• Informacje na temat:

    smażone podudzia indyka

Przepisy na temat: smażone podudzia indyka
  • Wyborne mięsa otulone ciastem

    ...i jabłkami przełóż do formy. Przykryj plackiem. Dobrze przylep go do brzegów naczynia. Posmaruj żółtkiem. Piecz 25 minut w 190°C.   Ziołowe podudzia na kruchym placku Sposób przygotowania 1. Podudzia opłucz, osusz, wytnij kości. Cytrynę sparz, rozetnij, z jednej połowy wyciśnij sok, resztę pokrój w cienkie plasterki. Mięso skrop sokiem z cytryny, posyp solą, pieprzem oraz ziołami...

  • Pieczone w rękawie podudzia z indyka razem z ziemniakami.

  • Dania jednogarnkowe

    ...kucharza Jeśli przypadkiem przesoliłaś danie, włóż do niego ryż w torebce, gotuj 10 minut i wyjmij go. W tym czasie ziarenka ryżu wchłoną nadmiar soli. Podudzia w warzywnym sosie Sposób przygotowania: 1. Czosnek obierz, posiekaj. Cukinię umyj, potnij w półplasterki. Marchewki obierz, opłucz, potnij na kawałeczki. Podudzia kurczaka opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem oraz odrobiną curry...

  • Przepis wart wypróbowania: "Smażone roladki z indyka"

  • Polecam na świąteczny obiad,prosty przepis,który rewelacyjnie zmienia smak zwykłego kurczaka.

  • Indyk jak wiadomo jest zdrowym mięsem. W tej wersji jest jeszcze bardziej zdrowszy i dietetyczny.

  • Pyszne i proste danie wymyślone przez faceta :-)

  • Przepis wart wypróbowania: "Podudzia na jabłkach"

  • Polecam serdecznie,z dodatkiem soku cytryny wspaniały smak:)

  • Smaczne połączenie młodej kapusty z młodą marchewką, a do tego udka kurczaka - polecam !

Artykuły na temat: smażone podudzia indyka
  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...olej. Wrzuć mięso i smaż 5 min na silnym ogniu, mieszaj drewnianą łopatką. Do mięsa dodaj podsmażone warzywa i trzymaj na ogniu 2-3 min. Marynatę połącz z mąką kukurydzianą i wlej do woka. Dokładnie(...) i smażone mięso z kurczaka. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki drewnianą łyżką. 4. Placki wyjmij z opakowania, rozłóż i skrop wodą. Podgrzej je kilka (5-8) minut w dobrze już nagrzanym piekarniku...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...