jest to bardzo smaczny tort kremowy z owocami, oryginalny, nie jest trudny w przygotowaniu, a najważniejszą zaletą tego ciasta jest to, że można go przyrządzać w lecie, gdy są świeże owoce, np truskawki, maliny, poziomki lub czarne jagody, a w zimie ananasy lub brzoskwinie z puszki.

  • Sery topione produkuje się z serów podpuszczkowych (mniej kwaśne niż twarogi) przy użyciu kwasów. Najstarszym serem topionym jest fondue. Jako kwasu użyto tu …białego wytrawnego wina. Można także wykorzystać kwasek cytrynowy lub kwas askorbinowy. Ser do produkcji sera topionego nie może być za świeży ani za stary. Najlepiej jak ma kilka dni. Zawartość sera podpuszczkowego w serze topionym nie może być mniejsza niż 75%.

Artykuły na temat: stary domowy sernik
  • Październikowe nowości z Naszej Księgarni

    ...: twarda | ISBN: 978-83-10-12911-6 | EAN: 9788310129116 | Cena: 69,90 PLN | Premiera: 12.10.2016 Gospodyna. Zaradnik domowy Czasem bardzo się nie chce, ale trzeba. Niekiedy się zachce, ale nie wiadomo jak. Zarówno tym, co mają dwie lewe ręce, jak i tym z głową na karku, przyjdzie z pomocą zaradnik domowy, który prosto, wdzięcznie i pociesznie podpowie, jak utrzymać w ryzach swoje...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...sałatkę, która jest znana w Polsce jako jarzynowa, a na Litwie jako biała. Pewnie dlatego, że dużo w niej majonezu. - A na deser mama robi wyborny sernik wiedeński. Jego tajemnica tkwi w serze, grubo...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Maryla Rodowicz: Czasem warto zbłądzić...

    .... Ostatnio na Wielkanoc Kasia upiekła kilka ciast i miałam nadzieję, że będą kiepskie (śmiech). Okazały się jednak fantastyczne i wszystkie od razu pochłonęliśmy, a sernik nawet nie doczekał świąt. Ale(...) domowy. Ponoć to on jest guru od finansów? - Zdecydowanie! Mąż jest specjalistą w rodzinie, jeśli chodzi o ekonomię i czytanie umów. Zresztą syn Jędrek chce iść w jego ślady. Ostatnio stwierdził, że...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Szczęście jest kwestią... decyzji

    ...gospodyni domowej? - Uwielbiam wracać po pracy do domu i zaszywać się w domowych pieleszach. Często od progu wołam: o jak dobrze, że już w domu! Pierwsze kroki kieruję do kuchni. Najpierw zaparzam herbatę - bardzo lubię dobre, czarne herbaty. Potem odgrzewam albo gotuję obiad. Ciasta piekę rzadko - najczęściej sernik lub szarlotkę, za to córki są tu bardzo aktywne. Rozumiem, że obiad w pani domu...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z pewnością nie raz delektowali się śląskim kołaczem serowym, dekadenckim sernikiem nowojorskim...

  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    Philips HR1372 składa się z końcówki blendującej, 2 zamykanych pojemników do siekania i mieszania, końcówki do ubijania piany oraz dzbanka na napoje Mile mnie to zaskoczyło, bo mój stary blender(...) rozdrobnienia. Niespodzianka okazało się kruszenie lodu- poprzednim blenderem zajmowało to dłuższą chwilę- korzystając z tego modelu, postępując tak jak przy starym sprzęcie w kilka sekund za pierwszym razem...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...