• Informacje na temat:

    sosy jajka

Przepisy na temat: sosy jajka
  • Nowe sosy od Łowicza

    Mamy różne kulinarne gusty, potrzeby i oczekiwania. Jedni lubią smaki tradycyjne, inni wciąż poszukują pomysłów na dania zaskakujące i nowatorskie. Jednak bez względu na upodobania wszyscy docenią w swoich kuchniach najnowszą propozycję marki Łowicz – Sosy Uniwersalne: Jasny i Ciemny. To dwa wyjątkowo innowacyjne produkty, jakich jeszcze nie było na rynku! Idealne do pieczenia, duszenia...

  • Ekspresowe sosy do pieczeni

    Te 2 proste sosy to świetny dodatek do mięs podanych na gorąco i na zimno.

  • Czym zastąpić jajka?

    Alergicy mogą na szczęście zastąpić jajka zamiennikami. Propozycje posiłków, które je zawierają, przygotowała dietetyk Alicja Kalińska. Białka jaja kurzego są jednym z najczęstszych alergenów(...) ze swojej diety, ale także wszelkie słodycze, kremy, sosy, makarony i wszystkie produkty spożywcze, które zawierają je w swoim składzie. Należy także pamiętać, że niektóre ich składniki, takie...

  • Sosy do dań z ziemniaków

    Sos chrzanowy: Rozgrzej łyżkę masła. Oprósz łyżeczką mąki. Zasmaż. Dołóż 5 łyżek startego chrzanu. Wlej szklankę śmietany kremówki. Przypraw i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Sos pasterski: Zmiksuj 20 dag owczego sera ze szklanką jogurtu naturalnego. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Sos staropolski: 3 jajka ugotuj na twardo i posiekaj. Wymieszaj je ze szklanką...

  • Świąteczna mięsna plecionka

    Plecionkę możesz serwować na ciepło i na zimno. Będą do niej pasować aromatyczne sosy podane w sosjerce.

  • Rozgrzewające szarlotki

    Słodycz tych ciast gwarantuje dobry humor, a dodatki: gorące sosy, kilka kropel likieru, korzenne przyprawy – przyjemne ciepło. Czy jest lepszy sposób na słotę i chłody?

  • Sabich – kęs Bliskiego Wschodu

    Potrzeba jest matką wynalazku. Jednym z nich jest sabich – uwielbiany na Bliskim Wschodzie poranny przysmak. Grillowany bakłażan, jajko na twardo i doskonałe sosy zamknięte w pysznym chlebku pita. Takim śniadaniem warto się zainspirować!

  • Jak podkreślić smak ulubionych dań

    Sosy i pomysłowe panierki.

  • Placki z drobiu

    Do placków drobiowych znakomicie pasują sosy pomidorowe z dodatkami, np. z dużą ilością ziół, czosnkiem lub papryką.

  • Przepisy na dania z grzybami

    Kurki, prawdziwki, podgrzybki i kanie. Schyłek lata to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania z grzybami w roli głównej i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać!

Artykuły na temat: sosy jajka
  • Sosy do jaj i mięs

    Dodają smaku, podkreślają aromat wędlin, pieczeni, ryb i gotowanych jaj. Sprawdź nasze propozycje na gęste sosy w sam raz do świątecznych dań.

  • Zupy i sosy –  zagęszczanie bez mąki

    ...zupę, odcedź przez sitko trochę rosołu i gotuj w nim zeszkloną cebulę. Gdy zmięknie, zmiksuj i dodaj do zupy. Zupy-krem możesz zagęszczać tak jak sosy.  Z surowym żółtkiem Jajko nadaje się...

  • Czym zastąpić jajka w diecie alergika?

    Jajko kurze jest jednym z najcenniejszych produktów spożywczych ze względu na wysoką wartość odżywczą. Jednak nie każdy może je spożywać, gdyż może wywołać poważne reakcje alergiczne, zwłaszcza u dzieci. Alergicy mogą na szczęście zastąpić jajka zamiennikami. Propozycje posiłków, które je zawierają, przygotowała dietetyk Alicja Kalińska.

  • Nowe sosy Pudliszek

    Sos tatarski, sos chrzanowy, sos musztardowy i trochę bardziej pikantny sos meksykański - to nowe sosy przyprawowe do spożywania na zimno, które proponują Pudliszki.

  • Z sosami smakują jeszcze lepiej

    Do grillowanych warzyw warto podać różne sosy. Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna proponuje swoje ulubione, które szybko i łatwo się przygotowuje.

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...najczęściej używamy do celów kulinarnych, i postaraj się nie dopuścić do ich destabilizacji. Powszechnie stosowane emulsje: - majonez i sos holenderski - sosy winegret (niektóre emulsje nie są trwałe(...) przechowuj w lodówce maksymalnie przez kilka dni. Emulsje typu olej w wodzie wychodzą znacznie lepiej, kiedy składniki nie są ani zbyt gorące, ani zbyt zimne. Dlatego przed użyciem jajka wyjmij je odpowiednio...

  • Chrupiące paluszki z kurczaka

    Przygotowanie: Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka,...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ..., dodajemy do zupy i doprawiamy ją solą i pieprzem. Na maśle smażymy jajka sadzone. Zupę rozlewamy do bulionówek, podajemy z jajkiem i gotowe. Bliscy z pewnością będą zachwyceni oryginalną odsłoną barszczu(...) Dekoracyjnego WINIARY, 8 jajek ugotowanych na twardo, 500 g pieczarek, mała cebula, łyżka masła, 5 liści sałaty, pieprz i sól oraz kiełki rzodkiewki do dekoracji. Jajka obieramy, kroimy na połowę i ostrożnie...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...przyrządzenie wielkanocnych potraw, które znajdą się na naszym uroczyście nakrytym stole. Gotowanie świątecznych zup, pieczenie apetycznych mięs, przygotowywanie dań z jajkami i wielu innych(...) i dodajemy do zupy. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy ostrożnie 4 jajka, solimy, a gdy białko lekko się zetnie, wlewamy 3 łyżki gorącej wody, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy...

  • Co należy jeść, aby nie mieć zgagi?

    Jadłospis powinien być lekkostrawny, dlatego wyklucz potrawy, które zawierają dużo tłuszczu.  Postaw na produkty wysokobiałkowe, jak przetwory mleczne, drób, wołowina i chude ryby. Sięgaj po czerstwe białe pieczywo, gotowane warzywa, piure z ziemniaków, dojrzałe, nie kwaśne owoce bez skóry i pestek, lekkie zupy i sosy, jajka, siemię lniane.  Z menu wykreśl to, co kwaśne i podrażnia, np. cytrusy...