• Informacje na temat:

    smażony makaron po chinsku na slodko

Przepisy na temat: smażony makaron po chinsku na slodko
  • Kurczak słodko - kwaśny

    ...odrobinę wody. Danie podawaj z makaronem chińskim lub ryżem.

  • Kurczak słodko - kwaśny

    ...odrobinę wody. Danie podawaj z makaronem chińskim lub ryżem. FB.init("be2d9ea5de58b6e642c19b316009e709"); Kobieta INTERIA.PL on Facebook...

  • Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to różne gatunki mięs oraz warzywa. Dodatki - makaron i ryż.

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...z: makaronu, smażonej wieprzowiny i warzyw. Należy do nich dodać pastę sojową, doprawić czosnkiem, olejkiem sezamowym i imbirem. Przed podaniem należy doprawić sosem sojowym, udekorować ogórkami...

Artykuły na temat: smażony makaron po chinsku na slodko
  • Orientalne przysmaki

    Tradycyjne sajgonki Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej(...) w drobną kostkę, zeszklić. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w słupki, liście kapusty pociąć w paski. Razem podsmażyć, by były chrupiące. Makaron sojowy wrzucić do wrzątku i zostawić na 3 minuty. Odcedzić...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Chińskie kontrasty

    Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to różne gatunki mięs oraz warzywa. Dodatki - makaron i ryż.

  • Nie wiedzą co to deser. W większości swoje zapotrzebowanie na cukier zaspokajają naturalnymi darami nieba. Słodkie niespodzianki i ciasteczka spożywają symbolicznie lub na specjalne okazje. Czego to Chińczycy nie wymyślą?! Fot. 123RF/Picsel "Czyścić stoły"- tak dosłownie brzmi tłumaczenie słowa deser z języka francuskiego (desservir). Dla Chińczyków jednak deser, nie ma nic wspólnego z degustacją słodkości lub serwowaniem smakołyków tuż po posiłku. Słodycze w Chinach podaje się jako przekąskę...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...chwilę. Dorzuć pokrojoną paprykę, smaż razem jeszcze 5 minut. 3. Do podsmażonych warzyw wsyp ryż, wymieszaj, przypraw solą, białym pieprzem, szczyptą szafranu i smaż chwilę razem. Dodaj pałki(...) wymieszaj i smaż 5 min. Jeśli sos będzie zbyt gęsty - dolej odrobinę wody. 4. Danie podawaj od razu z makaronem chińskim lub sypkim ryżem. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 320 kalorii Burrito z Meksyku...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku, której przygotowanie ograniczało się wyłącznie do zalania jej...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...