• Informacje na temat:

    smażona makrela na ostro

Przepisy na temat: smażona makrela na ostro
  • Makrela na ostro

    Z dodatkiem ziół.

  • Smaczne danie na piątkowy obiad.

  • Wypróbowany przepis na "Makrela na ostro"

  • Sprawdzony przepis na "Makrela na ostro z pieca"

  • Wiecie, że jestem ogromną fanką cukinii (ze względów smakowych, jak i zdrowotnych). Tak usmażona cukinia będzie świetną przekąską, przystawką lub dodatkiem - np. do mięs :) Gorąco polecam!

  • Pyszne, pozywne danie. Oj, troche za ostre mi wyszlo :-) dalam dwie papryczki chilli, zatem w przepisie zaproponuje tylko jedna. Po zjedzeniu przez godzine zionelam ogniem :-) Ale, jak ktos lubi, to prosze :-)

  • Pokusiłabym sie o stwierdzenie że ryby z grilla są o wiele lepsze od smażonych.

  • Smaczny pomysł na "Faszerowana makrela"

  • Jeśli chodzi o ostrość w ostrości, to nie za bardzo teges. Lubimy zbalansowane smaki, bo wszystko co ponad to, zabija. Tym razem postanowiliśmy upuścić wodzę, na maksa wyostrzyć smak, idealnie komponujący się z delikatnym mięsem drobiu. Nam posmakowało.

  • Śródziemnomorski smak ryby.

Artykuły na temat: smażona makrela na ostro
  • Lecz się dietą

    Co jeść po chorobie, by szybko odzyskać siły?

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Zapisz pamięć na fitness

    ...problemy z pamięcią i prowadzi do depresji. Staraj się zasypiać zawsze o tej samej porze. Przed snem nie pij kawy i alkoholu, nie jedz ostro przyprawionych potraw. Utrzymuj w  sypialni ciemność i chłód...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

  • Menu na obniżenie cholesterolu

    ...najmniej dwa razy w tygodniu jedz tłuste ryby morskie. Polecane są zwłaszcza: śledzie, makrela, czy łosoś (są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 ). Dobrym wyborem będzie także dorsz, flądra, sola...

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Trzustka: Jak ją chronić

    ..., kabanosy, kiełbasy, salami, parówki, pasztety, żółtka jaj, oleje, margaryna, tłuste ryby (np. karp, śledź, tuńczyk w oleju, makrela, sardynki w oleju), czekolada, majonez, torty, ciasta z kremem...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Dieta na dobry sen

    Zdarza ci się mieć problemy z zasypianiem? Przekręcasz się z boku na bok i mimo zmęczenia nie śpisz do późnych godzin nocnych? Jedną z przyczyn może być niewłaściwa, wieczorna dieta. Wypróbuj tych wskazówek – może będą one kluczem do pokonania bezsenności i receptą na spokojny sen.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

Zdjęcia na temat: smażona makrela na ostro