• Informacje na temat:

    soczewica soja na gulasz

Przepisy na temat: soczewica soja na gulasz
  • Skarby ze strączka

    .... Większość z nich jest ciężkostrawna (wyjątki to soczewica i łuskany groch), więc maluchy mogą je jeść dopiero po 3. roku życia. Z kolei zielony groszek, fasolka szparagowa i bób - zaliczane do(...) bretońsku, ale coraz częściej także m.in. pastę do smarowania pieczywa. • Soczewica - jest nie tylko bardzo zdrowa, ale i lekkostrawna. Występuje w odmianach: czerwonej, zielonej i brązowej...

  • rozkosz dla podniebienia........

  • Wysokobiałkowa soja- alternatywa dla dań mięsnych. Rewelacyjne.

  • danie obiadowe z jednej z diet "mądrego odchudzania", wegańskie danie obiadowe, jaka to u mnie zwykle bywa przygotowane w międzyczasie i błyskawicznie :)

  • Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym to danie w wersji wegańskiej ;) można zrobić też bez pieczarek, ale ja lubię je dodawać. Można zrobić też wersję mięsną - podsmażyć trochę kiełbasy na smak, ale ja wolę wersję wegańską ;) zresztą spróbuj ;)

  • Bardzo lubimy gotować po wegetariańsku. Dziś jedna z wariacji na temat pasztetu sojowego ;)

  • lekkie, pełne smaku i witamin danie

  • Beluga jest jedną z odmian soczewicy– rośliny z rodziny bobowatych.

  • Wypróbowany przepis na "Soja w grzybach i warzywach"

Artykuły na temat: soczewica soja na gulasz
  • Maria Banach: Strączki

    Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach(...) wypróbować kremowe hummusy, fasolowe curry, orientalne placuszki... Lekkie i świeże letnie smaki, a obok bogate gulasze idealne na jesienne chłody - ta książka pokazuje, że strączki nie muszą być ciężkie...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...), szpinak, fasolka szparagowa, ziemniak) z grzankami, gulasz z czarnej fasoli z warzywami (papryką, pomidorami i ziemniakami).  Kolacja:  kanapka z pastą z bobu lub białej fasoli z dowolnymi warzywami...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    ..., która chudością dorównuje piersi kurczaka. Strączki to też białko Białko zwierzęce można zamienić na roślinne. Najwięcej mają go nasiona strączkowe - soja, fasola i soczewica. Mięso dodawane do gulaszu można zastąpić soczewicą, a zamiast tradycyjnych mielonych zrobić kotlety z fasoli czy ciecierzycy. Zamiast położyć na kanapce plaster wędliny, można posmarować ją pastą z fasoli. Częściej sięgajmy...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...), szpinak, fasolka szparagowa, ziemniak) z grzankami, gulasz z czarnej fasoli z warzywami (papryką, pomidorami i ziemniakami).  Kolacja:  kanapka z pastą z bobu lub białej fasoli z dowolnymi warzywami...

  • Skarby ze strączka

    .... Większość z nich jest ciężkostrawna (wyjątki to soczewica i łuskany groch), więc maluchy mogą je jeść dopiero po 3. roku życia. Z kolei zielony groszek, fasolka szparagowa i bób - zaliczane do(...) bretońsku, ale coraz częściej także m.in. pastę do smarowania pieczywa. • Soczewica - jest nie tylko bardzo zdrowa, ale i lekkostrawna. Występuje w odmianach: czerwonej, zielonej i brązowej...