• Informacje na temat:

    sosy do sałatek kulinarne

Przepisy na temat: sosy do sałatek kulinarne
  • 5 superfoods na 2017 rok. Jakie produkty będą królować w naszej diecie?

    ...wodorosty są niskokaloryczne, a jednocześnie zapewniają na długo uczucie sytości. Glony morskie warto dodawać do warzywno-owocowych koktajlów, sałatek, zup, czy też do potraw z ryżu lub kaszy. Do(...) likwidacji przebarwień i zmarszczek. Wracając jednak do kurkumy w kuchni, możemy przyprawiać nią zupy, sosy i sałatki. Dobrym pomysłem jest wzbogacenie kurkumą smaku mięsa, ryżu lub jajek. W tym roku będziemy...

  • Przepisy na dipy do sałatek jakich nie znacie :)

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Moje ulubione sosy do grillowanego mięsa :)

  • ABC letniej diety

    Wakacje to czas przygody. Także tej kulinarnej. Podpowiadamy, jak w okresie lata układać menu brzdąca, by dopisywało mu zdrowie i apetyt.

  • idealnie podkreśli smak twojego pasztetu

  • Święta po włosku

    ...grupy znajdziemy też linguine - języczki, płaskie i cienkie wstążki, vermicelli - długie, bardzo cienkie okrągłe nitki i fideo - krótki, cienki, lekko kręcony makaron.   Sosy : pomidorowy, kremowe lub bazujące na oliwie sosy, lekkie sosy z owocami morza.   Długie wstążki W tej grupie najpopularniejsza chyba jest szeroka i płaska lasagna, szerokie płaskie wstążki parpadelle i długie...

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

  • Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    ..., sambal, kerupuk (chrupki smażony makaron), sosy i dipy. Z Indonezji udajemy się w podróż do Japonii. Choć kuchnia japońska jest niezwykle bogata i przypadnie do gustu miłośnikom łagodnych, delikatnych...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pyszne sosy do kurczaka, karkówki, makaronu i ziemniaków"

Artykuły na temat: sosy do sałatek kulinarne
  • Knorr: Sosy sałatkowe

    Dietetycy radzą, by mięsa grillowe jeść z dużą ilością warzyw. Możemy je przyrządzić na grillu, obok dań mięsnych, albo też podać w formie sałatek.

  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    ...uniwersalnych przypraw do posiłków, która pozwala podkreślić  wyjątkowy smak naszych potraw. Doskonale pasuje nie tylko do zup! Możemy dodawać ją do dań mięsnych, ryb, sosów, a nawet sałatek, wydobywając z każdego dania głębię smaku i aromatu! Dla miłośników MAGGI powstała teraz limitowana edycja buteleczek z 3 wyjątkowymi etykietami, odzwierciedlającymi kulinarne osobowości każdego z nas! Klasyczna MAGGI...

  • Bardzo odpowiada mi przejrzysta klasyfikacja przyjęta w książeczce, która właśnie trafia do Państwa rąk, dzieląca bogactwo sosów na: sosy gorące, sosy zimne do ryb lub mięsa, dipy i chutneye oraz sosy, musy i syropy do dań słodkich i legumin Na wstępie dwa zdania o terminach odnoszących się do sosów pojawiających się od niedawna na naszych stołach. Dipy to pikantne, zimne i gęste sosy (pasty) na bazie jogurtu, śmietany, majonezu, twarogu, najczęściej z dodatkiem ostrych przypraw i ziół,...

  • Sosy sałatkowe z grzankami

    Warzywa to ważny element naszej diety, jednak nie zawsze wiemy jak smacznie i ciekawie je przyrządzić. Zwykle stanowią dodatek do głównego dania, ale czasem zamiast typowego obiadu czy kolacji mamy ochotę na pyszną sałatkę, wtedy warto sięgnąć po nowe sosy sałatkowe Knorr 2 w 1.

  • Planując wielkanocne menu nie zapomnijcie o wyjątkowo aromatycznych sosach. W końcu ten niepozorny dodatek może całkowicie odmienić smak każdego dania. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w najprawdziwszy smakołyk....

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Jednym z największych cudów kulinarnej alchemii jest emulgacja (emulsyfikacja), czyli proces łączenia dwóch niejednorodnych substancji płynnych, które w normalnych warunkach są niemieszalne. Powstałą(...) emulsja. Jednak twoja radość z powodu uzyskania odpowiedniej konsystencji może nie potrwać długo. Musisz bowiem liczyć się z tym, że już po kilku minutach twój prosty dressing do sałatek może...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. Fot. 123RF/Picsel O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie...

  • "Pyszne do pudełka" - w pracy również warto celebrować posiłki

    Jedzenie, które zabieramy ze sobą do pracy powinno być zachętą do celebrowania posiłku - nawet, jeśli zjadamy go w pracy. A gdy brakuje nam pomysłów, na kulinarne urozmaicenie dań z pudełka warto sięgnąć do książki "Pyszne do pudełka" Grażyny Bober-Bruijn.

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...