• Informacje na temat:

    smażona sałata lodowa

Przepisy na temat: smażona sałata lodowa
  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Idealna do obiadu lub kanapek.

  • Sałatka z kalarepy i czerwonej porzeczki

    ...składniki: - 250 gramów piersi z indyka, - średniej wielkości kalarepa, - szklanka świeżych czerwonych porzeczek, - dwie soczyste gruszki, - sałata lodowa, - garść orzechów włoskich, - dwie...

  • Przepis mojej Babci.

  • Skrzydełka

    Składniki dla 4 osób: Skrzydełka: 16 skrzydełek z kurczaka papryczka chilli 3 cytryny garść czarnych oliwek łyżeczka wędzonego chilli łyżka płatków słodkiej papryki 2 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia sałata lodowa natka pietruszki Marynata: 2 cebule   6 łyżek oleju szczypta chilli słodka papryka pieprz sól Sposób...

  • Tania szybka w przygotowaniu i bardzo zdrowa

  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, grzankami i pestkami dyni

    Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki masła 1 bagietka 1 sałata lodowa 40 g żółtego sera 100 g pestek dyni np. Bakalland sól pieprz Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: 1. Filet z kurczaka myjemy, kroimy...

  • Można kisić dowolny rodzaj sałaty, ale moim zdaniem najlepiej nadaje się do tego rzymska albo lodowa, bo mają twardsze, bardziej mięsiste główki. Masłowa wydaje się zbyt delikatna, ale możesz i z nią spróbować. Wszelkie liście po ukiszeniu i tak będą wyglądać trochę jak mokre ścierki, ale to nie szkodzi. Bo smak kiszonej sałaty wynagradza jej niechlujny wygląd. Kiszonka pozostaje krucha, ma delikatną konsystencję i jest łagodnie kwaskowa.

  • Burgery mięsno-warzywne

    Zamiast sałaty użyjmy roszponki.

  • Od dawna w markecie widywałam sałatę rzymską. I dopiero teraz skusiłam się aby ją kupić. I to był bardzo dobry pomysł. W okresie gdy nie ma młodej kapusty, sałata rzymska uzupełnia jej brak. Dzisiaj usmażyłam ją na maśle bez dodatku wody. I jestem zachwycona jej smakiem. A przy tym przygotowuje się ją bardzo szybko.

Artykuły na temat: smażona sałata lodowa
  • Sałata, królowa wiosennych warzyw

    ...się gorzkie. Dlatego najlepiej zjadać sałatę tuż po kupieniu lub zerwaniu. Najbardziej odporna na przechowywanie jest sałata lodowa, długo zachowuje świeżość w lodówce, nie tracąc przy tym cennych(...)Choć można ją kupić przez cały rok, większości z nas kojarzy się z wiosną. Nic dziwnego! Zielone liście jako pierwsze pojawiają się w ogrodzie. I właśnie te są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Sałata...

  • Upały? Nie ma jak sałata!

    Taką miską zieleniny z wkładką i najesz się do syta, i orzeźwisz!

  • Zielono na talerzu

    Po zimie zostało ci kilka zbędnych kilogramów? To normalne. Aby waga wróciła do normy, a organizm się oczyścił, jedz teraz lekkie dania. Ich podstawą jest zielona sałata. Każdego dnia możesz przyszykować inne, pyszne, niskokaloryczne danie.

  • Delikatna, krucha cielęcina

    Pieczona, smażona, duszona – rozpływa się w ustach. Cielęcina to prawdziwa królowa wśród mięs.

  • Buraczane carpaccio

    Przekąska lub dodatek do potraw.

  • Burgery mięsno-warzywne

    Zamiast sałaty użyjmy roszponki.

  • Gotowa, by być bardziej fit? Podejmij wyzwanie i zamień jeden posiłek dziennie na sałatkę ze świeżyc

    ...w ciąży. Sałata zawiera również sporo kojącego nerwy magnezu, witaminy A odpowiedzialnej za dobry wzrok i witaminy E, która wpływa na kondycję skóry. Wiedziałaś, że warzywo to kryje dwa razy więcej witaminy C niż ogórek? Zielone listki pokrywają też dobroczynne przeciwutleniacze, dzięki którym skóra wygląda młodo i promiennie. Sałata lubi towarzystwo Każdy, kto dba o linię, wie, że...

  • Sałatka liońska z jajkiem w koszulce

    Składniki dla 2 osób: 1 sałata lodowa 1 mała sałata karbowana 2 garści listków botwinki 40 g boczku wędzonego 200 g chleba tostowego 2 jajka 1 pomidor Ocet Olej Sos do sałatki: 1 żółtko Musztarda sarepska Ocet Oliwa z oliwek Pieprz ziołowy Sól morska Przygotowanie: Sos do sałatki: Do miski wrzucamy jajko, dodajemy łyżeczkę musztardy saperskiej i odrobinę octu...

  • Księga smaków: Kukurydza

    To "złoto Azteków", a także Inków i Majów - w ich kuchni obecna jest od ponad siedmiu tysięcy lat! Majowie wierzyli nawet, że bogowie ulepili pierwszych ludzi z mąki kukurydzianej.

  • Fiesta Mexicana

    Kuchnia meksykańska jest wyrazista i aromatyczna. Zapraszamy w pyszną kulinarna podróż.