• Informacje na temat:

    sos z groszkiem zielonym do spaghetti

Przepisy na temat: sos z groszkiem zielonym do spaghetti
  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...z zielonym groszkiem. Groszkowy farsz do tarty dobrze będzie komponował się z mnóstwem dowolnych, lubianych przez ciebie dodatków, np. z pomidorami, cebulą, łososiem itp. 10. Pasztet bez mięsa(...) zwykłe kotlety - na rozgrzanym oleju. 5. Do makaronu. Spaghetti, penne czy inny makaron można podać z najprostszym sosem świata, zrobionym z groszku podduszonego z cebulą na maśle lub oleju. To...

  • Spaghetti z grzybami - przysłał Marcinus

    Przyrządzanie: Grzyby podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną w paski szynkę i bulion, podlać troszkę wodą. Dusić na małym ogniu. Zagęścić mąką. Dodać troszkę zielonego groszku lub czarnych oliwek. Makaron spaghetti polać sosem i posypać parmezanem.

  • Burgery i makarony dla całej rodziny

    Makaron w innym wydaniu Ciekawy kształt warzyw daje więcej możliwości niż tylko ułożenie fantazyjnych wzorów na talerzu czy kanapkach. Każde dziecko z chęcią zje na obiad makaron z sosem, nie wzgardzi nim też głodny mąż.  Myślisz, że w tej potrawie można "ukryć" warzywa tylko w sosie? Nic bardziej mylnego! Warto zaproponować rodzinie zamiennik tradycyjnego makaronu. Większość z nas słyszała...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...masła, dodaj mąkę i mleko. Zagotuj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polej zapiekankę, piecz 30 minut w temp. 180°C. Zielone spaghetti Sposób przygotowania 1. Groszek(...) w osolonym wrzątku wg instrukcji. Wymieszaj z zielonym sosem. Podawaj z grillowanym plastrami cukinii, posyp resztą startego parmezanu.  Botwinka Sposób przygotowania 1. Buraki obierz...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem, posypać żółtym serem. Czas przygotowania 25 minut Propozycja 8. Lasagne Składniki na 6 porcji(...) z ryżem i brokułami. Po kilku minutach smażenia podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Wypróbuj również przepis na indyka w sosie koperkowym! Propozycja 2. Ryż na szybko...

Artykuły na temat: sos z groszkiem zielonym do spaghetti
  • Apetyt na zielone

    ...i ułożyć na talerzach. Sos pomidorowy podgrzać, polać nim kluseczki. Gotowe danie posypać pozostałym parmezanem, a następnie udekorować odłożonymi świeżymi listkami bazylii. Spaghetti z warzywami(...) dag pistacji, 80 ml oliwy, 30 dag makaronu spaghetti, sól, pieprz, 30 dag mrożonego zielonego groszku, 10 dag śmietany kremówki. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki. Cebulę obrać...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...szklanki tartego żółtego sera • 2 łyżki masła • po 2 łyżki posiekanej bazylii i natki pietruszki • sól, pieprz, łyżeczka oleju Sos: • pół kg pomidorów w zalewie (ew. koncentrat pomidorowy) • 2 łyżki(...), dodaj ricottę, zioła, dopraw solą i pieprzem. Przygotuj sos: posiekaną cebulę i czosnek, podsmaż na oliwie z masłem, dodaj natkę i zmiksowane pomidory lub koncentrat. Zagotuj, dopraw do smaku chili...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Makaronowe rozmaitości

    Znudził ci się makaron z sosem? Wypróbuj nasze pomysłowe dania.

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Księga smaków: Śledź

    ..., kwaśnym jabłkiem, ogórkiem kiszonym i jajkiem. Wymieszaj wszystko z sosem majonezowo- jogurtowym, wsyp natkę i dopraw do smaku. Sałatkę śledziową można też zrobić z marynowanymi buraczkami lub zielonym groszkiem. Spaghetti ze śledziem Ugotuj makaron al dente. Podsmaż czosnek, pokrojoną papryczkę chili, kapary i kawałki łodyżek pietruszki. Gdy się lekko zezłocą, dodaj pokrojone w paski filety...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ...parmezanem. Surówka z marchewki. ● KOLACJA Razowe spaghetti z wędzonym łososiem i natką. Sałatka z pomidorów i gotowanej fasolki szparagowej.DETOKS NA BAZIE JAGLANKI DETOKS NA BAZIE JAGLANKI Kasza(...) ŚNIADANIE: Twarożek wiejski (200 g), 2 łodygi selera naciowego, pęczek rzodkiewek (do maczania w twarożku). ● OBIAD: Pieczony w folii filet z piersi kurczaka, leczo z cukinii, papryki i cebuli w sosie...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...