• Informacje na temat:

    sposob przygotowania smardz

Przepisy na temat: sposob przygotowania smardz
  • Przepisy Grzegorza Zawieruchy

    ...szparagami i smardzami Sposób przygotowania Suszone smardze moczymy w wodzie i odstawiamy na ok. 20 minut. Foie gras smażymy na patelni po 2 minuty z każdej strony, odkładamy do nagrzanego do 40(...)Śledzie po kaszubsku Sposób przygotowania Śledzie zalewamy wodą z dodatkiem liścia laurowego i moczymy ok. 2 godzin, zmieniając wodę dwukrotnie. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pokrojoną...

  • Smaku nie da sie opisac, jest rewelacyjny !

  • pyszne, pikantne, inne ;) w skladnikach podalam na 2 rozne farsze, jeden ziemniaczany-warzywny a drogi miesny....ja wole warzywny

  • Zdrowe, lekkie i smaczne.

  • Wykwintne i szybkie danie na kazda okazje.Wspaniale sie komponuje z lampka bialego,wytrawnego wina.

  • Smaczny pomysł na "Jak przygotować gofry dla dziecka"

  • Danie doskonałe w smaku, niezbyt drogie i w miarę łatwe do przygotowania.

  • Wiele osób uważa solenie i kiszenie za równoznaczne sposoby, mówią, że to to samo. Choć w jednej i drugiej metodzie używa się soli, to w pierwszym sposobie środkiem konserwującym jest tylko sól, a w drugim kwas mlekowy i sól. Wspominałam poprzednio, że w procesie kiszenia nie wolno przekroczyć 8-procentowego dodatku soli, a w praktyce używa się jej znacznie mniej. Tymczasem do solenia metodą „na sucho” dodajemy przynajmniej 150 g soli na 1 kg grzybów, a przy metodzie „na mokro” zalewamy...

  • Smaczny pomysł na "Indyk na sposób prowansalski"

Artykuły na temat: sposob przygotowania smardz
  • Grzyby, które mogą zbierać tylko wytrawni grzybiarze

    ...wydostaniu się z jaja jest pokryta ciemnym zielonoszarym śluzem, który zniknie za sprawą much w kilka godzin. Pod spodem znajduje się pełna niewielkich komór struktura, kojarząca się ze smardzem. Jej...

  • Wykwintna kuchnia polska

    ...roku z wykorzystaniem ekologicznych produktów sezonowych. Pośród oryginalnych pozycji znajdują się na przykład "Consomme ze smardzów z pieczoną w miodzie scorzonerą" lub "Aksamitna zupa z soczewicy...