• Informacje na temat:

    spaghetti por pieczarki

Przepisy na temat: spaghetti por pieczarki
  • Ulubione dania papieża Benedykta XVI

    ...i dodać do sosu. Makaron odcedzić, dodać do sosu. Dekorować listkami melisy   Spaghetti w sosie curry Składniki na 2 porcje: 1 cebula 6 pieczarek 2 marchewki 1 mały ziemniak 1 papryka(...)Rąbka tajemnicy uchylił watykanista dziennika "Il Giornale" Andrea Tornielli. Według niego papież lubi spaghetti w sosie curry, makaron z szynką, makaron z cukinią i łososiem oraz  szafranowe risotto...

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    ...z obu stron. Kiedy ser się rozpuści kroimy potrawę w trójkąty. Zdobimy kolendrą. Możemy podawać z salsą pomidorową lub śmietaną. Włoskie spaghetti con ragu alla bolognese Sposób(...) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa kroimy: marchewkę i kolbę w słupki, pieczarki przekrawamy na pół, cebulę w kostkę, pora w grube plastry. Na patelni lub woku rozgrzewamy olej...

  • Jak wykorzystać wczorajszy chleb? Najlepsze przepisy!

    ...pokroić w plastry. 75 g parmezanu, żółtko i śmietanę wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Cukinie, kromki, pomidory i mozzarellę układać na przemian w żaroodpornym naczyniu. Polać przygotowaną zalewą(...) krążki, wyciąć gniazda nasienne. Śmietanę, mleko, jajka, żółtka i cukier wymieszać. Kromki i jabłka układać na przemian w żaroodpornej formie, wlać mleko z jajkami, posypać bułką tartą i rodzynkami...

  • Obiad w pół godziny

    .... Czas przygotowania 25 minut Jedna porcja zawiera 1630 kJ/389 kcal Więcej przepisów na potrawy niskokaloryczne Propozycja 4. Spaghetti Bolognese Składniki na 4 porcje: - 40 makaronu spaghetti(...)Propozycja 1. Ziemniaki po swojsku, z szynką i ogórkiem Składniki na 6 porcji: - 1 kg ziemniaków, - 2 cebule, - 3 łyżki oleju, - po15 dag szynki i wędzonego boczku, - 3 kwaszone ogórki...

  • Szybki i tani obiad

    ...włożyć brokuły i jajka, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z ryżem. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal Spaghetti w sosie śmietanowo-grzybowym z salami Składniki na 4 porcje: - 500 g grzybów, - mała cebula, - łyżka oleju, - 400 g spaghetti, - sól, - 4 łodyżki pietruszki, - łyżeczka mąki, - 200 g śmietany, - 100 ml bulionu warzywnego (instant), - 75 g salami...

Artykuły na temat: spaghetti por pieczarki
  • Spaghetti z pieczarkami i porem

    Sposób przygotowania: 1. Pory dobrze umyć (zwłaszcza między warstwami liści), przeciąć wzdłuż na połowę, pokroić w półpierścionki.  2. Pieczarki oczyścić, ewentualnie obrać, opłukać, przekroić na pół.  3. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić na sicie.  4. Olej rozgrzać na patelni, włożyć mielone mięso, rozdrobnić widelcem, smażyć 10 minut, co jakiś czas...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Makaron z sosem bolońskim i pieczarkami

    Jest tak wiele odmian sosów do makaronu, że to danie nie może się znudzić! Tym razem spaghetti z klasycznym sosem bolońskim.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...otworem do dołu, by ociekły. Przygotuj farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną paprykę i szynkę, smaż 4 min. Dołóż pokrojone pieczarki i smaż, aż odparuje z nich sok. Zdejmij z ognia(...), solą i cukrem. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Makaronowe muszle nadziej farszem i ułóż w naczyniu. Obficie posyp startym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stop...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Daj szpinakowi szansę!

    Faszerowane pieczarki 1. Szpinak oczyścić, potem wrzucić na chwilę do wrzącej, osolonej wody. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidora umyć, usunąć nasiona i pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki oczyścić. Nóżki odciąć, drobno posiekać, wrzucić na rozgrzany olej na patelni. 2. Cebulę i czosnek dołożyć do posiekanych nóżek pieczarek, dusić pod przykryciem 5 min. Dołożyć szpinak, pomidor...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku(...) bazylią. Sałatka z fetą Składniki na 2-3 porcje: 1 czerwona papryka, 3 duże pomidory, 1 mała puszka kukurydzy, 1 cytryna, 1 opakowanie sera feta (najlepiej oryginalnego), 20 dag ogórków kiszonych lub...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...