• Informacje na temat:

    sos czosnkowy do jaj

Przepisy na temat: sos czosnkowy do jaj
  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    Burgery z rukolą, serem pleśniowym i żurawiną W ostatnich latach podniebienia Polaków w różnym wieku podbijają "rzemieślnicze" burgery, przygotowane najczęściej z dobrej jakościowo wołowiny i lokalnych składników. Są często podawane w bardzo oryginalny sposób: z dodatkiem kiszonek domowej roboty, sosów majonezowych własnego wyrobu (przygotowywanych często na bazie kolendry, cytryny...

  • sos czosnkowy

  • Kilka chwil i mamy domowy sos czosnkowy

  • Sos czosnkowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W mojej wersji jest dość ostry :)

  • Ekspresowy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Doskonały do pizzy, calzone i innych dań.

  • Pyszny i praktyczny dodatek. O niebo lepszy niż sos czosnkowy kupiony w sklepie.

  • Przepis na sos czosnkowy na bazie jogurtu greckiego z majonezem z dodatkiem chrzanu . Doskonały do pizzy , szaszłyków,kiełbas z grilla ,kebabów .

  • Znakomity sos do sałatek mój ulubiony.

  • nutka orientalnej kuchni ;-)

  • Sos z dodatkiem ziół i ketchupu nadaje się jako wspaniały i aromatyczny dodatek do kotletów, duszonych mięs, pizzy itp.

Artykuły na temat: sos czosnkowy do jaj
  • Makaron i tuńczyk w sosie czosnkowym

    ...  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku. Wsyp makaron i ugotuj go al dente (tak przygotowany jest mniej tuczący i zachowuje lepszy smak w połączeniu z sosami). Brokuły umyj i podziel na małe różyczki(...) podgrzej oliwę i dodaj starty czosnek, podsmaż. Wrzuć makaron, pomidory, oliwki, tuńczyka oraz śmietanę z majonezem. Dodaj bazylię i jajka. Zobacz także:

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Omlet ze szpeclami i kiełbaskami

    Podajmy z sosem jogurtowo-czosnkowym.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Jaja otulone szynką

    ...noc do lodówki. Następnego dnia podawać z zimnymi sosami np. tatarskim lub czosnkowym.(...)Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnego bulionu, odstawić, aby spęczniała. Pozostały bulion zagotować, dodać spęczniałą żelatynę i mieszając rozpuścić. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo (nie dłużej niż...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Co jeść, by nie dać się grypie?

    ...z imbiru i dzikiej róży. Śniadanie Dwa tosty z ciemnego pieczywa, pomidor i czerwona papryka, jajko na miękko, woda z miodem. Albo: omlet z dwóch jaj z natką pietruszki, pół grahamki, sok pomarańczowy, herbata lipowa. Drugie śniadanie  Sałatka z cytrusów, herbata zielona lub pięć biszkoptów, pomarańcza, herbata owocowa. Obiad Zupa-krem czosnkowa, ziemniaki z wody, buraczki, indyk w sosie...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...