• Informacje na temat:

    spód z delicjami

Przepisy na temat: spód z delicjami
  • Kwaskowa delicja leśniczyny

    Sposób przygotowania 1. Spód ciasteczkowy: ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Masło rozpuść powoli na małym ogniu. Wlej do ciasteczek razem z esencją. Wymieszaj, by ciasteczka wchłonęły całe masło(...), jasną masę. Mieszając, dodaj ją porcjami do masy z serków. Na koniec wlej białą czekoladę i wrzuć żurawinę. Delikatnie wymieszaj by nie uszkodzić owoców.  3. Masę przelej na spód w formie. Wyrównaj...

  • Chałwowiec z delicjami w sam raz na święta, ciasto z pyszną masą!

  • Jogurtowe delicje, których nie trzeba piec

    Blok na sorbecie morelowym Sposób przygotowania 1. Morele rozetnij, usuń pestki. Owoce zmiksuj na gładko. Z wody i cukru ugotuj syrop. Wystudź go, potem połącz z musem.  2. Białko ubij. Pianę z białka domieszaj do masy z moreli. Wylej na spód foremki. Wstaw do zamrażarki. Śmietanę ubij na sztywno.  3. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą, prawie białą masę. Bitą śmietanę delikatnie...

  • Pulchny deserek

  • Wypieki z rabarbarem

    ...cukier. Zagnieć ciasto rękoma. Blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Spód wylep przygotowanym ciastem.  3. Na placku rozłóż kawałeczki rabarbaru. Wierzch posyp kruszonką owsianą. Placek wstaw do...

  • Łatwy w wykonaniu, prawie bez pieczenia i bardzo smaczny. Polecam.

  • Placki z owocami

    Kokosowiec z morelami Sposób przygotowania 1. Przygotuj spód: 1 szkl. wiórków wsyp do malaksera i krótko zmiksuj. Potem wymieszaj kokos z mąką i proszkiem. Dodaj masło, śmietanę, jajka oraz cukier i cukier waniliowy. Zagnieć ciasto. Schładzaj je przez 30 minut.  2. Morele umyj, osusz, potnij na cząstki, odrzucając pestki. Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Spód wylep przygotowanym...

  • Jest po prostu wyśmienite!

  • Mandarynkowa fantazja

    Sposób przygotowania 1. Spód podłużnej foremki wyłóż biszkoptami. Namocz 2 łyżeczki żelatyny w kilku łyżeczkach zimnej wody, odstaw,a kiedy spęcznieje, rozpuść ją,podgrzewając. Rozpuść 1 galaretkę w 2 szklankach wrzątku. Czekoladę grubo zetrzyj. Utrzyj 20 dag twarogu z 5 dag cukru oraz odrobiną soku i skórki z cytryny. Ubij 10 dag śmietany, domieszaj ją do masy serowej.Dodaj rozpuszczoną...

  • Wykwintne ciasto, a przy tym łatwe w wykonaniu.

Artykuły na temat: spód z delicjami
  • Wielkanocne delicje

    ...i wyłóż ciastem spód formy do ciasta. Formę z ciastem wstaw do zamrażalnika. 2. Masę serową zacznij od ucierania masła z cukrem, następnie dodaj jajko i wymieszaj. Na koniec połącz z twarogiem...

  • Siódemka kier. Jedną z twoich pasji są przygody kulinarne. W dni robocze niestety skazany jesteś na paskudztwa barowe. Dlatego dzisiaj zaszalej w kuchni....

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych możemy zyskać wprowadzając czerwone porzeczki do codziennego menu?

  • Walka postu z karnawałem

    Żyjemy tak, jakby karnawał nigdy się nie kończył. W tej wiecznej pogoni za przyjemnością warto raz na jakiś czas się zatrzymać. I zamiast tym, co błahe, zająć się tym, co ważne.