• Informacje na temat:

    sola smażona

Przepisy na temat: sola smażona
  • Smażone jajka faszerowane

    Jajka podane w tak oryginalny sposób będą ozdobą świątecznego stołu. Niestety, mają jedną wadę - znikają błyskawicznie!

  • Pyszna, szybko się robi:)

  • Smażone kuleczki mozzarelli

    Takie bezmięsne kotleciki na pewno przypadną do gustu najmłodszym. Możemy też wykorzystać większe kulki mozzarelli, które podzielimy na części, ale najbardziej praktyczne będą kulki w rozmiarze mini.

  • Przepis jest banalny, nie wnosi nic nowego do świata przepisów kulinarnych, ale mi ten obiadek bardzo smakował i muszę się nim podzielić, tzn. przepisem, nie obiadkiem:)

  • Smażony kalafior

    Na ciepło smakuje wyśmienicie!

  • Wypróbowany przepis na "Sola ze smażoną cytryną na buraczkach"

  • Sola ze smażoną cytryną na buraczkach

    Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc.

  • Wymaga troszkę pracy, ale to miła odmiana w moim menu i chętnie poświęcam temu daniu swój czas:)

  • Mujaddara z smażoną cebulką i sosem jogurtowym

    Pyszne danie na bazie soczewicy. Pokochacie ten smak!

  • Sól aromatyzowana jest jedna z najlepszych przypraw w kuchni. Nie wyobrazam sobie meksykanskiego dania bez soli z chili, ryby smazonej lub z grilla bez soli z limonka, cytryna lub cytryna z rozmarynem. Salatki smakuja zupelnie inaczej z sola ziolowa, sól z octem balsamicznym albo czerwonym winem ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, a sól czosnkowa po prostu uzaleznia. Domowa sól aromatyzowana ma te zalete, ze sami tworzymy ulubione smaki, wiemy, co zawiera taka mieszanka, mamy zawsze...

Artykuły na temat: sola smażona
  • Smażony camembert

    Przekąska na ciepło, a może pyszna kolacja? Smażony camembert z żurawiną jest szybki w przygotowaniu, a jaki smaczny!

  • Smażone kalmary

    W greckich restauracjach i tawernach jedną z najpopularniejszych i najsmaczniejszych przystawek są smażone kalmary.

  • Smażone pręciki

    Są doskonałe. Ten przepis warto zapamiętać.

  • Chrupiące śledzie smażone w cieście

    Czasy, kiedy smażona flądra była głównym przysmakiem lata, dawno minęły. Teraz możemy się cieszyć rybami i frutti di mare w wielu przepysznych wersjach!

  • Smażone cevapcici

    To bałkańskie danie. Rulony można robić na kilka sposobów. Dopuszczalna jest wersja: grillowana lub smażona.

  • Smażona flądra

    Ryby skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

  • Smażmy placki

    Zwykle jadamy ziemniaczane, ale pyszne są także z dodatkiem cukinii, marchewki i innych warzyw. Świetny pomysł na szybkie, letnie danie.

  • Smażony ryż z kurczakiem

    1. W garnku zagotuj 2 i ¼ szklanki wody. Posól, wrzuć ryż  i gotuj, aż wchłonie całą wodę. Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę...

  • Smażone sajgonki na ostro

    1. Ciasto rozmrozić. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.  2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych,...

  • Spaghetti ze smażonymi szparagami

    I kurczakiem w serowej skorupce.

Zdjęcia na temat: sola smażona
Wideo na temat: sola smażona
  • Bób smażony z chorizo

    Składniki na 2 porcje: ~ 1 szklanka bobu ~ 50 g kiełbasy chorizo lub wędzonego boczku ~ 1 młodą cebulkę ~ sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz

  • Gołąbki z młodej kapusty

    Składniki na 12 sztuk: ~ 1 główka kapusty ~ 500 g zmielonego mięsa, najlepiej łopatki lub karkówki wieprzowej ~ 100 g suchego ryżu ~ 50 g boczku ~ 1 duża cebula ~ olej lub smalec do smażenia ~ 1 łyżka majeranku ~ sól ~ świeżo zmielony czarny pieprz ~ ½ szklanki bulionu lub wody