• Informacje na temat:

    sos do faszerowanych papryk

Przepisy na temat: sos do faszerowanych papryk
  • Faszerowana papryka

    Smakuje znakomicie z sosem czosnkowym.

  • Faszerowana papryka

    ...z puszki. Mieszankę posól, popieprz i podgotuj. Gotowym sosem zalej podpieczone papryki. Dopiekaj jeszcze 20 minut. Podawaj z ryżem.(...)Składniki: 5 dag ryżu 4 duże podłużne papryki po 2 cebule i jajka, bułka tar. 100 ml śmietany 30 proc. 50 dag mieszanego mięsa mielonego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, olej...

  • Faszerowany schab

    Mieszam sos sojowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem i octem winnym. Nacieram nim schab i odstawiam na noc do lodówki. Grzyby kroję na kawałki, cebulę siekam. Reklama Wrzucam je na rozgrzany na patelni olej razem z kapustą, doprawiam pieprzem, solą i smażę 10 minut. Farsz dzielę na pół. Do jednej części dodaję paprykę pokrojoną w paski. W schabie wycinam kieszeń...

  • Papryki faszerowane z pieca

    Zrób papryki faszerowane. Smakują doskonale!

  • Wytrawne pieczarki faszerowane frankfurterkami, serem i papryką

    Sposób przygotowania Pieczarki umyć, oczyścić, usunąć nóżki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Frankfurterki pokroić  w plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Na patelni zeszklić cebulkę. Podsmażyć kiełbaski, to samo zrobić z pokrojoną papryką. Kapelusze pieczarek wypełnić kolejno: cienką warstwą startego żółtego sera, cebulką, kiełbaską, papryką. Oprószyć...

  • Faszerowane ziemniaki

    ..., oregano, słodką i ostrą papryką. Farsz włóż w nacięcia. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut w 180 st. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Rada kucharza Zamiast siekać szczypiorek nożem, możesz go pociąć za pomocą(...). Udekoruj ziołami i pieprzem. Jako dodatek podaj sos z jogurtu połączonego z posiekanym ząbkiem czosnku i tymiankiem. Rada kucharza Chcesz mieć pewność, że grzyby nie nasiąkną wodą i nie stracą aromatu...

  • Warzywa faszerowane

    ...3 łyżki sezamu Sos: łyżka oliwy sok z pomarańczy sok z cytryny łyżeczka octu jabłkowego sól pieprz Dodatkowo: 10 dag parmezanu Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury(...). 2. Z upieczonych batatów łyżeczką wydrąż środki, zostawiając dużo miąższu po bokach. Miąższ pokrój w kostkę, dodaj do przygotowanej sałatki. Nakładaj ją do wydrążonych batatów. Polej całość sosem i posyp startym...

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Delikatne mięso i aromatyczny sos to wyjątkowo zgrany duet. Oto pomysły na podkreślenie smaku drobiu – duszonego, jak i przyrządzonego na grillu!

  • Papryka po marokańsku

    Twoje dziecko chodzi już do przedszkola i jest na tyle duże, że może próbować "dorosłych" dań. Polecamy faszerowaną paprykę. Wygląda i smakuje doskonale!

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    Do przygotowania potrawy potrzebujemy: 6 średnich patisonów, 250 g mięsa mielonego (może być wieprzowe), 100 g już ugotowanego ryżu, pięć niedużych pieczarek, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 cebuli(...) na oleju, do niego, po chwili dodajemy posiekane pieczarki, paprykę i cebulę. Do podsmażonych i wystudzonych składników dodajemy później ryż i roztrzepane jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami...

Artykuły na temat: sos do faszerowanych papryk
  • Papryka faszerowana

    ...1. Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu, studzimy. Z umytych papryk odkrawamy górę z ogonkiem i usuwamy gniazda nasienne. Orzechy nerkowca...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Faszerowane pomidory

    Faszerowana papryka i bakłażan to klasyk- polecamy małą odmianę. Wypróbuj przepis na pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Pycha!

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Karp faszerowany

    ...namocz grzyby. Ugotuj je w tej samej wodzie, odsącz i drobno posiekaj. 3. Cebule i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę pokrój w kostkę, usmaż na łyżce masła. Dodaj podgrzybki, podsmaż, podlej(...) w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, polej 4 łyżkami roztopionego masła i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180°C. Podczas pieczenia podlewaj powstałym sosem...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Faszerowane mięsem z serowym sosem

    ...tłuszczem. 2. Umytą i osuszoną paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę, podobnie jak obraną cebulę. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy cebulę z czosnkiem i papryką. Następnie dodajemy mięso, smażymy 4-5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, pieprz, sól, szczyptę cukru, mieszamy. 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

Wideo na temat: sos do faszerowanych papryk
  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz(...) czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)