• Informacje na temat:

    spody bezowe

Przepisy na temat: spody bezowe
  • Bezowy torcik z różą

    Wyjątkowo efektowny!

  • Sernik pod bezową chmurką

    Sernik jest królem wśród ciast. Ten smakuje wyjątkowo dzięki dodatkowej bezowej piance. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

  • Płatek śniegu - tort bez pieczenia

    Pyszny sernik na zimno z bezową posypką.

  • Rolada jogurtowo-rabarbarowa

    Delikatne ciasto bezowe z pysznym nadzieniem.

  • Owocowe wieżyczki

    ...i lśniącą pianę. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier.  2. Na każdy krążek na blasze nałóż porcję masy bezowej. Delikatnie i równomiernie ją rozsmaruj. Wstaw do piekarnika i susz około godziny. Potem piekarnik wyłącz. Lekko uchyl drzwiczki. Pozostaw spody bezowe do wystudzenia. W tym czasie czekoladę połam na kawałeczki.  3. Masę krówkową mocno podgrzej. Wrzuć do niej czekoladę, mieszaj, aż...

  • Beza Pavlova z bitą śmietaną

    ...2 takie same okrągłe spody do bezowego tortu. Piecz je przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 110 stopni. Następnie trzymaj w piecu przez kolejne 2 godziny w 100 stopniach. Beza powinna się wysuszyć...

  • Amerykański pie z kremem albo owocami

    Te ciasta to prawdziwa rozkosz podniebienia. Soczyste owoce i aksamitny krem otoczone kruchym ciastem. Palce lizać!

  • Tarta morelowa w koronie z rozetek

    ...z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciśnij wokół brzegu ciasta spore bezowe rozetki. Tartę piecz jeszcze ok. 5 minut. Oprósz cukrem pudrem. 

  • Tort Esterhazy z Węgier

    Sposób przygotowania 1. Blaty: białka wymieszaj z solą i ubij na sztywno, powoli dosypując cukier. Pod koniec ubijania bezę wymieszaj z migdałami. Spód tortownicy (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż 1/6 masy bezowej, cienko rozsmaruj. Blat piecz 10 minut w 200 st. C. W ten sam sposób upiecz jeszcze 5 blatów.  2. Masa: żółtka utrzyj z cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i 1/2 szkl. mleka...

Artykuły na temat: spody bezowe
  • Rolada bezowa

    Bezy na roladę nie susz dłużej niż w przepisie. Musi być miękka, ewentualnie z zewnątrz lekko krucha, żeby łatwo było ją zwinąć. Deser trzeba szybko spożyć, najpóźniej drugiego dnia.

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Sernik pod bezową pierzynką

    Sernik idealny na rodzinne popołudnie w towarzystwie kawy.

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • ciasto bezowe z jabkami.

    składniki na ciasto: jedna cała szklanka i jeszcze pół  szklanki mąki przennej, dwa jaja, łyżeczka,  proszku do pieczenia,  trzy łyżki śmietany 18% pół...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na tort bezowy przyozdobiony owocami leśnymi. Składniki 7 białek20 g soli350 g cukru pudru½ łyżeczki soku z cytryny½ łyżeczki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik spożywczy600 g malin400 g jagód2 saszetki środka żelującego200 g cukru300 ml śmietanki 36%300 g cukru pudru200 g serka mascarpone500 g borówek300 g truskawek300 g jeżynlistki według uznania do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec stopniowo dodać...

  • Pod bezową pierzynką

    Krucha i puszysta beza dostarcza niebiańskich doznań smakowych.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Lekka tarta cytrynowa

    Z pianką bezową.

  • W szóstym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować smakowite desery bezowe. Przepis Justyny, szczególnie przypadł do gustu jurorom. Beza: 300 ml białek 440 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka winianu potasu Krem: ¾ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 400g serka mascarpone 2 łyżki likieru kokosowego otarta skórka z 1 limonki Mus z owoców marakui: 70 ml pulpy z owoców z marakui - ok 4 owoców 70g...