• Informacje na temat:

    smażona kapusta

Przepisy na temat: smażona kapusta
  • Kiszona kapusta zasmażana

    Pasuje do różnego rodzaju mięs i doskonale uzupełnia posiłki serwowane jako drugie dania. Kojarzy się z tradycyjnym obiadem niedzielnym, ale warto serwować ją częściej, zwłaszcza że jej przygotowanie nie przysparza trudności.

  • Modra kapusta po śląsku

    Czerwona kapusta w wersji obiadowej to stary, tradycyjny przepis wywodzący się z wyrazistej kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku na to danie mówi się "modro kapusta", a każda gospodyni ma swoją własną, tajną recepturę, która sprawia, że ów dodatek smakuje rewelacyjnie.

  • Bigos z młodej kapusty

    ..., jeśli wygotowała się, uzupełniamy. Gdy kapusta już zmięknie, wlewamy do niej zawartość patelni. Dusimy razem 2 minuty i dodajemy (celem zagęszczenia potrawy) mielone siemię lniane lub mąkę...

  • Zupa z młodej kapusty

    Sycąca, pożywna, konkretna oraz bardzo smaczna. Ma lekkość wiosennej zupy i solidną mięsną wkładkę, dostarcza witamin, jednocześnie zaspokajając każdy głód.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    Smaczne i delikatne. Idealne, gdy nie masz pomysłu na obiad.

  • Placki z kapustą

    Okazuje się, że placki możesz zrobić z bardzo wielu składników, też z kapusty.

  • Zupa minestrone z młodą kapustą

    Pyszna zupa wiosenna. Sycąca i pożywna.

  • Tarta z kapustą

    Idealne danie dla miłośników kapusty.

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami to danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dla wielu to jedna z najsmaczniejszych wigilijnych potraw!

  • Placki z kapustą

    Smakują naprawdę wspaniale. Możesz je zrobić na obiad dla całej rodziny.

Artykuły na temat: smażona kapusta
  • Smażony ser w panierce

    Co na obiad gotują nasi czescy sąsiedzi? Otóż na ich stołach często gości czosnkowa polewka. Na deser zaś podają kołacze i aromatyczny miodownik. Prym wiodą jednak pyszne knedle i smażony ser w panierce!

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Duszona kapusta ze smażonymi pierogami

    Zaskocz pomysłem.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Krokiety ziemniaczane z kapustą

    Kapusta jest niedroga, łatwo dostępna i bardzo smaczna. A do tego ma mało kalorii! Polecamy przepis na krokiety z ziemniakami i kapustą.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Przepis na prawdziwy klasyk wigilijnych stołów - pierogi z kapustą i grzybami.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Lasagne z kapustą i łososiem

    Ryba jest smaczna nie tylko w wersji smażonej. Warto ją też upiec lub zrobić z niej pyszną zupę

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

Zdjęcia na temat: smażona kapusta
Wideo na temat: smażona kapusta
  • Smażone tofu z pak choy

    Pak choy to pyszna kapusta chińska, która zachwyca nie tylko swoim nietypowym wyglądem, ale i ciekawym smakiem. Świetnie nadaje się do przyrządzenia pysznej przekąski - u nas ze smażonym tofu, czyli twarożkiem sojowym. To jedno z najpopularniejszych połączeń na Dalekim Wschodem, które zachwyci was bogactwem swojego smaku i aromatu!

  • Gołąbki z młodej kapusty

    Składniki na 12 sztuk: ~ 1 główka kapusty ~ 500 g zmielonego mięsa, najlepiej łopatki lub karkówki wieprzowej ~ 100 g suchego ryżu ~ 50 g boczku ~ 1 duża cebula ~ olej lub smalec do smażenia ~ 1 łyżka majeranku ~ sól ~ świeżo zmielony czarny pieprz ~ ½ szklanki bulionu lub wody

  • Czarna porzeczka – witaminowa bomba

    - To jest nasz super owoc - powiedziała o czarnej porzeczce w kuchni "Dzień Dobry TVN" coach zdrowego odżywiania Agnieszka Cegielska. Razem z kucharzem Andrzej Polanem przygotowała dania takie jak: schabowy z kostką, czarna porzeczka, kapusta smażona, jabłko, sałatka na lato oraz tort czarna porzeczka. (DDTVN/X-news)