• Informacje na temat:

    sos z kuskusem

Przepisy na temat: sos z kuskusem
  • Limonkowy kuskus

    ...sosem.

  • Kuskus z sosem pomidorowym

    Taki obiad zrobisz bardzo szybko. Kuskus dobrze komponuje się mięsem, sosem pomidorowym czy też warzywami.

  • Kuskus z sosem pomidorowym

    ...bez przykrycia, aż odparuje część płynu i sos stanie się gęsty. Dopraw solą, pieprzem, pozostałą vegetą oraz ziołami prowansalskimi. Kuskus połącz z posiekaną natką. Wyłóż na półmisek, formując wieniec, na środku wieńca wyłóż sos. Udekoruj natką i od razu podawaj.

  • Kurczak z bakaliami i kuskusem

    ...łyżeczka jasnego sosu sojowego szczypta imbiru przyprawa do dań arabskich lub garam masala pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta pieprzu kajeńskiego pieprz sól Przygotowanie: 1. Sos(...), posmaruj miodem. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C najpierw z przykrywką, a 10 ostatnich minut bez przykrywki. Kuskus zalej bulionem, odstaw. Mięso podawaj z kuskusem.

  • Kuskus z bakaliami

    ...łyżeczkę miodu. Wymieszaj. Przełóż kaszkę do szklanej salaterki, polej sosem i ozdób rodzynkami.

  • Jarskie klopsiki z kaszy kuskus

    Kuskus wymieszaj z przyprawami, sosem sojowym i łyżką oleju.

  • Sałatka z kuskusem i miodem

    Sycąca i pożywna.

  • Idealna letnia przekąska: pomidory faszerowane kuskusem

    Faszerowane pomidory, na zimno, polane sosem bazyliowo-orzechowym, będą idealną przekąską na letnie popołudnie. Pełne witamin i smaczne. Do przygotowania faszerowanych pomidorów potrzebujemy: 4 duże(...). Podajemy z sosem bazyliowo-orzechowym. (PAP Life).

  • Kuskus i barwy jesieni na talerzu

    Zawijasy drobiowe z kaszą kuskus i sosem morelowym, roladki z kurczaka z bryndzą, z kuskusem i zielonym sosem, kuskus z gulaszem warzywnym i placuszki...

  • Sałatka z kuskusem

    ...cienko pokroić. Sok z cytryny doprawić solą pieprzem i cukrem, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystkie składniki sałatki zmieszać i polać sosem.

Artykuły na temat: sos z kuskusem
  • Sałatka z kuskusem

    ...z nich białą błonkę. Przygotować sos winegret: wycisnąć sok z żółtego grejpfruta, wymieszać z oliwą, miodem, octem, startą skórką pomarańczy.  3. Kuskus zalać szklanką osolonego wrzątku, przykryć, odczekać pięć minut.  4. Kapustę poszatkować, natkę posiekać. Wymieszać ze schłodzonym kuskusem, owocami i sosem winegret. Posypać rozdrobnioną fetą. Polać sosem jogurtowym. Zobacz także:

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Kurczak na chrupiąco z kuskusem

    .... siedem minut). Pokroić w plastry.  4. Wymieszać ocet, olej, miód, doprawić solą i pieprzem. Sos wlać do kuskusu, dodać jabłko, seler, chili i rodzynki.  5. Na talerzach wyłożyć kuskus i filety...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Sałatka z kuskusem

    ...>>> Zobacz przepis na następnej stronie

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Marokańskie klopsiki z kuskusem

    Przygotowanie: Posiekaj listki natki i mięty. Wymieszaj mięso z ziołami, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformuj ok. 12 kulek. Posiekaj cebulę, czosnek i papryczkę chili. Podsmaż na oliwie. Duś przez 5 minut. Dodaj koncentrat, pomidory, liście laurowe, oliwki i miód. Gotuj 15 min. Przełóż pulpety i sos do naczynia żaroodpornego. Piecz 30 min. w 180 st. C. Zalej kuskus wrzątkiem. Gdy...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Sałatka z ciecierzycą, kuskusem i miodem

    ..., mieszamy. 5. Kuskus, ciecierzycę, cebulę, wiśnie, seler, mango i natkę pietruszki przekładamy do miski, mieszamy. Dodajemy sos, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Odstawiamy na 60 minut, aby składniki...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...