• Informacje na temat:

    sos paprykowe

Przepisy na temat: sos paprykowe
  • Kurczak w cieście lub gęstym sosie

    ..., często mieszając, by składniki się nie przypaliły.  2. Chili oczyść z pestek, posiekaj. Mleko kokosowe wymieszaj z chili, dopraw pastą curry, sosem rybnym, cukrem i imbirem. Wlej do drobiu, zmniejsz ogień i duś, aż mięso będzie miękkie (ok. 15 minut). Wlej sok z limonki. Podgrzewaj, aż sos zredukuje się o połowę. Udekoruj bazylią i ew. kaffirem oraz chili. Roladki paprykowe Sposób...

  • Pyszne 'pałeczki' w mieszance papryki słodkiej i chili :) U mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i warzywach w sosie maślano ziołowym :)

  • Langosze z sosem paprykowym i żółtym serem

    ...kolor. Gotowe placki posmarować sosem paprykowym i posypać obficie starkowanym żółtym serem. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy...

  • Sprawdzony przepis na "Ozorki paprykowe"

  • Sałatka paprykowa z indykiem

    ....   3. Sos: jogurt połącz z sokiem cytrynowym oraz chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  4. Makaron wymieszaj  z kawałeczkami indyka i dymkami. Dodaj podsmażoną paprykę. Składniki lekko oprósz solą oraz pieprzem, przemieszaj. Polej sosem chrzanowym.  5. Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Posyp nim gotową sałatkę...

  • Danie doskonałe na obiad.

  • Spaghetti z sosem migdałowo-paprykowym

    .... Makaron odcedzić i ponownie umieścić w garnku. Dodać sos paprykowy i mięso, wymieszać, podawać posypane parmezanem.

  • Jedyny taki dzień w roku, gdzie straszne potwory, przerażające pająki i inne robale, wiedźmy, kościotrupy czy czaszki możemy spotkać w najmniej spodziewanych miejscach. U nas może jeszcze nie tak hucznie obchodzony, ale zyskujący na popularności. Halloween to straszny dzień wymagający odpowiedniej oprawy... Na ten upiorny wieczór przygotowałam mumie z malutkich papryczek, na które z pewnością skuszą się nie tylko najmłodsi.

  • Placki z sosem paprykowym

    ...oliwie. 4. Warzywa i masło dodaj do wywaru mięsnego, gotuj, aż będą miękkie. Połącz z przecierem pomidorowym, zagotuj. 5. Placki ziemniaczane polej ciepłym sosem paprykowym.

  • Sezon na paprykę w pełni, więc czas zamieścić przepis na jeden z moich ulubionych przetworów. Ten sos paprykowy nada się równie dobrze do pieczeni, jak i do potrwa z grilla czy zwykłych kanapek.

Artykuły na temat: sos paprykowe
  • Kurze udka z sosem paprykowym

    Przygotowanie: Pałki kurczaka opłukać, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec 50 minut w temp. ok. 200°C. Cebulę obrać, posiekać, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i ketchupem. Sos przełożyć do miseczki. Upieczone udka wyjąć z piekarnika. Jeść, maczając udka w sosie. Zobacz także:

  • Jajka w sosie pomidorowo-paprykowym

    1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i wykrój szypułki. Miąższ pokrój w kosteczkę. 2. Umyj i oczyść papryki. Przekrój na...

  • Jajka w sosie pomidorowo-paprykowym

    Całkiem nowy sposób na jajka.

  • Szaszłyki wołowo-paprykowe

    Podajmy z sosem tzatziki i bułką.

  • Rożki paprykowe

    .... Udekorować listkami bazylii. Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki - w sosie własnym lub wędzoną makrelę. Zobacz także:

  • Sos paprykowy Giuliany. Na zime i nie tylko.

    ... Jest to sos, ktory, jak mi mowila robi od wielu lat i za kazdym razem w ilosci zwiekszonej. Ja jadlam go pierwszy raz i dolaczylam do jego zwolennikow....

  • Węgierski bogracz

    Zachwyć się smakiem sycących dań mięsnych z sosem i wkładką warzywną.

  • ...papryki 0,5 kg cebuli - pokroic w kostke i podsmarzyc Papryke pokroic w cieniutkie paseczki , ugotowana marchewke takze w takie paseczki sos 2 koncentraty pomidorowe 1 szklanka cukru 1 lyzeczka soli...

  • Kruchy placek z podgrzybkami

    .... Polej sosem paprykowym, posyp startym serem. Piecz 20 minut w temp. 200°C.  Udekoruj rukolą i podawaj. Zobacz także:

  • Pomidory na zimę - jak je przechować

    ...do foliowych woreczków i zamroź. Wybieraj  jędrne owoce. Zimą zrobisz z nich sos lub zupę. Domowe suszone Są o wiele smaczniejsze od tych ze sklepu. Umyte pomidory pokrój na połówki i usuń łyżką(...)), bawole serca. Możesz je mieszać z żółtymi o delikatnym i słodkim miąższu. Na suszenie wybierz pomidory podłużne (rzymskie) albo paprykowe. Są mięsiste, intensywnie czerwone i prawie bez pestek...

Wideo na temat: sos paprykowe
  • Mikołaj Rey i jego biało-czerwona kuchnia

    Poszukiwacz smaków Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" biało-czerwone potrawy. Na stole pojawiły się dania takie jak: sałata z kopru włoskiego i truskawek, panna cotta z kalafiorem, serem korycińskim i sosem pomidorowo-paprykowym, łosoś z grilla z purée z pietruszki oraz deser z ricotty i czereśni.