• Informacje na temat:

    smazone ozory

Przepisy na temat: smazone ozory
Artykuły na temat: smazone ozory
  • Jak wybrać dobre mięso wołowe?

    Słusznie cieszy się uznaniem. Ma niewielką zawartość tłuszczu i dużą wartość odżywczą, a przy tym jest lekkostrawne.

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Wątróbka na trzy sposoby

    ...fasolkę szparagową. Podgrzać ją. Potrawę doprawić pieprzem i solą. Można podawać z ryżem. Obróbka podrobów Jak przyrządzać? Do gotowania najlepiej nadają się flaki i ozory. Smaży się podroby o delikatnej tkance (wątroba, nerki cielęce). Te o tkance ścisłej, zbitej (nerki wieprzowe i wołowe, płuca) poddaje się duszeniu. Ozory - wyszorować Smakosze cenią delikatne w smaku ozory cielęce i peklowane...