• Informacje na temat:

    sos musztardowy do marynaty

Przepisy na temat: sos musztardowy do marynaty
Artykuły na temat: sos musztardowy do marynaty
  • Śledziowe roladki w sosie miodowo-musztardowym

    ROLADKI 1.Ocet i wodę wlać do miski. 2.Włożyc płaty do marynaty i odstawić na 3 godziny. 3.Orzechy włoskie zalać wrzącą woda i odstawić na  5min. 4.Osuszone orzechy rozdrobnić blenderem, dodać serek i doprawić pieprzem. 5.Płaty wyjąć z marynaty, osuszyć. 6.Smarować płaty masą serowo-orzechową, zwinąć i spiąć wykałaczką. 7.Układamy na liściach sałaty  i polewamy je sosem...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Tatar ze śledzia

    ......matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Obiad pod chmurką

    ...kopru do dekoracji, sos musztardowy, pieczone ziemniaki, ceramiczne lub szklane naczynie 1. Łososia umyj, osusz. Papryczkę chili rozkrój, usuń pestki i szypułkę, miąższ pokrój drobno i przełóż do(...) minut z każdej strony. Przed podaniem udekoruj pomidorkami koktajlowymi, plasterkiem cytryny i gałązkami świeżego koperku. Podawaj z sosem musztardowym oraz pieczonymi ziemniakami. Przygotowanie (bez...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Historia pewnej bułki

    ...i podawaj z bagietką, ziemniakami i karczochami polanymi sosem musztardowym. Tekst: Joanna Lorynowicz(...): 500 g poszatkowanej białej kapusty, 1 szklanka posiekanej bazylii, 1 twarde jabłko obrane i pokrojone w cienkie paski Na sos: 250 g sosu aioli, 1 łyżka musztardy francuskiej, 3 cebulki szalotki drobno...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Kaczka na trzy sposoby

    ...pokrojone w plasterki filety z kaczki. Polać sosem pomarańczowo-musztardowym, posypać uprażonymi płatkami migdałów. Życie na gorąco 23/2011(...) w brytfannie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok. 90 minut. Podczas pieczenia roladę podlewać wypieczonym sosem i ewentualnie ciepłą wodą. Gotową roladę wyjąć z brytfanny, trzymać w cieple...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....