• Informacje na temat:

    sos do paluszków rybne

Przepisy na temat: sos do paluszków rybne
  • Szybkie i zdrowe sałatki

    ...serwować ją w towarzystwie sałatki, makaronu, ciasta francuskiego czy ostrego dipu.  Sałatka z paluszków surimi Sposób przygotowania 1. Ryż gotujemy do miękkości oraz studzimy. Jeśli nie(...) sałatkę w wersji bardziej fit - wybieramy jako sos jogurt naturalny, natomiast jeśli nie musimy liczyć kalorii, to do jogurtu dodajemy dwie łyżki majonezu. 6. Dekorujemy sałatkę świeżą pietruszką...

  • Wyborna i smaczna zapiekanka na dobrą przekąskę.

  • Smaczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

  • Pyszne gołabki

    .... Paluszki rybne usmażyć na oleju.  Jeszcze ciepłe układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.  

  • Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym

  • Czym szkodzimy dzieciom podczas ich karmienia?

    E i liczbą w zakresie od 100 do 199. Znajdziemy je m.in. w ciastkach, lizakach, lodach, sosach, keczupie i napojach gazowanych. Niektóre z nich mogą wywoływać napady astmatyczne (np. tartrazyna(...), inozynian sodu czy glutaminian potasu, dodawane są do zupek i dań typu instant, kostek rosołowych, sosów, wędlin, produktów o obniżonej zawartości soli, koncentratów spożywczych. Mogą powodować...

  • Smaczny pomysł na "Burgery rybne"

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...dodatków zarówno świeże jak i mrożone, wszystkie rodzaje ryb ( w sosie własnym, oliwie, wędzone, mrożone. jaja. Niedozwolone: mięso panierowane lub gotowane z sosem zawierającym mąkę, ryby panierowane lub gotowane z sosem zawierającym mąkę, ryby mrożone wstępnie gotowane. Ryzykowne: różne rodzaje wędlin (mortadela, kiełbasa, parówki, biała kiełbasa, szynka...

  • Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)

Artykuły na temat: sos do paluszków rybne
  • Błyskawiczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Udany połów

    ...z mango i szalotek (na 4 porcje) Czas przygotowania: 25 minut Poziom trudności: 2 4 filety z pstrąga łososiowego, 300 ml sosu rybnego, olej roślinny Na sałatkę: 3 mango, 4 cebulki szalotki(...) na proszek. Połącz kumin z sokiem z limonek i olejem z pestek winogron. Sosem polej sałatkę. Rozgrzej olej kokosowy na patelni i smaż po 4 ryby jednocześnie 3-5 minut z każdej strony. Muszą mieć...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Co robić, by malec polubił...

    .... Oswoi się wtedy z ich smakiem; ● każdy kawałek przeznaczony dla malca dokładnie obieraj z ości (zniechęcają one wiele dzieci); ● z mielonych ryb przyrządzaj rybne kulki. Filety krój na kawałki lub(...): ● dbaj, aby mięso było miękkie (długo gotowane lub pieczone w folii, żeby nie wyschło). Krój je drobno i polewaj sosem; ● piecz domowe pasztety, np. z drobiu, odrobiny wątróbki i marchewki...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sylwester 2012

    ...półmisek i od razu podawaj. Tatar rybny Składniki na 4 porcje: 20 dag wędzonego łososia, 10 dag śledzi w occie, mały (ok. 2 cm) kawałek imbiru, 2 limonki, cebula, łyżka curry w proszku, kilkanaście listków świeżej kolendry, marchewka, 2 zielone jabłka, sól, pieprz, gałązki świeżego koperku, plasterki suszonych jabłek Przygotowanie: Łososia pokrój w drobną kostkę. Śledzie osącz, jeśli mają...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Ryby -  bezcenny skarb z morskiej głębiny

    ...udowodniły, że woda morska posiada właściwości bakteriobójcze a nawet antybiotyczne. Dlatego też doceńmy skarby jakie daje nam morze, szczególnie w postaci ryb. Rybne przysmaki na różne sposoby Ryby(...) najlepiej sprawdzają się: sos koperkowy, śmietanowy, cytrynowy lub beszamelowy. Pamiętajmy dodać ulubiony składnik warzywny do ryb, to ułatwi wprowadzenie jej do stałej diety naszego dziecka. Jeśli nie...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...