• Informacje na temat:

    sos do pekińskiej z papryką i marchewką

Przepisy na temat: sos do pekińskiej z papryką i marchewką
  • Składniki: - 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, - 1/2 główki kapusty, - biała część pora, - 1 czerwona papryka, - 2 marchewki Przepisy: 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, ale nie koniecznie i kapustę pokroić, paprykę pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem, tak też zrobić z porem. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi otworami, ogórki pokroić w półksiężyce składniki pomieszać , zalać sosem...

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    ..., oderwij liście. Postępuj tak, aż rozdzielisz wszystkie liście. Cebulę obierz, posiekaj. Wymieszaj ją z jajkiem, kaszą, boczkiem i papryką. 3. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką(...), wymieszaj  z jogurtem i posiekanym czosnkiem. Posól  do smaku. Gołąbki rybne z kapusty pekińskiej Sposób przygotowania: 1. Papryki posmaruj olejem. Piecz ok. 40 minut w 200 st. Przykryj folią...

  • Pomysły na jesienny obiad

    Kofta z boczkiem Sposób przygotowania 1. Mięso umyj i zmiel dwa razy w maszynce. Dodaj startą na tarce cebulę i czosnek. Wlej oliwę, przypraw solą, pieprzem, cukrem, ostrą papryką w proszku(...). Lazania z serem i cukinią Sposób przygotowania 1. Roztop masło, dodaj mąkę, zalej bulionem i mlekiem. Wsyp tarty ser, przypraw.  2. Brytfannę wyłóż płatami makaronu. Posmaruj sosem, ułóż...

  • Pyszne sajgonki

    Składniki na 8 porcji: - 24 arkusze papieru ryżowego - 8-10 średnich podgrzybków - 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej) - 2 papryki n 2 marchewki Przyprawy i dodatki: - pieprz - sos sojowy - gałka muszkatołowa - olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyść, potnij w plasterki. Marchewkę obierz, paprykę rozetnij, usuń pestki. Warzywa pokrój w słupki. Sałatę...

  • Smaczne dania obiadowe

    ...mięso mielone, dodaj ryż i jajko. Cebulę dymkę, paprykę, czosnek, papryczkę chilli i kolendrę posiekaj drobno i dodaj do mięsa.  2. Wlej sos sojowy i olej sezamowy. Dodaj starty na tarce imbir(...) na oliwie, wyjmij. Usmaż cebulę, dodaj mięso, smaż, mieszając. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku, suszoną bazylią i rozmarynem.  2. Dodaj zmiksowane pomidory, zalej...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na plastry, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso odstawić do lodówki. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać ryż i chwilę go(...) z ryżem i brokułami. Po kilku minutach smażenia podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Wypróbuj również przepis na indyka w sosie koperkowym! Propozycja 2. Ryż na szybko...

Artykuły na temat: sos do pekińskiej z papryką i marchewką
  • Zupa ramen z imbirem

    Do zupy ramen można dodawać różne składniki, np. owoce morza czy pędy bambusa. Wśród najpopularniejszych rodzajów tego azjatyckiego rosołu są: tonkotsu-ramen (z wieprzowiną), shōyu-ramen (oparty na sosie sojowym) oraz shio-ramen, z drobiem lub rybą.

  • Dziś ryby mają głos!

    Pieczona w sosie z warzywami lub z patelni... Tak przyrządzoną rybę lubimy najbardziej.

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...z kapusty pekińskiej. Podwieczorek: Sałatka owocowa z owoców sezonowych z łyżką orzechów. Kolacja: Zupa krem z dyni. Dzień 2 Śniadanie: Sałatka śledziowa z cebulką i ogórkiem kiszonym. Herbata ziołowa Drugie śniadanie: Jogurt naturalny z siekanymi migdałami i suszonymi śliwkami. Obiad: Porcja białej kaszy gryczanej z klopsikami drobiowymi w sosie koperkowym. Surówka z marchwi...

  • Cudeńka z mielonego

    ...wodę oraz olej, wymieszaj łyżką na jednolitą masę. Przykryj szczelnie folią spożywczą, odstaw na 15 min. Liście kapusty pekińskiej opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Do mięsa dodaj starty świeży imbir lub mielony, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną kapustę pekińską, szczypiorek, sos sojowy i ocet ryżowy. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...makaronu rurki dodaj garść pokrojonej kapusty pekińskiej, paski szynki, pomidor. Polej sosem winegret z musztardą. OBIAD: Stek z kurczaka 150 g filetu oraz pokrojoną w plasterki cukinię usmaż na patelni(...) jabłko. II ŚNIADANIE: Kanapka z indykiem i sosem curry Łyżkę twarożku przypraw curry. Posmaruj nim przekrojoną bułkę i obłóż listkami sałaty, plasterkami pieczonego indyka, ogórka i czerwonej...

  • Orientalne przysmaki

    Tradycyjne sajgonki Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej. Grzyby mun przygotować według przepisu na opakowaniu. Mielone mięso doprawić do smaku i podsmażyć, mieszając. Cebulę pokroić...

  • No to klopsik!

    ...rozbij nożem, aby wydobyć z niej aromat. Umyte liście kapusty pekińskiej pokrój w małe kawałki. Papryczkę chili drobno posiekaj. Do miski włóż mięso, dodaj sos rybny, imbir, mąkę ziemniaczaną(...) praskę i dopraw sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć klopsiki i smaż, często przewracając, aby równomiernie się zrumieniły. Przełóż je do sosu, dodaj...

  • Kolorowy talerz

    ...beztłuszczowych. Każdy gulasz czy potrawa z mięs duszonych także. Ale już klopsiki w białym sosie koperkowym lub chrzanowym lepiej będą  wyglądać z równie bielutkim ryżem niż kaszą gryczaną. Potrawy(...). Jasne i pomidorowe sosy pasują wizualnie do brązowej kaszy gryczanej, ale nie zawsze pasują smakiem. Kasza ta ma wyrazisty smak i potrzeba jej równie wyrazistego partnera - mięs ciemnych, sosów...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    ...kurczaka w ziołach, 3 łyżki marchewki z groszkiem. Podwieczorek : kubeczek domowego kisielu owocowego. Kolacja: kromka razowego chleba z serkiem kremowym i plasterkiem łososia skropionego(...) śniadanie: szklanka kefiru, grejpfrut. Obiad: około 100 g makaronu ugotowanego al dente ze 150 g mielonego mięsa drobiowego z sosem pomidorowym (na 2 łyżkach oleju zeszklij czosnek, dodaj...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie...