• Informacje na temat:

    sos do rolady

Przepisy na temat: sos do rolady
  • Rolady wieprzowe z kabanosem

    ...cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Mięso zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. W brytfannie rozgrzewamy tłuszcz (np. margarynę), umieszczamy w niej przygotowane rolady i podsmażamy z dwóch stron.  Rolady pieczemy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą, by się nie spaliły. Sos: Powstały podczas pieczenia wywar zagęszczamy zawiesiną z mąki...

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    ...sos wyjdzie zbyt rzadki, zagęścisz go, dodając 1 kromkę chleba razowego na  ok. 20 minut przed końcem duszenia. Możesz dolać też trochę śmietany - to wzmocni  winną nutę. Dodaj 2-3 jagody jałowca(...) z ryżem z gulaszu. Rolady śląskie z papryką Sposób przygotowania: 1. Mięso opłucz, osusz. Pokrój na 4 plastry, rozbij, oprósz pieprzem i posmaruj musztardą. Grzyby pokrój na kawałki, ugotuj...

  • Śląskie rolady wołowe

    ...oczyścić, pokroić w paski, ułożyć na brzegu plastrów mięsa. Zawinąć rolady, związać nicią. Rolady obsmażyć na łyżce oleju na silnym ogniu, zdjąć z patelni, przełożyć do sosu. Włożyć do sosu listek...

  • Rolada na zielono

    ...dobrze się podrumieniła. Dodajemy pokrojone w plastry cebule i krótko smażymy. Wlewamy bulion i wino, dusimy kilka minut. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z sosem i pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. 4. Pokrojoną w grube plastry roladę możemy podawać na ciepło z ryżem lub ziemniakami, polaną sosem, albo na zimno, jako przystawkę.

  • Pikantna wieprzowa rolada

    .... Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Następnie przełóż mięso do brytfanny. Na patelnię wlej 150 ml wody, zagotuj, wlej sos do brytfanny. Dodaj zioła i piecz w 220 stopniach C przez 90 minut, do miękkości. Do sosu w brytfannie dodaj 200 ml wody i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Włóż drugą papryczkę chili i połowę masła. Warzywa pokrój i obgotuj. Podsmaż na maśle. Podawaj z mięsem podlanym sosem.

  • Mięsne rolady z warzywami

    ...st. W tym czasie orzechy grubo posiekaj. Pozostały parmezan wymieszaj z orzechami. Rozłóż na wierzchu rolady 15 minut przed końcem pieczenia.  Drobiowy rulon z brokułami Sposób(...) szynkę. Rozsmaruj farsz i zwiń. W brytfance rozgrzej masło. Włóż roladę i obsmaż ją ze wszystkich stron. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. Piecz ok. 70 min. Polewaj wodą i sosem z dna formy...

  • Rolada z konfiturą

    ...zastygniętą konfiturę i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Gdy rolada ostygnie, odwiń ściereczkę i polej roladę ciepłym sosem malinowym. 

  • Rolada wołowa

    Sycące danie obiadowe

  • Rolada z indyka

    ...skrapiając sosem powstałym w trakcie pieczenia.

  • Rolada szpinakowa z polędwicą

    ...do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos chrzanowy, mieszamy jogurt ze śmietaną, dodajemy chrzan oraz doprawiamy pieprzem i solą.  Gdy szpinak jest już całkowicie zimny dodajemy do niego żółtka(...). Korzystając z wolnej chwili mieszamy nasz sos chrzanowy z twarogiem, dodajemy posiekany koperek. Jeśli masa jest zbyt zbita, możemy dodać trochę więcej jogurtu.  Gdy blat szpinakowy ostygnie po...

Artykuły na temat: sos do rolady
  • Wiosenna rolada

    Podczas pieczenia mięso podlewaj bulionem, winem, a potem powstałym sosem. Jeśli jest chude, przed włożeniem do piekarnika obłóż je plastrami boczku, a nie będzie suche.

  • Rolada ze szpinakiem

    ...min. Następnie zmniejsz temp. do 180°C i piecz jeszcze ok. 40 min, często skrapiając sosem wytopionym w trakcie pieczenia. Zobacz także:

  • Rolady i roladki

    ...lodówki. Włóż mięso do żaroodpornego naczynia, wlej bulion. Piecz pod przykryciem ok. 90 minut w temperaturze 180°C od czasu do czasu polewając sosem. Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę(...) rozgrzej do 220°C. Wstaw mięso,  piecz około 15 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze około 30 min, często skrapiając sosem wytworzonym w trakcie pieczenia. Upieczone mięso...

  • Pikantna wieprzowa rolada

    ...w roladę. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Następnie przełóż mięso do brytfanny. Na patelnię wlej 150 ml wody, zagotuj, wlej sos do brytfanny. Dodaj zioła i piecz w 220 stopniach C przez 90 minut(...) sosem. Zobacz także:

  • Rolada z indyka

    ...czasu skrapiając sosem powstałym w trakcie pieczenia. Zobacz również:

  • Śląskie rolady wołowe

    Śląskie rolady mogą być się różnić nadzieniem – każda gospodyni ma ulubiony przepis. Niektóre panie domu dodają kiszone lub konserwowe ogórki, inne kiełbasę czy grzyby...

  • Rolada z łososiem i szpinakiem

    ...i bazylią.  Masło zasmażyć z mąką, dolać mleko, gotować, mieszając, dodać 1/2 sera, doprawić solą, pieprzem, muszkatem. Na cieście rozsmarować 1/3 sosu, ułożyć łososia i szpinak, zrolować. 1/3 sosu wylać do naczynia żaroodpornego, ułożyć roladę. Zalać sosem, posypać pomidorkami i serem, piec 40 min w 200°C. Zobacz także:

  • Rolada zakręcona na zielono

    ...dobrze się podrumieniła. Dodajemy pokrojone w plastry cebule i krótko smażymy. Wlewamy bulion i wino, dusimy kilka minut. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z sosem i pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. 4. Pokrojoną w grube plastry roladę możemy podawać na ciepło z ryżem lub ziemniakami, polaną sosem, albo na zimno, jako przystawkę.

  • Rolada czekoladowa z kremem śmietanowym

    ...kremem. Wzdłuż jednego z dłuższych boków cienkim strumieniem wylej sos karmelowy. Całość ciasno zroluj. Roladę włóż do lodówki na  3 godziny - do stężenia. 5. Połowę gorzkiej czekolady stop...

  • Pieczona rolada z cukinią i rukolą

    Żeby potrawa wyglądała apetycznie, cukinię należy smażyć na większym ogniu. Musi być miękka, ale nie „ciapowata”. Zamiast cukinii do rolady można dać usmażone pieczarki.

Wideo na temat: sos do rolady
  • Rolada z ciasta francuskiego z dipem serowym

    Sylwia Biały przygotowała ciasto francuskie z pieczarkami i sosem serowym. Szybkie, ale sycące danie to doskonały pomysł na obiad po powrocie do domu z pracy. (Źródło: TVP/x-news)