• Informacje na temat:

    smazona dorada

Przepisy na temat: smazona dorada
  • Pieczona dorada

    Można ją podać mniej lub bardziej wymyślnie: pieczoną, gotowaną lub zapiekaną. Świetnie się czuje w towarzystwie warzyw, ale sprawdzi się także jako główny składnik... hamburgera.

  • Ryba prosto z morza

    ...tłuszcz. 3. Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne. Pokrój w paski, lekko podduś na maśle klarowanym, posyp solą i pieprzem. Rybę podawaj z papryką i ziemniakami. Dorada pieczona z warzywami Składniki...

  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    Już św. Hildegarda w XIII w. uważała, że koper włoski – obok orkiszu i jadalnych kasztanów – daje siłę, sprawny umysł, i chroni przed chorobami.

Artykuły na temat: smazona dorada
  • ​Filet z dorady z cytrusowym dressingiem

    Przepis prosto z Riwiery Francuskiej.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Udany połów

    .... Pieczony lucjan, dorada lub okoń morski (na 4 porcje) Czas przygotowania: 45 minut Poziom trudności: 2 2 oczyszczone czerwone lucjany (red snapper), okonie morskie lub dorady, każda ok. 600

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Śledź w orzechach na kolorowym posłaniu

    Potrawa o bogatym zestawie smaków, szybka w wykonaniu i smaczna jak u mamy.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Fasolka z czterech stron świata

    Szybko, smacznie i pomysłowo. Tak chcę gotować współczesne kobiety. Ale jak przygotować danie, które spełni te wszystkie warunki?

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Kuchnia śródziemnomorska. Dla zdrowia i urody

    ...: Dorada Składniki: - ok. 400g dorady - 25 g masła - 1 gałązka świeżego rozmarynu - 1 gałązka świeżego tymianku - 1 ząbek czosnek - 1 cząstka cytryny - 600g soli morskiej - 1 białko jaja...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...