• Informacje na temat:

    soczysta karkówka marynata

Przepisy na temat: soczysta karkówka marynata
  • Karkówka z pomarańczami

    Kruche i soczyste mięso skąpane w aromacie pomarańczy. Koło tego dania nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj, a na stałe zagości w twojej kuchni!

  • Wspaniała, aromatyczna i prosta w wykonaniu. Dużo zdrowsza niż smażona.

  • Steki z karkówki

    Soczyste i aromatyczne.

  • Chrupiąca i soczysta karkówka z woreczka, która rozpływa się w ustach.

  • Steki z karkówki

    Soczysta i aromatyczna wieprzowina...

  • szybko się robi, świetnie smakuje...

  • Soczysty kurczak na ostro

    Poza popularną kiełbasą, kaszanką czy karkówką warto spróbować także grillowanego kurczaka. Dodając odrobinę pasty harissa do marynaty uzyskamy mięso ostre, apetyczne i o intensywnym zapachu.

  • Smaczny pomysł na "Soczysta karkówka z patelni"

  • Obiad pachnący owocami

    ...dokładnie, aby marynata pokryła wszystkie kawałki. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 minut.  2. Namocz wodą 8 patyczków do szaszłyków. Nakładaj na nie na przemian przygotowane składniki: mięso, cebulę...

  • Chcecie zachwycić gości na niedzielnym obiedzie? Nic prostszego! Wypróbuj mój przepis. Mięso jest zawsze mięciutkie, aromatyczne, a przede wszystkim soczyste. Mój mąż zawsze powtarza: "Jest to najlepsza karkówka, jaką jadłem w życiu", no cóż... może jest mało obiektywny :) Przekonajcie się więc sami. Prostota składników to sukces tej potrawy.

Artykuły na temat: soczysta karkówka marynata
  • Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami

    Przepis proponuje Jenny, gwiazda Polsat Food Network

  • Nie tylko mięso. Pyszne dodatki do dań z grilla

    ...mięsie. Liczy się marynata, to ona odpowiada bowiem za smak całości kąsków z rusztu. Do zrobienia odpowiedniej zaprawy wystarczy olej z dodatkiem ziół i przypraw. Możesz smaki komponować samodzielnie...

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować. Marynata może być płynna - na bazie oliwy, wina, piwa, octu winnego. Mięso można skropić oliwą i natrzeć pastą ziołową albo musztardową. Jak dusić Przeznaczone do duszenia mięso można uprzednio...

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Najlepszy jest udziec indyka, łopatka wieprzowa, karkówka, a także baranina i jagnięcina. Marynowanie Marynatę do szaszłyków przyrządzam ze świeżych ziół: tymianku, majeranku, rozmarynu, a także czosnku, z dodatkiem oleju, pieprzu, soli, soku z cytryny oraz wina lub odrobiny wódki - dzięki dodatkowi soku i alkoholu mięso po upieczeniu będzie kruche i soczyste. Kawałki mięsa mieszam...