• Informacje na temat:

    sos z czerwonym pieprzem

Przepisy na temat: sos z czerwonym pieprzem
  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    ...i pieprzem. Posyp ziołami i czerwonym pieprzem.  Dobre rady kucharza Grzyby leśne najlepiej oczyść wilgotną ściereczką. Nie mocz ich, ponieważ jak gąbka nasiąkną wodą, co utrudni potem ich smażenie(...) przeciśnięty przez praskę oraz rozmaryn porwany na małe kawałki. Całość podlej winem i ok. 1 szkl. wody. Duś pod przykryciem 45-50 minut, aż mięso będzie miękkie. Udekoruj, np. czerwonym pieprzem...

  • Surówka z czerwonej kapusty

    ..., czerwoną cebulą oraz jabłkiem. Dodaj posiekane na kawałki suszone śliwki bez pestek. 4. Oliwę utrzyj z miodem. Dodaj po sporej szczypcie soli oraz pieprzu. Sos dopraw do smaku sokiem z cytryny lub...

  • Słoiczek sałatki z czerwonej kapusty i sosu z mandarynek z bakaliową nutą

    ...dzielimy na kawałki i dodajemy do kapusty, do wszystkiego dodajemy podprażone wcześniej orzechy pinii. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę delikatnie polewamy sosem. Sałatka...

  • Świąteczny filet z sandacza w sosie holenderskim z serkiem topionym

    ...i pieprzem. Na talerze wyłożyć sos, a na sos gorącego sandacza. Oprószyć rozgniecionym w dłoniach czerwonym pieprzem. Smacznego!(...)Sposób przygotowania Rybę wyporcjować, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie usmażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor. Seler naciowy pokroić w małe kawałki i poddusić na...

  • Sałatka z czerwonej kapusty

    ...winny oraz sok z pomarańczy utrzyj z solą i pieprzem. Dodaj miód i oliwę. Ubij sos winegret. Polej nim rozdrobnione warzywa. Wymieszaj je i odstaw sałatkę na 30 minut, by smaki się przeniknęły. Podawaj...

  • Meksykańskie w sosie

    Składniki na 4 porcje: Pulpety: puszka czerwonej fasoli 15 dag mięsa mielonego wołowego 2 łyżki sezamu jajko olej do smażenia sól pieprz Sos: po puszce krojonych(...) w osolonej wodzie. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę. Chwilę podsmaż, dodaj pomidory, przypraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, duś przez 5 minut...

  • Smażony bób z czerwoną pastą curry

    ...do momentu, aż zacznie dymić. Teraz wrzucić szalotkę, chili oraz pieprz i całość smażyć minutę. Dodać bób, cukier, czerwona pastę curry, sos rybny, wodę i smażyć na dużym ogniu ok. 2 min. cały czas...

  • Polędwiczki w sosie chili

    Tym razem przepis na danie dla rodziców. Polędwiczki w sosie chili smakują doskonale. Owoce z puszki można zastąpić świeżymi.

  • Soczysta sałatka z orzechami włoskimi i czerwoną pomarańczą

    ...z odrobiną soku z pomarańczy oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Sałatkę polewamy gotowym sosem na chwilę przed podaniem. 

  • Przekąska z dwoma sosami

    ...i pieprzem. 3. Sos jogurtowy: dymki oczyść, cebulki i szczypiorek drobniutko posiekaj. Jajka potnij w kosteczkę. Rozdrobnione składniki wymieszaj z jogurtem. Sos przypraw do smaku roztartym czosnkiem(...)Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 2 gałązki rozmarynu suszone płatki chili Sos z cebuli 3 czerwone cebule 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki brązowego cukru 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku...

Artykuły na temat: sos z czerwonym pieprzem
  • Wołowina w czerwonym winie

    Przepis na peposo czyli wołowinę w czerwonym winie z czosnkiem, pieprzem i rozmarynem.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Kurczak smażony w czerwonym curry

    ..., kiełki oraz sos rybny i gotuj przez 1 do 2 minut, aż kurczak dojdzie. Dodaj zieloną fasolę i marchewkę, przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Przenieś na półmisek i udekoruj resztą papryczki, kiełkami...

  • Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy zupy należą do najstarszych potraw spożywanych przez człowieka. Już w czasach prehistorycznych przygotowywano specjalne maczane wywary, bądź napary z roślin lub roślin strączkowych. W miarę upływu czasu, i...

  • Sos chimichurri

    Ten pyszny zielony sos pochodzący z Argentyny idealnie pasuje do dań z grilla. Jego najważniejsze składniki to pietruszka oliwa i czosnek. Można przygotować go bez trudu i przechowywać w lodówce.

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Gulasz z czerwoną soczewicą i indykiem

    ...i mięso będą miękkie. 3. Pod koniec gotowania wrzucamy kiełki fasoli mung, podprażone orzechy, doprawiamy pieprzem, solą, sosem sojowym i dusimy jeszcze trzy minuty, mieszając od czasu do czasu. Podajemy...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Czerwone dla serca

    Papryka faszerowana bobem Składniki dla 4 osób: 1 szklanka kaszy kukurydzianej, 4-5 papryk 250 g bobu, 1 marchewka, 1 cebula natka pietruszki, 1 duży ząbek czosnku, sól, sos sojowy, biały(...) zimną wodą, wystudź i obierz. Marchew pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, obsmaż na oliwie, wrzuć do kaszy. Dodaj posiekaną natkę, wyciśnięty czosnek, sól, sos sojowy i pieprz. Farszem wypełnij połówki...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

Zdjęcia na temat: sos z czerwonym pieprzem