• Informacje na temat:

    sos szpinakowo-serowy z jajkiem

Przepisy na temat: sos szpinakowo-serowy z jajkiem
  • Tarta szpinakowo-serowa z jajkiem

    ...                                                                 sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku                                                        5 jajek ugotowanych na twardo sos czosnkowy np. Tarsmak      Przygotowanie: 1. Do przesianej(...) i wymieszać z roztopionym masłem i surowym jajkiem. 2. Wkruszyć ser pleśniowy, twaróg, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Jedną część ciasta rozwałkować...

  • Idealny do naleśników

  • Można w wielu sklepach kupić gotowe, włoskie pierożki - zarówno tortellini jak i ravioli - dobre, bez konserwantów, z różnymi nadzieniami. Do tego dania najlepiej pasują z serem ricotta.

  • Bardzo fajne i smaczne kluseczki. Robi się je podobnie jak kopytka czy kluski leniwe.

  • Jakoś tak się składa, że po przejściu na dietę bezmięsną jemy dużo szpinaku. Wiadomo - żelazo ;) Ale i bardzo nam szpinakowe dania smakuję. Jednak preferujemy tylko świeży szpinak i tylko z takiego robię moje dania. Na szczęście w obecnych czasach nie ma problemu z zakupem świeżego szpinaku przez cały rok. Ale w sezonie już mam zaplanowaną grządkę na własną uprawę szpinaku. Ale do sedna! Dziś miały być na kolację naleśniki ze szpinakiem ale jakoś tak wyszło, że zrobiłam spaghetti z sosem...

  • Danie jest proste w wykonaniu smaczne i efektownie wygląda na talerzu

  • łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne

  • Makaronowe wstążki dla wielbicieli szpinaku i sera pleśniowego

  • Smaczny pomysł na "Makaron z sosem szpinakowo-serowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Sos serowy"

Artykuły na temat: sos szpinakowo-serowy z jajkiem
  • Naleśniki idealne

    ...nieco śmietany. Farsz szpinakowy Świetnym wypełnieniem wytrawnych naleśników (np. przygotowanych na piwie) będzie farsz szpinakowo-serowy. Na patelni podsmażamy 500 g liści szpinaku (może być mrożony). Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta (ok. 250 g). Całość doprawiamy. Inne nadzienia Naleśniki można podać z owocami, sosem klonowym, dżemem.

  • Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe. Fot. materiały prasowe Składniki (forma keksówka 32x12 cm): · 1 kg mięsa mielonego z indyka · 3 duże marchewki · 1 puszka groszku zielonego Happy Frucht · 2 duże cebule · 4 ząbki czosnku · olej Rapso · 2-3 łyżki...

  • Pasztet niejedno ma imię

    ...bułką. Wyłóż mięso, a na wierzchu ułóż pokrojoną w paski słoninę. Piecz w 180° C około godziny. Zdejmij słoninę, a pasztet posyp ziarnami kolorowego pieprzu i zapiecz. Pasztet szpinakowo-serowy(...) konfitura z borówek, jeżyn czy malin również będzie doskonałym dodatkiem. Największe pole do popisu mamy jednak w przypadku sosów. Od najdelikatniejszych śmietanowych czy koperkowych, poprzez...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Wiwat naleśniki!

    ...jest zbyt sucha, dodajemy nieco śmietany. Farsz szpinakowy Świetnym wypełnieniem wytrawnych naleśników (np. przygotowanych na piwie) będzie farsz szpinakowo-serowy. Na patelni podsmażamy 500 g liści(...). Wymieszać. Ciasto naleśnikowe odstawić pod przykryciem na 30 minut. 2. Przygotować sos czekoladowy: gorzką czekoladę grubo posiekać. Dodać do 200 ml mleka i razem zagotować. Pozostałe zimne mleko wymieszać...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...