• Informacje na temat:

    sos z sera topionego

Przepisy na temat: sos z sera topionego
  • Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym

    ...i wymieszać. Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. Podawać z sosem serowo śmietanowym. Sos: 2 szt. serka topionego 100g 150 ml(...) składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju. Farsz: 200 g sera podlaskiego np. MSM Mońki 200 g młodego szpinaku 7 ząbków czosnku pieprz grubo...

  • Sprawdzony przepis na "Żeberka w sosie z topionego sera"

  • Najlepsze przepisy z serkami topionymi

    ...(425 ml) 100 ml bulionu sól, pieprz, cukier 75 g sera gouda 200  śmietany 200 g śmietankowego sera topionego 9 płatów lasagne tłuszcz do formy i bazylia do dekoracji(...)  Zupa porowo-grzybowa Składniki na 4 porcje: 300 g pieczarek 4 pory 125 g gotowanej szynki (w plastrach) 50 g masła 50 g mąki 1,5 l bulionu warzywnego 200 g serka topionego...

  • Polecam na śniadanie lub kolację) Pasta bardzo szybka do zrobienia i bardzo smaczna.

  • Klasyczny zestaw francuski

    Salade de chèvre chaud (sałata z kozim serem) to bardzo popularna we Francji przystawka, która może występować w wielu odmianach, ale podstawę stanowią zawsze sałata, roztopiony ser kozi i sos winegret.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa z serka topionego z szynką"

  • Frykadelki z mozzarellą oraz pesto

    Plasterek sera oraz odrobina zielonego sosu to prosty sposób, by odmienić klasyczne kotlety. W naszej wersji są one pieczone, a nie smażone – mają więc mniej kalorii i są zdrowsze!

  • Sos z sera pleśniowego

  • Mocno serowe ziemniaki

    Składniki: 2 kg ziemniaków 2 opakowania serka topionego szczypiorkowego 20 dag sera żółtego (ementaler, gouda) pół szklanki śmietany 32% 3 jajka 2 łyżki mąki przyprawa do ziemniaków po(...) szczypiorek i natkę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Ziemniaki ułóż w lekko natłuszczonej żaroodpornej formie. Wlej sos serowy, wymieszaj (sos powinien dobrze pokryć wszystkie ziemniaki). Wstaw do...

  • Nie jest zadna tajemnica, ze to, co kupujemy w sklepie jako ser topiony bez wzgledu na marke to malo sera (ok. 25%), z duza iloscia wody, tluszczu, wzmacniaczy smaku i zageszczaczy, które pomagaja polaczyc tluszcz z woda. Przyzwyczajeni do tej sztucznej konsystencji dopiero wtedy odkrywamy prawdziwy kremowy smak sera topionego, gdy przyrzadzimy go sami. Z niewielu naturalnych skladników powstaje ser topiony, którego smak sami komponujemy dobierajac odpowiednie gatunki sera i ewentualne...

Artykuły na temat: sos z sera topionego
  • ...przyprawami, smażymy.  SOS: Śmietanę gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy ser topiony mieszamy tak długo aż składniki się nie połączą. W żaroodpornym naczyniu układamy kolejno: makaron, trochę kurczaka, pomidorki,  cebula, reszta kurczaka, polewamy troszkę sosem, kladziemy na niego brokuły. Wszystko zalewamy resztą sosu.  Wkładamy do piekarnika. 180 -200 st. 15-20 minut. (Możemy patrzeć aż ser...

  • Kociołek rozmaitości

    Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko, zostawić pod przykryciem, by nie wystygł. W niedużym rondlu podgrzać mleko, dodać serek topiony, zamieszać. Gdy ser się rozpuści, sos doprawić solą, świeżo(...). Warzywa rozłożyć na ugotowanym ryżu, polać sosem. Zobacz także:

  • Po francusku, czyli z umiarem

    Loary nie brakuje mięs, tłustych serów i ciężkich sosów, istotne są w niej także zupy, warzywa, ryby i owoce morza. "Francuzki (i Francuzi) jedzą z większym umiarem niż  Amerykanie i wiele innych(...), 1 szklanka wrzątku, 3/4 szklanki brązowego cukru, 3/4 szklanki cukru, masło, miękkie, do formy, 8 łyżek (10 dag) masła roztopionego, 2 jajka, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Dania dla jaroszy

    ...proc., 250 ml mleka, sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa, 5 dag żółtego sera np. gouda, 2 środki (tzw. serca) sałaty rzymskiej, 10 dag pomidorków koktajlowych, 1 marchewka, 4 łyżki białego(...) odłożonego szczypiorku posiekać i dodać do marchewki. Ocet utrzeć z musztardą, pieprzem, i solą. Cienkim strumieniem dolać olej. Ubić trzepaczką sos. Marchewkę wymieszać z liśćmi sałaty i przy-gotowanym...

  • Rozmaitości z indyka

    ..., 300 ml bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki serka topionego, 2-3 gałązki kolendry, 4 bułeczki żytnie, 4 kwiaty nasturcji do dekoracji. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka(...) z limonki. Gotować ok. 20 mi-nut na małym płomieniu. Kolendrę posiekać. Na patelnię z mięsem wrzucić serek topiony, mieszać, aż się rozpuści i sos zacznie gęstnieć. Dodać pomidorki z cukinią. Zagotować...

  • Wątroba nie lubi czekolady

    .... Jedz po łyżce dziennie takiego oleju. Dodawaj go do sałatek, zup, sosów. Ogranicz jedzenie orzechów, margaryny, potraw smażonych. Przyrządzając posiłki częściej gotuj na parze albo piecz. Wystrzegaj...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...czekolada wyróżniają się mocno kremową konsystencją, to najprawdopodobniej emulgacja stanowiła jeden z etapów ich produkcji. Za przykład niech posłuży nam składający się z oliwy i octu sos winegret(...) najczęściej używamy do celów kulinarnych, i postaraj się nie dopuścić do ich destabilizacji. Powszechnie stosowane emulsje: - majonez i sos holenderski - sosy winegret (niektóre emulsje nie są trwałe...

  • Ten wspaniały bób!

    Składniki:  500 g bobu 60 cl bulionu drobiowego 2 trójkąciki serka topionego 25 cl śmietany 100 g wędzonego łososia Pieprz turecki Łososia zmiksować. Śmietanę ubić, delikatnie wmieszać do niej puree z łososia. Umieścić w szprycy i schłodzić. Bób obgotować przez 2 minuty we wrzątku, ostudzić i obrać ze skórki. Bulion zagotować, dodać bób, gotować 10 minut, zmiksować...

  • Truskawki - dlaczego warto je jeść

    ...truskawkowo-pomidorowym sosem. Podawaj danie posypane płatkami parmezanu i kilkoma listkami bazylii. W sałatce  Przygotuj sos. Do octu balsamicznego dodaj miód i szczyptę soli, a potem dokładnie wymieszaj(...), ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem. Na końcu, przed podaniem, posyp sałatkę chrupiącym boczkiem. Na pizzy  Na cienkim placku ułóż krążki zeszklonej czerwonej cebuli, pokrojone w plasterki...