• Informacje na temat:

    sos na czerwonym winie do kurczaka

Przepisy na temat: sos na czerwonym winie do kurczaka
  • Kurczak po gruzińsku

    ...czerwone papryki oczyść, pokrój w plasterki. Kurczaka umyj. Tuszkę podziel na 6 porcji. Posyp je solą oraz pieprzem. Mięso oprósz mąką, szybko zrumień na rozgrzanej oliwie. Zdejmij z patelni. 2. Na tłuszczu ze smażenia kurczaka podsmaż pokrojone wcześniej warzywa. Podlej je winem i gotuj bez przykrycia 10 minut, aż wyparuje połowa płynu. 3. W tym czasie pomidory sparz, obierz, oczyść, miąższ...

  • Kotleciki są pyszne

    ...niedźwiedziego (smak czosnkowy) lub ulubionych siekanych warzyw. Czas przygotowania: około godziny W cieście drożdżowym Składniki dla 4 osób: Kotleciki: 50 dag mielonej piersi z kurczaka jajko...

  • Śródziemnomorski gulasz to pomysł na wyśmienity, rozpływający się w ustach obiad.

  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.

  • Taki bigos z dodatkiem słodkiej i kiszonej kapusty jest bardzo smaczny.Grzyby suszone ,śliwki i mięsiwa dodają dodatkowo fantastycznego smaku. Im dłużej go gotujemy tym nabiera wspaniałego smaku i aromatu. Serdecznie polecam:)

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Rolanda z kurczaka czy pierś z bażanta? Proponujemy sprawdzone przepisy, które zachwycą twoich gości!

  • Propozycja na aromatycznego kurczaka duszonego w czerwonym winie i pomidorach z dodatkiem czerwonej cebuli, czosnku i bazylii. Całość świetnie komponuje się z makaronem fusilli.

  • Wakacyjne menu na weekend

    ... Przygotowanie: Sól i pieprz wymieszać z olejem, natrzeć tym kurczaka i ułożyć go na blasze. Piec w temp. 200 st. C przez 1 godzinę i od czasu do czasu smarować przyprawionym olejem. Czosnek i rozmaryn drobno pokroić. Z cytryny zetrzeć skórkę. Masło wymieszać z czosnkiem, rozmarynem i skórką z cytryny. 15 minut przed końcem pieczenia posmarować tym kurczaka. Czas przygotowania: 120 minut...

  • Sprawdzony przepis na "Łosoś w czerwonym winie"

Artykuły na temat: sos na czerwonym winie do kurczaka
  • Chudnij z Adele

    ...aktywujące "gen szczupłości" w naszych organizmach. O sirtuinach zrobiło się głośno w 2003 roku, gdy naukowcy odkryli, że resweratrol, związek obecny w skórkach czerwonych winogron i czerwonym winie(...) i orzechów 2. potrawka z soczewicy z kaszą gryczaną 3. wołowina duszona w czerwonym winie z czerwoną cebulą Kolacja: 1. sałatka Waldorf: plastry pieczonego indyka, seler naciowy, orzechy włoskie...

  • ​Egzotyczna, piękna, przepyszna. Jeśli nie byłeś jeszcze w Gruzji, jedź tam jak najszybciej!

    ...papryki, bakłażanów, oliwek i pieczarek. Moim prywatnym odkryciem okazał się panierowany kalafior w sosie z orzechów włoskich. Zresztą te orzechy, nazywane przez Gruzinów orzechami greckimi rosną tu bujnie, więc mieszkańcy dodają je do czego tylko się da: mielone do mięs i sosów, prażone do sałatek, marynowane do słodyczy. Miłośnicy dań mięsnych (obowiązkowo: pieczony kurczak) i ryb także...

  • Roladka drobiowa. Przepis Mariety Mareckiej

    Z purée bazyliowo-brukwiowym, sosem winno-malinowym i cykorią z topinamburem. Przepis Mariety Mareckiej.

  • Kuchnia pachnąca bazylią

    Bazyliowe pesto zdążyło się już zadomowić na polskich stołach, ale możliwości wykorzystania aromatycznej bazylii są o wiele szersze: od wykwintnych sosów, przez oryginalne desery po cudowne zupy.

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...klopsiki. Gotować ok. 15 min. na małym ogniu. Sos powinien zagęścić się samoistnie. Jeśli używasz rzadkiej śmietany, warto go jednak zaprawić zasmażką. Kurczak z orzechami Składniki na(...) orzechową, dodać sól i pieprz. Otrzymanym farszem nadziać kurczaka, posmarować go masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec około 90 minut, polewając od sosem z pieczenia. Farsz do...

  • Pyszne mięso na słodko

    Podane w sosie pieczeniowym z czekoladą lub glazurowane. Zaskakujące zestawienie? Ale jak smakuje. Spróbuj!

  • Wojciech Cyran: Z winem jest trochę jak z książkami

    ...winami, a ciężkie z ciężkimi. Jako, że białe wino jest lekkie połączymy je z sałatkami, rybami i drobiem, a więc daniami lżejszymi. Np. białe, wytrawne chardonnay świetnie pasuje do kurczaka(...) mięs). Interesujące jest to, że słodycz w winie dobrze balansuje pikantność potrawy. W kuchni, jak w życiu, przeciwieństwa niekiedy się przyciągają... Tutaj mogę zaproponować półwytrawne wina ze...

  • Jesień, chce się jeść!

    ... Tortilla z kurczakiem, warzywami, salsą z pomidorów i guacamole Wymieszaj dwie łyżki oliwy ze szczyptą soli, pieprzu, kuminu, łyżeczką kolendry. Natrzyj marynatą pierś z kurczaka, włóż do miseczki, przykryj. Wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 170°C (funkcja grill), piecz mięso ok. 20 minut. Wyjmij kurczaka, pokrój w cienkie paski, odstaw. Rozgrzej na patelni...

  • Mariaż idealny, czyli organoleptyczne "parowanie" dla początkujących

    ...i pieczonym czy grillowanym czerwonym mięsem. Taniny w winie pochodzą ze skórki winogron oraz z procesu dojrzewania w beczce. Warte zapamiętania jest to, że słoność potrawy podkreśla taninę. Jeśli chcemy(...) z maślanością potrawy. Delikatne mięso kurczaka wymaga subtelnego białego kompana. Cytrusowa świeżość chardonnay z tego regionu nadaje lekkości i uzupełnia aromaty rozmarynu. Zasada nr 2: Balans i przeciwności...

  • Partnerstwo wschodnie

    ..., mieszając, aż zaczną się ścinać. Następnie dodaj ryż, a po 2 minutach wrzuć rybę, kurczaka i resztę składników. Smaż razem ok. 2 minut, często mieszając, dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj gorący(...), 3 łodygi drobno posiekanego selera naciowego, 10 łodyżek groszku cukrowego lub kiełków, sól, pieprz, łyżka zmielonych orzechów ziemnych Na sos: 100 ml bulionu z kurczaka, 60 ml sosu ostrygowego, 60 ml...