• Informacje na temat:

    sos do spaghetti z brokułami

Przepisy na temat: sos do spaghetti z brokułami
  • Złote zasady gotowania makaronu

    Długi makaron nadaje się wyłącznie do płynnych i kremowych sosów. Klasycznym przykładem są zatem spaghetti ze zwykłym sosem pomidorowym. Nie pasują natomiast w ogóle na przykład do brokułów. Z kolei prążkowany kształt sprawia, że sos lepiej się wchłania. Krótkie kluski doskonale nadają się do mięsnego ragu. Niezbędny jest też odpowiedni dobór garnka, a tu podstawowa zasada brzmi: do spaghetti...

  • Szybki sos:)

  • Pomysły na obiad w 15 minut

    Spaghetti Sposób przygotowania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Dodajemy pomidory bez skórki i smażymy do momentu odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią do smaku. Odcedzony makaron polewamy sosem. Posypujemy serem i zdobimy świeżymi listkami bazylii. Tortilla z wołowiną...

  • Najlepszy sos do spaghetti domowej roboty.

  • Kurczak i makaron: trzy pomysły na szybki i pyszny obiad

    ...danie możesz udekorować, np. listkami bazylii. Dobre rady kucharza Dodając pesto do makaronu, dobrze jest rozprowadzić sos odrobiną gorącej wody, w której gotował się makaron. Dzięki temu pesto lepiej połączy się z resztą składników. Jeśli kupiłaś większą ilość brokułów, zawiń je w folię i przechowuj w lodówce. Tak zabezpieczone nie stracą smaku i wartości odżywczych. Pizza na spaghetti...

  • Za pomocą kilku prostych składników sprawisz, że wszyscy domownicy i goście będą wołali o dokładkę.

  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...makaron możesz też polać sosem owocowym (wystarczy zmiksować truskawki lub jagody z jogurtem naturalnym). To propozycje dla maluszków powyżej 18. miesiąca życia. Jeśli chcesz przygotować danie dla(...). warzywa ze słoiczka (same lub z dodatkiem mięsa). W wersji na słodko nałóż na porcję makaronu ryżowego deserek owocowy. Nasza propozycja: Zielono-pomarańczowe spaghetti po 3. roku życia Przygotuj...

  • Kuchnia wegetariańska

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...gotowania dodaję łyżeczkę oliwy, wtedy spaghetti nigdy się nie skleja. W czasie, gdy makaron się gotuje, przygotowuję sos: szybko kroję boczek w średniej wielkości kostkę lub na cienkie plastry. Na(...). Podgrzewam, ale pilnuję, aby sos się nie zwarzył - nie powinien się zagotować.  Na końcu sos doprawiam do smaku i starannie łączę z gorącym makaronem. Nakładam spaghetti carbonara na talerze, dekoruję...

  • Domowy sos z warzyw i mięsa drobiowego do makaronu spaghetti.

Artykuły na temat: sos do spaghetti z brokułami
  • SPAGHETTI Z CUKINII

    Cukinię pokroić na cienkie paseczki i obgotować 2 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedzić. Pomidory poddusić na patelni (około 15 minut) z dodatkiem pozostałych przypraw. Pestki dyni lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej. Na talerz wyłożyć "cukiniowy makaron", sos, kiełki brokuła i posypać pestkami dyni.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Gotowe w pół godziny

    .... Szczypiorek posiekać. Odcedzony makaron połączyć z upieczonym kurczakiem, brokułami i pieczarkami. Czosnek rozgnieść z solą, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Polać danie powstałym sosem, posypać(...)Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Wstążki, nitki i świderki

    ...gorący sos pomidorowy, posypać świeżymi ziołami i serem. Spaghetti należy podawać na głębszym talerzu, udekorowane cząstkami pomidorów. Włosi jedzą je tylko widelcem, w Europie serwowane jest(...) śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać natką. Makaron rozłożyć na półmisku, zalać tajskim sosem, posypać świeżo mielonym pieprzem i natką. Spaghetti Carbonara...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...ludzi kojarzy makarony wyłącznie ze znanym nam z kuchni włoskiej intensywnym, pomidorowym sosem bolognese i kremową nutą spaghetti carbonara. W daniach azjatyckich można spotkać jedynie cienkie nudle(...) połączenia. Pozbądź się całkowicie wszelkich tradycyjnych dodatków. Sos pomidorowy zamień na płynną, gęstą czekoladę, którą pokryjesz spód pizzy. Zamiast ostrej papryki i aromatycznych przypraw, dodaj...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...