• Informacje na temat:

    sok pomidorowy z bazylią

Przepisy na temat: sok pomidorowy z bazylią
  • Minestrone z kapustą i bazylią

    ...i wyciśnij sok. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Bazylię oczyść, osusz. Oderwij listki od gałązek i je posiekaj. Bazylię wymieszaj z czosnkiem, szczyptą soli, 2 łyżkami soku z cytryny, otartą skórką(...) pomidorowy i smaż jeszcze 2 min. Całość zalej bulionem. Gotuj ok. 25 min, aż warzywa zmiękną. Dołóż fasolę, wszystko podgrzej. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podziel na...

  • Uprawiam swoje warzywa i przy nadmiarze pomidorów zawsze przygotowuję smaczny i zdrowy sok na zimę.

  • Chłodnik z soku pomidorowego

    Do garnka wlej sok pomidorowy, dodaj do niego drobno pokrojone w kosteczkę awokado.

  • Propozycja na zdrowy, smakowity, domowy i bardzo aromatyczny przecier pomidorowy - idealny na zimę jako dodatek do sosów, gołąbków, ale również do samodzielnego picia :)

  • Chłodnik pomidorowy z arbuzem

    ...w kostkę, trochę odłóż. Ogórek obierz, pokrój w kostkę, trochę odłóż. Warzywa wsyp do blendera, dodaj sok z pomidorów, miąższ bułki, oliwę i przyprawy. Zmiksuj i schłódź.2 Gotowy chłodnik rozlewaj do...

  • Pyszny, pachnący włoski chleb, który powstał przy użyciu dwóch tradycyjnych aromatów bazylii i pomidorów. Chleb ciekawie wygląda, a przy tym smakuje rewelacyjnie i długo zachowuje świeżość i się nie kruszy.

  • Pomidorowy ryż z boczkiem i warzywami

    ..., - 1/2 papryki zielonej, - 2 ząbki czosnku, - 1 puszka pomidorów, - 3/4 szklanki wody, - świeża bazylia i natka pietruszki, - sól, pieprz, papryka słodka, sok z połówki limonki, Przygotowanie: Ryż(...) w kostkę, seler w półksiężyce, dodajemy warzywa do boczku razem z warzywami z puszki, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i sok z limonki, chwilę smażymy. Na ryżu układamy boczek z warzywami.

  • Sprawdzony przepis na "Wykwintny mus pomidorowy z bazylią"

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    Pomidory jemy z bazylią, a ziemniaki z koperkiem. Oczywiste? To dopiero początek! Przedstawiamy zasady łączenia smaków, które ułatwią pracę w kuchni i nadadzą daniom wyjątkowego aromatu.

  • Kuchnia środziemnomorska na Twoim talerzu

Artykuły na temat: sok pomidorowy z bazylią
  • Pomidorowy koktajl

    Nie tylko zaspokoi pragnienie, orzeźwi, ale też doda energii. Warto przygotować go zwłaszcza na śniadanie. Potrzebujemy: 3 pomidory malinowe, małą słodką paprykę, 2 ząbki czosnku, sok z limonki, sól, pieprz, kilka listków świeżej bazylii. Pomidory kroimy w ćwiartki, paprykę w słupki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki blendujemy, dodajemy listki bazylii, sok z limonki...

  • Co wybierasz o poranku - kawę czy sok? Weź udział w konkursie, a być może to własnie do ciebie trafią nasze nagrody: wyciskarka do soków, ekspres ciśnieniowy lub blender. Kawa daje nam zastrzyk energii z kolei sok to prawdziwa bomba witamin, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Co wybieracie o poranku? Wspólnie z siecią sklepów Lidl zapraszamy was do udziału w naszym najnowszym konkursie. Wystarczy, że odpowiesz na pytanie konkursowe, a swój wybór uzasadnisz....

  • Pomidorowy zawrót głowy

    .... Po chwili dodaj kapustę, lekko osól i smaż aż kapusta puści sok. Następnie do kapusty na patelni dodaj pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy, przemieszaj i przełóż wszystko do żaroodpornego(...) 4 łyżek wymieszanych warzyw odłóż do dekoracji. Czosnek obierz z łupin, przeciśnij przez praskę i dodaj do warzyw. Pokrojone warzywa zalej w rondlu sokiem pomidorowym i zmiksuj blenderem. Jeśli nie masz...

  • Sok z brzozy pozyskuje się już od setek lat. Mimo to, wydaje się, że wciąż jest on niedocenionym produktem. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto go pić i w jaki sposób możemy wykorzystać go w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Sok z brzozy ma delikatny smak. Niektórzy wręcz twierdzą, że jest zbyt słodki, a jednocześnie za bardzo mdły, aby spożywać go w większych ilościach. Jeśli jednak dowiecie się, w jaki sposób sok z brzozy wpływa na nasz organizm, z pewnością przyznacie, że warto go pić. Syrop...

  • Bloody Mary

    ...shakować zbyt mocno, bo napowietrzony sok pomidorowy będzie niesmaczny. Chcemy dobrze schłodzić i wymieszać składniki, a nie je rozwodnić. Możemy też wykorzystać technikę rzucania, czyli zasypujemy(...), że to pomidorowy chłodnik z wódką i przyprawami. Te ostatnie dodajemy według uznania - czy wolimy nieco więcej pikanterii, czy raczej delikatną słodycz pomidorów, tylko lekko podkreśloną przez inne...

  • Soki kojarzą nam się z bogactwem smaków i zapachów, zamkniętym w kartonie. Dziś możemy cieszyć się również świeżymi sokami, stanowiącymi koncentrat zdrowia. Fot. 123RF/Picsel Obecnie możemy wybierać do woli w różnego rodzaju sokach, nektarach i napojach, których pełno jest na sklepowych półkach. Soki to napoje wytwarzane z owoców - jeśli chcemy kupić prawdziwy sok, musimy na kartonie szukać informacji, iż jest on w 100% wytwarzany z owoców. Soki takie zabezpieczone są przed zepsuciem przez...

  • Dania z bakłażana

    Plastry bakłażana dobrze jest nasolić, by puściły gorzki sok.

  • Co wybrać o poranku? Kawę możliwą do przygotowania na kilka sposobów, która pobudza do działania? A może świeżo wyciśnięty sok owocowy lub warzywny będącym eliksirem dla zdrowia? Dla niektórych jest to codzienny dylemat, dla innych wybór jest oczywisty. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Wyłonienie zwycięzców nie należało do łatwego zadania. Przeczytaliśmy wiele ciekawych historii, w których każdy z Was opisywał powody wyboru kawy lub soku o poranku. Kawa dla Was to poranne...

  • Graj w zielone

    ...(świeże lub suszone), łyżeczka indyjskiego curry, łyżeczka ziaren kminu rzymskiego (kuminu), 130 ml mleka kokosowego (opcjonalnie), pęczek koperku, pęczek natki pietruszki, sól, sok(...). 3. Na koniec dolej mleko kokosowe i zredukuj płyn do konsystencji sosu. Dopraw danie sokiem z cytryny. Podawaj z posiekanymi ziołami. Okoń morski z zielonym pesto z czosnku niedźwiedziego Młode...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...