• Informacje na temat:

    sos do mięsa z ciemnego piwa

Przepisy na temat: sos do mięsa z ciemnego piwa
  • Panierki inne niż zwykle

    ...osób dorosłych: cienko pokrojone filety obtaczamy w mące pszennej, następnie w mieszance roztrzepanego jajka i ciemnego, gorzkiego piwa z dodatkiem mąki ziemniaczanej. W kolejnym kroku panierujemy(...) zanurzone w sosie czosnkowym. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni aż do zrumienienia. Suszone grzyby Suszone grzyby dobrej jakości (np. borowiki lub podgrzybki) blendujemy...

  • Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

  • Panierka inna niż zwykle

    ...w mieszance roztrzepanego jajka i ciemnego, gorzkiego piwa z dodatkiem mąki ziemniaczanej. W kolejnym kroku panierujemy w mięso w płatkach migdałowych. Smażymy do lekkiego zrumieniania, a następnie pieczemy(...) w paczce), po czym obtoczyć w nich kurze pałki uprzednio zanurzone w sosie czosnkowym. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni aż do zrumienienia.

  • świetna do piwa lub do grilowanych mięs

  • Trzy sosy, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu

    Maj to miesiąc, w którym większość z nas rozpoczyna okres przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Słońce, zielona trawa, ciepły wiatr, a do tego pyszne jedzenie – najlepiej z grilla. Dziś grillowanie stało się sztuką, a sztuka potrzebuje odpowiedniej oprawy np. w postaci smakowitych sosów. Oto 3 propozycje, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu.

  • Wspaniała przekąska do piwa.

  • Pomysłowe panierki

    ...filety obtaczamy w mące pszennej, następnie w mieszance roztrzepanego jajka i ciemnego, gorzkiego piwa z dodatkiem mąki ziemniaczanej. W kolejnym kroku panierujemy w mięso w płatkach migdałowych. Smażymy(...) uprzednio zanurzone w sosie czosnkowym. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni aż do zrumienienia. Z płatków kukurydzianych Płatki kruszymy lub blendujemy. Pół szklanki mąki...

  • postanowiliśmy skąpać pieczony boczek w gorzkiej czekoladzie i odrobinie chilli i sprawdzić, dokąd nas to zaprowadzi

  • Z garnków świata: Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

  • Znikały w ostatnią sobotę szybciej niż chipsy i paluszki;) A piwko smakuje z nimi jeszcze lepiej.

Artykuły na temat: sos do mięsa z ciemnego piwa
  • Gulasz z wołowiną i ciemnym piwem

    ..., kawałki mięsa. Dodajemy cebulę, czosnek, liść laurowy, doprawiamy kminkiem, pieprzem, chili, pastą pomidorową oraz solą. Wlewamy piwo, 500 ml wody, mieszamy i dusimy 70 minut na wolnym ogniu, żeby odparowała część płynu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w niezbyt cienkie plastry i dodajemy do gulaszu. Dusimy jeszcze 30 minut. Na koniec hartujemy śmietanę gorącym sosem, wlewamy do garnka, mieszamy...

  • Pieczona golonka w piwie

    ...często piwem oraz wytwarzającym się sosem. Gdyby było go za mało, polewaj większą ilością piwa (lub piwa z wodą). Na dnie naczynia zawsze powinien być sos. Po godzinie zmniejsz temperaturę do 180° C i piecz kolejną godzinę. Po wyłączeniu piekarnika pozostaw jeszcze mięso na 5-10 minut w piecu, a następnie wyjmij je i przełóż na półmisek. Sos z pieczenia golonek przypraw solą oraz pieprzem i podawaj...

  • Osłódź sobie jesień

    ...zazwyczaj są słodsze. Dlatego warto dodawać je do deserów czy napojów. Miody o ciemnej barwie zazwyczaj mają bardzo wyrazisty smak. Świetnie komponują się z marynatami mięsnymi i sosami. Nadają(...), 3 łyżki wody, oliwa z oliwek. Przygotowanie: Udka umyj i osusz. Włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, papryką, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym czosnkiem. Marynatą zalej udka...

  • Niebo w gębie

    Rzadko je przyrządzamy, a szkoda. Gęś, kaczka lub królik to mięsa wyjątkowo delikatne i smaczne.

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...kopci, ale ma postać czerwonego żaru. Nie opiekajmy mięsa bezpośrednio w płomieniu, ale nad żarem. Mięso z tłuszczykiem powinno być grillowane na aluminiowych tackach. Zapobiegnie to skapywaniu(...) ciężkostrawne. Warzywa, ryby i sery układajmy wyżej niż mięso. Co na grill? Wybierajmy ryby i chude mięsa, np. drób bez skóry, czyli kurczaka i indyka. Najlepsze na ruszt są ryby słodkowodne, np...

  • Kuchnia irlandzka

    ...: 0,33 l ciemnego piwa (np. Guinness) 500 g soczewicy 400 g karkówki wieprzowej pęczek włoszczyzny 500 g ziemniaków 6 debreczynek 2 łyżeczki suszonego tymianku sól, pieprz, cukier(...) laurowe. Po 30 i 60 minutach podlać ¼ l wody. Posmarować pozostałą pastą i piec do końca. Na sos: jabłka obrać pokroić, 1 cebulę pokroić w drobną kostkę. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    ...następnej stronie znajdziesz przepis na pijaną golonkę >> Pijana golonka - z Wielkopolski dla 2 osób na rodzinny obiad Na glazurę: 2 szklanki ciemnego piwa wschowskiego 1 szklanka oleju 1 szklanka(...) 5 ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki imbiru w proszku sól 1 ryba słodkowodna (w ostateczności może być karp) o wadze od 1½ do 2 kg 1 szklanka ciemnego piwa 10 dag piernika 1 garść migdałów...

  • Smaki z Czech

    ...albo naczynia żaroodpornego, 200 ml keczupu (najlepiej pikantnego), 500 ml ciemnego piwa (np. portera) Ewentualnie:  1-2 ostre papryczki chili. Cebulę obierz i pokrój w półtalarki. Papryczki umyj(...) z purée ziemniaczanym, sosem tatarskim albo innym pikantnym dipem. Camembert smakuje wybornie także z bagietką oraz z przetworami z żurawiny albo z borówek. Rada: Do tej potrawy możesz użyć nie tylko...

  • Grill po polsku

    ...litra piwa to od 250 (jasne) do nawet 380 kcal (ciemne). Jeżeli wypijemy w zamian kieliszek czerwonego wina (80 kcal), będzie i chudziej, i zdrowiej. Sos majonezowy? Nieee! Lepiej wybrać keczup, którego(...) grillujemy z rzadka i niechętnie, a szkoda, bo są zdrowe i pyszne. W sklepach mamy mięsa gotowce - już przyrządzone. Wystarczy otworzyć paczkę i wrzucić na ruszt. Ale tego rozwiązania nie polecam...

  • Raj odnaleziony

    ...z wygrzebywaniem mięsa spomiędzy drobnych kosteczek. Zresztą nietoperze podawane w całości to dziś rzadkość. Najczęściej robi się z nich curry, w którym rozpuszcza się poczucie przekraczania kulinarnego(...) starają się rzecz nieco komplikować. Do dobrego tonu, nawet w świetnych restauracjach, należy podawanie ryb z sosem czy choćby, w duchu wczesnych lat 2000, ozdobionych kleksami balsamicznej esencji...