• Informacje na temat:

    sos paprykowy z chili papryka papryka chili seler

Przepisy na temat: sos paprykowy z chili papryka papryka chili seler
  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ...wymieszaj z cebulą i przyprawionym olejem. Odstaw na 10 minut.  2. Zagotuj 1/2 l wody z cukrem i ze szczyptą soli. Fasolkę oczyść i opłucz. Wrzuć do wrzątku i obgotuj przez 5 min. Odcedź. Seler pokrój(...).   2. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Orzeszki podpraż na suchej patelni. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z curry, cynamonem i sosem sojowym. Dopraw sporą szczyptą...

  • Po prostu pyszny - może troszkę pracochłonny ale warto

  • jest moc ... chociaz sa nieporownywalnie lagodniejsze od surowych :D

  • Domowy sos chili, slodko ostry, aromatyczny, z naturalnych skladników czyli bez zadnej chemii, do tego smakuje jak u Chinczyka. Przygotowanie jest niezmiernie proste i trwa zaledwie kilka minut.

  • Kolejna propozycja dla wegetarian, ale nie tylko, także dla lubiących kuchnię z warzywami. Można przygotować wcześniej.

  • Przystanek: Meksyk ! Majańskie i azteckie miasta, skąpane w słońcu piramidy, kaktusy, wyśmienita tortilla, ostre papryczki i słynna czerwona fasola. Kuchnia meksykańska jest tak różnorodna jak przyroda i kultura tego kraju, przesycona intensywnymi barwami, bogactwem smaków i aromatów. U nas też jest dziś gorąco - gęste i rozgrzewające chili con carne, pełne smaku i aromatu. Jego pochodzenie budzi wiele sporów, gdyż spore grono osób twierdzi, że jest to typowe danie meksykańskie. Chili con...

  • pyszne i proste

  • COS PIKANTNEGO

  • Przetworów ciąg dalszy... papryka.

  • Bardzo smaczny sos do słoików, który można używać i na kanapki i do pierogów i do placków ziemniaczanych.

Artykuły na temat: sos paprykowy z chili papryka papryka chili seler
  • Węgierskie inspiracje

    Na południe od Karpat słońce świeci mocniej. Tu dojrzewają winogrona i papryka. Pomysłowość węgierskich kucharzy, bogactwo surowców sprawia, że kuchnia Madziarów jest wyjątkowo ciekawa.

  • Przez żołądek do serca

    Podroby wcześniej namocz w wodzie. Gotuj je bez przykrycia. Flaczki po warszawsku Składniki na 4 porcji : 1 kg flaczków wołowych,1 marchewka, 1 seler, 1 pietruszka, 1 por, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 2 kostki rosołowe lub 1 l bulionu drobiowego lub wołowo-drobiowego, vegeta, pieprz, 1 łyżka mąki, słodka mielona papryka, mielona papryka chili, niewielki kawałek świeżego imbiru, czarny pieprz...