• Informacje na temat:

    sos pomidorowy do klopsow

Przepisy na temat: sos pomidorowy do klopsow
  • Spaghetti z klopsami w pomidorach

    ...podgrzej.  4. Spaghetti odcedź, osącz wymieszaj z klopsikami  w sosie. Posyp parmezanem...

  • Klopsy w sosie

    Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis na klopsy w pysznym pomidorowym sosie.

  • Penne z klopsikami

    ...ok. 20 min duś je w wodzie. 4. Przecier wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Zalej nim kuleczki z mięsa. 5. Makaron ugotuj w dużej ilości wody i odcedź. 6. Polej kluski sosem...

  • Nadziewana pieczeń rzymska

    .... C. Podawaj z sosem, np. pomidorowym.  Blok pomidorowy z ryżem 1. Ryż opłucz na sitku, osącz, gotuj 20 minut w posolonym wrzątku. Odcedź go, osącz i odstaw do wystudzenia.  2. W tym czasie pomidorki umyj, wytrzyj do sucha, 6-8 pomidorków rozetnij wzdłuż, usuń środki z pestkami, miąższ pokrój w grubą kostkę.  3. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj jajka, koncentrat pomidorowy oraz starty...

Artykuły na temat: sos pomidorowy do klopsow
  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    ...partiami z dwóch stron. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w niewielką kostkę, czosnek posiekać. Przesmażyć razem na 1 łyżce oleju, dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, wlać sherry. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Doprawić do smaku. Usmażone klopsiki ułożyć w głębokim naczyniu żaroodpornym, zalać sosem pomidorowym. Zapiekać w temp. 200°C przez 15 minut...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Cuda na kiju

    ...i wyciśniętym czosnkiem. Nie ma osoby, która nie przepadałaby za tym sosem. Dla dzieci możesz przygotować tęczowe szaszłyczki, które mogą wykonać same. Pokrójcie sezonowe owoce np. truskawki, arbuza, morele(...) przez 10 min. w 200 stopniach. W tym czasie umyj warzywa. Sałatę porwij, pomidorki i paprykę pokrój, dodaj oliwki. Wymieszaj i polej sosem z utartego octu, oleju, soli, pieprzu i cukru. Szaszłyki...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe. Fot. materiały prasowe Składniki (forma keksówka 32x12 cm): · 1 kg mięsa mielonego z indyka · 3 duże marchewki · 1 puszka groszku zielonego Happy Frucht · 2 duże cebule · 4 ząbki czosnku · olej Rapso · 2-3 łyżki...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...