• Informacje na temat:

    sos do pulpetow przepis

Przepisy na temat: sos do pulpetow przepis
  • Spaghetti z pulpetami z kurczaka i indyka w sosie pomidorowym

    Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska oraz aktorka Alżbeta Lenska przygotowały w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" kilka potraw, które można zabrać w wakacyjną podróż z dziećmi. Panie podały przepis między innymi na: spaghetti z pulpetami z kurczaka i indyka z sosem pomidorowym makaron spaghetti pierś z kurczaka pierś z indyka mozarella w zalewie jajko świeże pomidory puszka...

  • Przepisy na Wielkanoc

    Znani szefowie kuchni i kucharzy, dzielą się z nami swoimi świątecznymi przepisami. Nie ma wątpliwości, te święta będą wyjątkowo pyszne!

  • Pulpety ziołowe z kurczaka - Maciej Kuroń

    ...lub koperkowego. Podajemy z makaronem lub ryżem. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia, publikacji wydawnictwa Jacek Santorski & CO. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Pomidorowe pulpety

    ...zbyt rzadka konsystencja) doprawić do smaku. Do sosu włożyć pulpety i 10 min gotować. Smacznego. Przygotowanie: 40 min Porcja: 330 kcal Koszt porcji: 2 zł Przepis na 4 porcje.

  • Pulpety z kokardkami

    ..., zagotowuję. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, przepłukuję zimną wodą. 3. Drobno posiekany czosnek wraz z pozostałą cebulą podsmażam na maśle. Dodaję wywar z pulpetów, mąkę i przecier pomidorowy. Mieszam, po czym gotuję 5 minut. Paprykę kroję w paski, dodaję do sosu, zagotowuję. Pulpety podaję z makaronem i sosem. Posypuję natką. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim...

  • Szaszłyczki wołowe

    ...do sosu pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Czas przygotowania 60 minut Jedna porcja zawiera 1800 kJ/430 kcal Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego(...) pomidorowy i 0,25 l. wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Makaron nakładać na talerze wraz z sosem. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja...

Artykuły na temat: sos do pulpetow przepis
  • Pasta z pieczonych warzyw

    Przepis pochodzi z książki Olgi Smile i Weroniki Smile "Roślinna kuchnia rodzinna".

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Gwyneth Paltrow dieta bez kompromisów

    ...przepis nawet na burgera z indykiem, jednak zawiniętego w sałatę i nafaszerowanego awokado, czerwoną cebulą i kremową aquafabą. Inną propozycją dania z tego rodzaju mięsa są ziołowo-cytrynowe klopsiki duszone w sosie bez pomidorów. Nie brakuje też pomysłu na pieczeń mięsną, pieczonego kurczaka, tacosy i wiele innych. - Jedząc te sycące dania o wybornym smaku, wcale nie ma się poczucia, że poszło...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Szybki zimowy obiad

    Sięgnij po sprawdzone przepisy na dania, które można błyskawicznie przygotować.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Pogromcy cholesterolu

    ...pożądane w menu są przetwory z owoców żurawiny - konfitura, dżem, sos, kisiel, sok. Dzięki temu, że żurawina dostarcza organizmowi przeciwutleniaczy, może obniżyć się poziom szkodliwego cholesterolu LDL(...) sterolami i stanolami roślinnymi (np. Danacol, Benecol). Te produkty są rekomendowane przez niektórych lekarzy jako redukujące poziom lipoprotein o niskiej gęstości. Oto przepis na zdrowe, świąteczne...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Pasztet z selera wygrał w Krakowie, pstrągi puszczańskie - w Katowicach

    Z ośmiu finałowych dań zgłoszonych z regionu Małopolski, Podkarpacia i Lubelszczyzny wyłoniono spośród ponad 250 przesłanych przepisów. Oprócz zwycięskiego "Pasztetu z selera" wyróżniono jeszcze: "Pierogi z kominków" Marianny Misztal z Wojciechowa (II miejsce) i "Miodowy orzeszek" wg przepisu Alicji Woźniak z Nasutowa (miejsce III). W finale katowickim drugie miejsce zajęła Katarzyna Piontek...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...