• Informacje na temat:

    śmietanka 36

Przepisy na temat: śmietanka 36
  • Puszysty krem migdałowy

    Składniki: Serek mascarpone 750 g Śmietanka kremówka 36% 500 ml Masa kajmakowa np. Bakalland 1 opakowanie Migdały łuskane np. Bakalland 50 g Migdały w płatkach np. Bakalland 75 g Przygotowanie: 1. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno mikserem. Serek mascarpone dokładnie mieszamy z ¾ masy kajmakowej, która znajduje się w puszce. Łączymy obie masy przekładając...

  • śmietana o kolorze jaki tylko sobie wymarzysz !

  • Szybki tort orzechowy, idealny na jesień

    Składniki: masa kajmakowa 1 puszka śmietanka 36% 250 g. serek mascarpone 250 g. brązowy cukier 100 g. ulubione orzechy 250 g. czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake)  czekoladowe spody tortowe 1 opakowanie (3 sztuki) sok z połowy cytryny pół szklanki wody Sposób przygotowania: Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz...

  • Smaczny pomysł na "Pasta rybno-serowa. Po 36. miesiącu"

  • Owocowo-warzywna sałatka z kawą

    Składniki na 1 porcję: Marchew młoda 100 g Sok z buraków 100 ml Rzodkiew 20 g Młody szpinak 10 g Kiełki groszku 10 g Seler korzeń  150 g Seler nać 30g Kawa ziarno 5 szt. Maliny 3 szt. Jeżyny 3 szt. Cebula biała obrana 60 g Masło 50 g Bulion wegetariański 200 ml Śmietanka 36% 50 ml Bagietka francuska...

  • Domowe masło z charakterem

    ...śmietankę, jak np. Śmietanka 42% od OSM Piątnica.  Śmietana jak od gospodarza?   Do niedawna niemożliwym było znalezienie w sklepie śmietany, której zawartość tłuszczu byłaby większa niż 36%. Miłośnikom trendu slow food pozostawały poszukiwania takiego produktu u gospodarzy na wsiach. Teraz OSM Piątnica wyszła naprzeciw ich oczekiwaniom. - Śmietanka 42% to pierwszy na rynku produkt tego typu...

  • Premis na kruche korpusy , które możemy nadziać dowolnym kremem.

  • Mój słodki prezent Walentynkowy dla ...wszystkich .

Artykuły na temat: śmietanka 36
  • Piotr: Gąsowski: Pół wieku minęło!

    Na pięćdziesiątych urodzinach znakomitego aktora Piotra Gąsowskiego, które odbyły się w jednym z warszawskich klubów, pojawiła się śmietanka towarzyska stolicy.

  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • Śmietana i Włochy: Trudna relacja

    ...zupełnie nie kwaśna. Dlatego lepsze wyniki w Polsce, nawet przy daniach słonych, uzyskamy, stosując śmietanę do deserów, czyli to, co w Polsce zwie się śmietanką 30-36-procentową . Fragment książki...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Czekoladki z chili albo z lubczykiem - walentynkowe trendy

    ...2-3,5 proc., 100 ml słodkiej (nie kwaśnej) śmietanki 30-36 proc. oraz tabliczka gorzkiej czekolady o 64 proc. zawartości kakao. Do tego poleciłbym np. konfiturę różaną bądź łyżeczkę przypraw...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • Coś na drogę

    ...koziego, garść posiekanego szczypiorku, natki lub bazylii, 2 łyżki posiekanych oliwek, 1 jajko, pół szklanki śmietanki 36-proc., rozmaryn. Jak przyrządzić: Wyłóż dno foremki ciastem, by wystawało na...

  • Przepis techniczny, jaki jurorzy przygotowali dla uczestników piątej edycji "Bake off - Ale ciacho!" Baba20g świeże drożdże125g letnia woda190g jaja315g mąka pszenna T5506g sól20g cukier kryształ55g masło Rozpuścić drożdże w wodzie, dodać jaja i wymieszać. Dodać pozostałe składniki oprócz masła. Zagnieść ciasto. Dodać masło i zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia. Natłuścić foremki pozostałym masłem. Zagnieść ponownie. Użyć część ciasta do wyłożenia foremek. Odstawić do wyrośnięcia (aż podwoją...

  • Smaki arktyczne

    ...nadal gra ważną rolę. Pulpety zazwyczaj robi się z łupacza, Ale niewiele ustępuje mu dorsz. Pulpety: 300-400 g filetów z łupacza lub dorsza; jajko; śmietanka 18 proc.; łyżka masła; łyżka mąki(...) pyszne. Zazwyczaj podaje się je z kawą, ale mnie bardziej smakują z herbatą i owocami. Składniki: 8 łyżek cukru; 8 łyżek mąki; 250 ml śmietanki 36 proc.; 8 łyżek grubo zmielonych migdałów...

  • Baked Alaska to słynny deser, który przygotowuje się na bazie mrożonych kremów obłożonych włoską bezą. Jeśli chcecie zaskoczyć bliskich wykwintnym smakołykiem, koniecznie wypróbujcie przepis Krzysztofa Ilnickiego. Biszkopt Othello150 g białko60 g cukier kryształ75 g skrobia kukurydziana100 g żółtko40 g cukier kryształ75 g mąka pszenna T-450 Ubić bezę francuską i dodać skrobię. Ręcznie rozmieszać żółtka z cukrem. Połączyć z bezą. Delikatnie wmieszać mąkę, a następnie piec na blasze. Wyciąć...