• Informacje na temat:

    sos śmietanowy do warzyw

Przepisy na temat: sos śmietanowy do warzyw
  • 4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

    Jesienią przygotuj doskonałe placki z dodatkiem warzyw takich jak dynia czy cukinia. Sprawdź nasze propozycje!

  • Zapiekanka z kalarepą

    ...- tak samo ułożyć plasterki kalarepki. 4. Składniki w formie zalać sosem śmietanowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Piec 45 minut. Cytrynę polać wrzątkiem, wytrzeć(...) bazylii 2-3 dag masła Przygotowanie: 1. Marchewkę i kalarepkę oczyścić, opłukać. Marchewki obrać. Warzywa pokroić w dość grube plasterki. Wrzucić do posolonego wrzątku i gotować 10 minut...

  • Ryby -  bezcenny skarb z morskiej głębiny

    ...najlepiej sprawdzają się: sos koperkowy, śmietanowy, cytrynowy lub beszamelowy. Pamiętajmy dodać ulubiony składnik warzywny do ryb, to ułatwi wprowadzenie jej do stałej diety naszego dziecka. Jeśli nie(...) delikatne i zdrowe. Dodając do gotowania warzywa jak np. brokuły, marchewka czy cukinia, sprawią, że ryba będzie miała jeszcze lepszy smak. Również polecana jest ryba gotowana na przykład w formie zupy...

Artykuły na temat: sos śmietanowy do warzyw
  • Obiad z mrożonki

    Mrożone warzywa można wykorzystać do zup, ale też do dań wykwintnych.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Zapiekanka resztówka

    ...ziemniaków, cienko posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść warstwę cebuli wymieszanej z połową posiekanej natki, posyp częścią startego sera, przykryj ziemniakami, ponownie posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść grzyby, trochę sera, ziemniaki, sos śmietanowy, ogórki i ziemniaki. Posyp resztą sera, zalej pozostałym sosem. Zapiekaj około 30 minut w temp. 200°C. Gotową zapiekankę posyp resztą...

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Kuchnia kryzysowa: Zapiekanka

    ...ziemniaków, cienko posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść warstwę cebuli wymieszanej z połową posiekanej natki, posyp częścią startego sera, przykryj ziemniakami, ponownie posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść grzyby, trochę sera, ziemniaki, sos śmietanowy, ogórki i ziemniaki. Posyp resztą sera, zalej pozostałym sosem. Zapiekaj około 30 minut w temp. 200°C. Gotową zapiekankę posyp resztą...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Ryby -  bezcenny skarb z morskiej głębiny

    ...najlepiej sprawdzają się: sos koperkowy, śmietanowy, cytrynowy lub beszamelowy. Pamiętajmy dodać ulubiony składnik warzywny do ryb, to ułatwi wprowadzenie jej do stałej diety naszego dziecka. Jeśli nie(...) delikatne i zdrowe. Dodając do gotowania warzywa jak np. brokuły, marchewka czy cukinia, sprawią, że ryba będzie miała jeszcze lepszy smak. Również polecana jest ryba gotowana na przykład w formie zupy...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...