• Informacje na temat:

    sos z zielonym pieprzem przepis

Przepisy na temat: sos z zielonym pieprzem przepis
  • Spaghetti z zielonym pesto

    ...solą oraz  świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 3. Pomidorki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Osączony makaron przełóż do garnka z pozostawioną odrobiną wody (2-3 łyżki). Dodaj sos pesto, starannie(...)Sposób przygotowania: 1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź (część wody z gotowania pozostaw). Trzymaj w cieple. 2. Bazylię opłucz, osusz, grubo posiekaj...

  • Tagliatelle z zielonym sosem

    ...łyżkę oleju i smaż pod przykryciem aż zmięknie. 2. Do rondelka wlej mleko i śmietanę, lekko podgrzej i dodaj serek. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i papryką. Dodaj jarmuż i jeszcze chwilę podgrzewaj. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron polej sosem i od razu podawaj.

  • Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

    Wariacje na temat ziemniaków mogą stanowić smakowity dodatek do mięs lub warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z aksamitnym sosem.

  • Pieczony kalafior z sosem tahinowo-cytrynowym

    Kalafior ma tyleż zwolenników, co przeciwników. Tym, którzy nie lubią zapachu kalafiora może przypadnie jednak do gustu to warzywo podane z sosem tahinowo-cytrynowym.

  • Zielone szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce

    Polecamy przepis na wyjątkową, elegancką i tanią potrawkę z zielonymi szparagami. Smacznego!

  • Zapiekane w sosie serowym

    Szparagi w takim wydaniu nadają się dla starszaka. Warto wykorzystać nasz przepis, bo danie to smakuje wyjątkowo.

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...z zielonym groszkiem. Groszkowy farsz do tarty dobrze będzie komponował się z mnóstwem dowolnych, lubianych przez ciebie dodatków, np. z pomidorami, cebulą, łososiem itp. 10. Pasztet bez mięsa(...) w sałatkach z mięsem lub rybami. Idealnie pasuje np. do sałatki śledziowej z ziemniakami lub jabłkiem. 3. Pasta do kanapek. Zmiksowany zielony groszek konserwowy, doprawiony do smaku solą oraz pieprzem...

  • Penne w sosie śmietanowo-brokułowym

    Penne w sosie śmietanowo-brokułowym, z dodatkiem niebieskiego pleśniaka i parmezanu, uwodzi smakiem. Zrobisz go szybko i łatwo - wypróbuj nasz przepis.

  • Kotlet w sosie z gorgonzoli

    ...przekrawać na pół. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kotlety rozbić i smażyć na oleju z obu stron po 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulkę i pomidory, wlać bulion i śmietanę. Dodać ser i mieszać, aż się rozpuści. Doprawić solą pieprzem i ziołami. Makaron, kotlety i sos nakładać na talerze, dekorować bazylią. Czas...

  • Sałatka z fenkułu, pomarańczy, szpinaku i pomidorów koktajlowych

    Sposób przygotowania Składniki na sos włożyć do słoika, zakręcić i dokładnie wymieszać, energicznie potrząsając. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na...

Artykuły na temat: sos z zielonym pieprzem przepis
  • Makaron z zielonym pesto

    Pomysł na aromatyczną, bezmięsną kolację? Polecamy szybki przepis na makaron z pesto.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Wołowina z zielonym pieprzem w sosie chińskim (phad nuea rad na)

    Bardzo wiele z nich przygotowuje się na bazie zawiesistego sosu, w którego skład wchodzą: olej sezamowy, ciemny sos sojowy i rozcieńczona w zimnej wodzie mąka ziemniaczana. Wołowina z zielonym pieprzem to mój własny przepis, na pomysł którego wpadłam podczas pracy w Bangkoku w restauracji o czarującej nazwie My Darling.   Wołowinę zamarynuj z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków. Odstaw na 10

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Pesto zielone

    Parmezan, czosnek i bazylię rozdrobnij i wymieszaj w głębokiej misce. Stopniowo wlewaj oliwę i mieszaj do utworzenia się emulsji. Na końcu dopraw solą,pieprzem...

  • Roślinne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas spotkań przy kawie i grzanym winie. „Zielona” Gwiazdka to nie tylko choinka – to uroczysty czas i dla ludzi, i dla zwierząt I czas objadania się: daktylowe praliny, chleb z orzechami i cynamonem, słonecznikowe klopsiki, marynowana na słodko cukinia, cebula z pieca - to tylko część pysznych wegańskich przepisów na niezapomniane święta. Karoline Jönsson, szwedzka blogerka kulinarna, która najchętniej je to, co...

  • Makaron z zielonym pesto i mozzarellą

    Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zwróć uwagę na to, aby był al dente.  2. Umyj bazylię i oberwij listki. Przełóż je do blendera razem z 1/2 szklanki orzechów, obranym ząbkiem czosnku, oliwą i szczyptą soli. Wszystko zmiksuj, aby uzyskać sos pesto.  3. Mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.  4. Gorący makaron odcedź i wymieszaj z pesto. Rozłóż na...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Graj w zielone

    Na zielonym rynku wszystko się zmienia. Dziki czosnek detronizuje swojego bardziej znanego kuzyna, zielony groszek konkuruje z młodym bobem, a bazylia uwodzi truskawki.

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...