• Informacje na temat:

    soczysta kaczka

Przepisy na temat: soczysta kaczka
Artykuły na temat: soczysta kaczka
  • Soczysta pierś kaczki

    Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów drobiu. Jednak aby była soczysta, trzeba pamiętać o kilku zasadach.

  • Jak upiec kaczkę?

    Ten rodzaj drobiu daje wiele możliwości. Kaczkę można piec, smażyć, dusić, marynować, a nawet grillować. Ważne, żeby była soczysta i miała jak najwięcej mięsa. Kaczki pieczone w całości zazwyczaj(...) i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema...

  • Smaki spiżarni: Pomarańcze

    ...czy dorsza. Klasyką francuskiej kuchni jest kaczka w pomarańczach. Zachwyci też smakiem kurczak czy indyk w sosie pomarańczowym. Zobacz także:

  • Filet z kaczki, purée z pesto i z rukoli

    Na dzisiejszy obiad zrobilam filet z kaczki... zjedlismy w niecaly kwadrans bo bylo po prostu pyszne! Nie wiem czy czesto przyrzadzacie kaczki ale jest...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie

  • Dom pachnący cynamonem

    Przyprawy korzenne to esencja świątecznej kuchni. Składnik perfum, kadzideł i afrodyzjaków. Słodki zapach wanilii, cierpki smak goździków czy egzotyczny kardamon to niektóre z bogatej gamy aromatów wzbogacających nawet banalną potrawę. Warto jednak pamiętać o tym, by używać ich z umiarem.

  • Dania z piekarnika

    Wystarczy raz zrobić zapiekankę albo upiec tartę, by przekonać się, jakie to proste. Wystarczy raz spróbować takiego dania, by przekonać się, jakie to pyszne.

  • Gok Wan wspomina dzieciństwo

    Zanim został stylistą, blogerem, prowadzącym programy telewizyjne i wyrocznią mody dla wielu kobiet, Gok Wan był grubym, pryszczatym, zakompleksionym Chińczykiem w Anglii, gejem i zapracowanym dzieciakiem. Udało mi się pokonać słabości i pokochać siebie. Teraz uczy innych, jak akceptować swoje ciało i ubierać się tak, by czuć się dobrze.

Wideo na temat: soczysta kaczka
  • Gotowanie w próżni metodą saus-vide

    Kuchnia sous-vide to gotowanie każdego produktu w idealnej dla niego temperaturze. Profesjonalni kucharze używają do tej techniki specjalnych worków, w które zamykają gotowane produkty w próżni. Dzięki temu powstałe dania są zawsze soczyste i nie zostają pozbawione wartościowych składników. Czy można to robić w domu? Wyjaśniła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Adriana Marczewska. Przygotowała też dania takie, jak: dorsz z kaszą manną i porem, pierś z kurczaka z kukurydzą oraz kaczkę z...