• Informacje na temat:

    sos jogurtowo do warzyw

Przepisy na temat: sos jogurtowo do warzyw
  • To warzywo odmładza!

    Pomidorowa: Po kilka białych i zielonych szparagów ugotuj, potnij. Dodaj pokrojony pomidor i jajko na twardo. Skrop oliwą, przypraw. Brokułowa: Ugotowane szparagi i brokuły wymieszaj z sosem jogurtowo-czosnkowym.

  • Papryka, pieczarki i pomidory w jogurcie greckim. Prosto, szybko i smacznie:) Możemy podawać z ryżem, kopytkami lub bagietką.

  • Pora na pora w nowej odsłonie

    ...- Są łatwe do zrobienia, a przy okazji przepyszne. Mają smak... wakacji. Zwłaszcza, jeśli podasz je z sosem jogurtowo-miętowym, takim jak w Grecji - tymi słowami kucharz Pascal Brodnicki zachęca do zrobienia placków z pora.

  • Sos dość ostry w smaku. Głównie podaję go jako dodatek do dań z grilla. W połączeniu z sosem czosnkowo-ziołowym smakuje wyśmienicie z chlebkiem pita, faszerowanym mięsem i warzywami.

  • Wegetariańska uczta

    .... 2. Możemy doprawić sokiem z cytryny.     Marchewkę i kalafiora podgrzewamy. Warzywa i sałatkę z cieciorki serwujemy nałożone na talerze z sosem jogurtowo-miętowym, świetnym dodatkiem jest też harissa(...) różyczki. Podsmażamy na dużym ogniu, aż kalafior się zarumieni. Sos jogurtowo miętowy Składniki: 400 g dobrej jakości greckiego jogurtu 1 pęczek mięty 1 pęczek kolendry 3 łyżki oliwy...

  • Wyborny sos do warzyw.

  • Domowy kebab

    Ciasto: Farsz: Sos jogurtowo-czosnkowy 1. Sos: jogurt łączymy w miseczce z dwiema łyżkami majonezu, rozdrobnionymi ząbkami czosnku i łyżeczką musztardy. Dodajemy pieprz i sok z cytryny(...) przeciwległe rogi tworząc "otwartą kieszonkę". Zapiekamy kebaby w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 min. 7. Do kieszonek z mięsem dokładamy warzywa, polewamy całość keczupem i sosem...

  • Znakomity sos do mięs, ryb, potraw z grilla, ziemniaków pieczonych i nie tylko.

  • Domowy fast food

    ...w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 min. 7. Do kieszonek z mięsem dokładamy warzywa, polewamy całość keczupem i sosem jogurtowo-czosnkowym. Domowa pizza Nawet nie dysponując gadżetami(...) mięsną, pyszny sos i świeże warzywa. 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy, kroimy w małą kostkę, obsypujemy obficie przyprawą do mięs, smażymy na oleju, aż się przyrumieni. 2. Ziemniaki...

  • Młode ziemniaki i marchewka upieczone w piekarniku podane z dodatkiem sosu jogurtowego z ziołami ogrodowymi. Smaczna przekąska, doskonałe danie jarskie lub dodatek do dań mięsnych.

Artykuły na temat: sos jogurtowo do warzyw
  • Gołąbki po chińsku

    Podawaj z dipem jogurtowo--cytrynowym lub słodkim sosem chili.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Szaszłyki z mięsem mielonym

    Takie szaszłyki z mięsem mielonym i ulubionymi warzywami zrobią prawdziwą furorę na grillu!

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Na straganie, w dzień targowy

    Dziś proponujemy nadziewane warzywa. O tej porze roku są najlepsze do faszerowania.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Szaszłyki z cukinii, brokułu i papryki

    ...czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy pokrojone warzywa i delikatnie mieszamy, aby dobrze nim nasiąkły. 3. Warzywa nadziewamy na patyczki szaszłykowe. Pieczemy na grillu, uważając, aby za bardzo nie zbliżać ich do żaru - powinny dobrze się zgrillować nie tylko na zewnątrz, ale również w środku. 4. Szaszłyki podajemy prosto z grilla ze schłodzonym sosem jogurtowo...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Bułgarskie kebabcze

    ...opiekły. Możesz je również upiec w piekarniku z funkcją grilla (temperatura 200°C, 20-30 minut).  3. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, warzywami i sosami ajvar lub jogurtowo-czosnkowym. Świetnie smakują...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...