• Informacje na temat:

    sos z groszkiem i marchewka

Przepisy na temat: sos z groszkiem i marchewka
  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...z zielonym groszkiem. Groszkowy farsz do tarty dobrze będzie komponował się z mnóstwem dowolnych, lubianych przez ciebie dodatków, np. z pomidorami, cebulą, łososiem itp. 10. Pasztet bez mięsa(...) zwykłe kotlety - na rozgrzanym oleju. 5. Do makaronu. Spaghetti, penne czy inny makaron można podać z najprostszym sosem świata, zrobionym z groszku podduszonego z cebulą na maśle lub oleju. To...

  • Tradycyjna polska przystawka do niedzielnego schaboszczaka, czy kotleta mielonego. U mnie zazwyczaj w towarzystwie ziemniaczanego puree.

  • Egzotyczny krem marchewkowy

    Składniki: 1 cebula 1-2 ząbki czosnku, sól 50 dag marchewki 2 łyżki masła kawałek korzenia imbiru (1-2 cm) 10 dag groszku cukrowego 20 dag mleczka kokosowego  sos(...), kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia. Zupę połącz z mleczkiem kokosowym, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz sosem tabasco. Rozlej do miseczek. Każdą porcję posyp chrupiącymi warzywami...

  • Marchewka z groszkiem

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa

    Bazą sałatki są warzywa korzeniowe, ziemniaki i sos majonezowy. Inne składniki dobieraj według zasady: coś kwaśnego (jabłko, ogórek), ostrego (cebula) oraz treściwego (jajko, groszek).

  • Łatwe w przygotowaniu- bardzo smaczne!

  • Golonka w piwie

    Podać z ziemniaczkami pure, wymieszanymi z osączonym zielonym groszkiem.

  • Smaczna marchewka,szybka do zrobienie.

  • Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim (gotowym)

    Pyszna pieczeń - w kształcie warkocza z warzywami w sosie beszamelowym.

  • Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.

Artykuły na temat: sos z groszkiem i marchewka
  • Zapiekanka pasterska z groszkiem

    ...grudki. Doprawiamy pieprzem, solą i gotujemy około 5 minut, aż powstanie gładki sos. 3 Ugotowane i ostudzone ziemniaki oraz marchewki kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, przekładamy warzywa, polewamy sosem mlecznym i posypujemy tartym żółtym serem. Plastry boczku przekrawamy na pół i układamy na wierzchu. Zapiekamy 10 minut w 200ºC. Zapiekankę pasterską możemy podać na...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Chłodząca sałatka z makaronem, rzodkiewką i groszkiem

    ...postawiłam na pszenny pełnoziarnisty. Sos jest wariacją na temat sosu z orzeszków ziemnych z imbirem, limonką i syropem klonowym dającym słodką nutę. Można też co prawda użyć masła orzechowego, lecz wersja z tahini jest zdrowsza. Przygotowanie - 4 porcje: Zrób sos: składniki umieść w blenderze, wlej ½ kubka / 125 ml wody i miksuj na wysokich obrotach do otrzymania gładkiego, kremowego sosu...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Po co jabłko i marchewka – jak nauczyć dzieci zdrowych nawyków i co im to da w dorosłości?

    ...jest kawałek brokułu. Przekąski nie muszą kojarzyć się z czymś niezdrowym. Pokrójcie w paski ogórka, marchewkę i paprykę. Do tego zaproponuj hummus lub sos na bazie jogurtu. Niech twoja pociecha...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Warzywa po azjatycku

    Tempeh to świetny zamiennik mięsa, jest jak tofu robiony z soi. Jego orzechowy smak znakomicie współgra z marchwią i groszkiem.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Wieprzowe medaliony, sos grejpfrutowy

    Na sobotni wiosenny obiad... Kolejna propozycja szybkiego, kolorowego i smacznego dania. Czas przygotowania to niespelna 40 minut. Na 4 porcje 600...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...