• Informacje na temat:

    sos tatarski z pieczarkami marynowanymi

Przepisy na temat: sos tatarski z pieczarkami marynowanymi
  • Sos tatarski

    Nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole!

  • Dzisiaj sos tatarski z marynowanymi prawdziwkami. Doskonały do wędlin własnej roboty / łatwe do zrobienia, ale o tym w innym wpisie/, do jajek itp.

  • Burgery farmerskie z kolendrą

    ...pieczarki i korniszony grubo posiekaj. Pikle wymieszaj  z majonezem i jogurtem. Przygotowany sos tatarski przypraw. Bułki rozetnij. Przełóż sałatą, pomidorami, hamburgerami oraz czerwoną cebulą i sosem.(...) przełóż do miseczki. Cukinię odciśnij, wraz z kolendrą i resztą warzyw dodaj ją do mięsa. Masę  przypraw sosem sojowym, solą i pieprzem. Wyrób. Uformuj  z niej 5 owalnych kotletów. Lekko spłaszcz je...

  • Sos tatarski

  • Jajka nadziewane

    Składniki na 5-6 porcji: Jajka: 5-6 jaj 10-15 dag szynki 2 łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Sos tatarski: 1 słoik majonezu 2-3 ogórki kiszone 1/2 słoika groszku(...) można dodać odrobinę musztardy. Dla złagodzenia smaku - kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Sosem polać jaja, posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.

  • na sos tatarski jest mnóstwo przepisów; od czasu do czasu robię przeróżne wersje, ale najbardziej smakuje mi klasyczna wersja sosu z „Kuchni Polskiej”.

  • Zimne sosy do mięsa

    Sos tatarski 200 ml gęstego majonezu wymieszaj ze 150 ml kwaśnej śmietany 18 proc. Osącz z zalewy i bardzo drobno posiekaj 2 ogórki konserwowe oraz 10 marynowanych pieczarek. Składniki wrzuć do mieszanki majonezowo-jogurtowej. Sos wymieszaj z sokiem z 1/2 cytryny, przypraw solą i pieprzem. Dobrze schłodź. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Dip tatarski znakomicie komponuje się...

  • Świetny dodatek do wędlin jak i jajek,polecam:)

  • Śledzie z jabłkami

    ...: 4 płaty śledziowe, słoik sosu tatarskiego (z korniszonami i np. marynowanymi pieczarkami), 2 jabłka, 2 czerwone cebule, do dekoracji: koperek, sałata, cytryna. Śledzie mocz 30 minut w zimnej wodzie(...) na talerzu. Polej sosem tatarskim. Obłóż plastrami jabłka, cebuli oraz cytryny, udekoruj koperkiem i sałatą.

  • Sos ten, obok wielu sałatek, zajmuje zaszczytne miejsce podczas naszego śniadania świątecznego. Stanowi idealny dodatek do szynek i innych wędlin świątecznych.