• Informacje na temat:

    śmietana i wiórki kokosowe

Przepisy na temat: śmietana i wiórki kokosowe
  • Pączki z bitą śmietaną

    Domowe pączki są najwspanialsze na świecie. A jeśli dołożymy do tego bitą śmietanę i polewę czekoladową, otrzymamy wyrób, jakiego nie powstydziłyby się najlepsze cukiernie.

  • Przepis na kopiasty talerz wiorków

  • Kokosowe pandy

    Składniki na 12 porcji. Czas: około 30 minut. Porcja: 260 kcal.

  • ciasteczka kokosowe..

  • Beza kokosowa

    Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny.

  • Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a przede wszystkim otoczka z przepysznych wiórek kokosowych sprawia, że mają niesamowity smak. Nie trzeba jednak zostawiać fortuny w sklepie, by cieszyć się swoim ulubionym przysmakiem.

  • Freakshake kawowy z mleczkiem kokosowym i śliwkami kalifornijskimi

    Przedstawiamy pierwszy przepis na deser dla prawdziwych łasuchów, czyli freakshake kawowy z mleczkiem kokosowym i śliwkami kalifornijskimi. Idealny na walentynki!

  • Aby biszkopty nie były wciąż takie same, dodaję do nich różne przyprawy . Dzisiaj proponuję biszkopt o smaku piernika.

  • Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku

    ..., następnie dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać, aż powstanie sztywna lśniąca masa. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Ciasto piec ok. 50-60 minut w 170 st. C.

  • CÓŻ MOGĘ NAPISAĆ,PYCHA ;)

Artykuły na temat: śmietana i wiórki kokosowe
  • Kokosowa pianka na spodzie z herbatników

    1. Margarynę rozpuść w rondelku razem z połamaną na kawałki czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami i mlekiem.  2. Masę herbatnikową wyłóż...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Kokosowa nutka w cieście z kruszonką

    Szklankę mąki przesiewamy do miski, dodajemy pokrojone masło, wiórki kokosowe, 1/2 szklanki cukru, szczyptę soli i ugniatamy palcami, aż powstanie kruszonka. Wstawiamy do lodówki. Co dalej?

  • Tęsknisz za egzotycznymi wakacjami? Przygotuj pyszne ciasto, dzięki któremu nawet na własnym balkonie poczujesz się niczym na tropikalnej plaży. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają kokos za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem kokosowym. Kokos jest rajskim owocem i trzeba przyznać, że ma wiele...

  • Kokosowa pianka z truskawkami

    Lekki deser.

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Sok z cytryny, kokos i śmietana. Babciny sposób na gładkie dłonie

    O dłoniach często zapominamy. Dobrze, jeśli mamy wyrobiony nawyk wcierania kremu po umyciu rąk. Zwykle skóra na nich jest jednak sucha i szorstka. Wolną chwilę poświęćmy więc na pielęgnację dłoni. Specyfiki są... w zasięgu ręki.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Mój ulubiony deser to zapiekane banany. Ostatnio jest to mój stały jesienno-zimowy smakołyk, którym częstuję gości. Bardzo smaczny, pożywny i energetyczny deser, szybki w przygotowaniu nawet gdy goście są już "u drzwi".

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....