• Informacje na temat:

    smażenie wiśni

Przepisy na temat: smażenie wiśni
  • Amerykańskie naleśniki z wiśniami

    Słodkie co nieco z dodatkiem wiśni.

  • Smaczny pomysł na "Rubinowa konfitura z wiśni"

  • ...2 polędwiczki; 200 g wiśni mrożonych lub świeżych - wydrylowanych; 200 ml wywaru drobiowego (może być z kostki); 50 ml wiśniówki; 1 łyżka gęstej śmietany; 50 ml oleju do smażenia; estragon, sól, pieprz.

  • Co zrobić żeby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia?

  • Kluski śląskie z wątróbką i wiśniami

    Sposób przygotowania Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni. Dodaj 4 dymki pokrojone w cieniutkie plasterki. Smaż przez 3 minuty do uzyskania złotego koloru. Dodaj 300 g oczyszczonych i suchych wątróbek z kurczaka. Smaż na dużym ogniu przez 3 minuty. Obróć w trakcie smażenia. Dodaj 50 ml octu balsamicznego, szczyptę soli, 1 płaską łyżeczkę cukru i 100 g rozmrożonych Soczystych wiśni (np. PROSTE...

  • pyszne ciasto dla każdego

  • Czereśnie i wiśnie w czerwonym winie

    Składniki: 600 g czereśni 600 g wiśni ok. 300 g cukru 150 ml czerwonego wina otarta skórka z 1 małej cytryny otarta skórka z 1 pomarańczy 2-3 goździki 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/8-1/4 łyżeczki zmielonego imbiru 2 łyżki soku z cytryny Sposób pr zygotowania: Owoce umyj, osusz i wydryluj. Zasyp je cukrem z przyprawami i skórkami cytrusowymi, zalej winem...

  • Sprawdzony przepis na "Dżem z wiśni i papierówek"

  • Przetwory do mięs i serów

    ...chili). Do każdego słoika na wierzch wlej po łyżce oliwy. Szczelnie zamknij.  WYPRÓBUJ: Aby dodać aromatu i zapewnić trwałość przetworom, włóż do słoika liście dębu lub wiśni. Grzyby w winnej...

  • Konfitura z wiśni, porto i rozmarynu

Artykuły na temat: smażenie wiśni
  • Co jeść przy kłopotach  z woreczkiem żółciowym

    ...i listkami sałaty, sok pomidorowy. Obiad Rosół jarski z niskojajecznym makaronem nitki,biały ryż, potrawka z kurczaka, buraczki, kompot z wiśni. Albo zupa pomidorowa na wywarze z warzyw, filet...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Dobre bo domowe

    ...jedzono konfitury - łyżeczką z także kryształowego spodeczka. Przetwory oczywiście były domowe: z wiśni, porzeczek, malin, a najlepsze ze śliwek węgierek. Każdy owoc lekko nacinano, wyjmowano delikatnie(...), potem wrzesień - gruszki, śliwki i czego dusza zapragnie.  Przyznam się, że moim ulubionym dżemem jest malinowy, uwielbiam też konfiturę z wiśni i galaretkę z czerwonej porzeczki. Natomiast od lat...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Kropla zdrowia w kuchni

    Czy europejska kuchnia to odpowiednie miejsce dla przyprawy z kraju Kwitnącej Wiśni? Dlaczego warto wprowadzić sos sojowy do codziennej diety? Jaki sos wybrać i czym się kierować przy jego wyborze?

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Zioła zamiast soli

    W latach 50. XX wieku mieszkańcy północnej Japonii licznie umierali na udary mózgu. Przyczyną masowej zachorowalności było spożywanie ogromnej ilość soli kuchennej: 18 gramów na dobę. Dzięki szerokiej kampanii społecznej Japończycy zaczęli ograniczać solenie. Po kilku latach śmiertelność spadła. Charakterystyczne dla mieszkańców kraju kwitnącej wiśni nadciśnienie tętnicze krwi również uległo...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Dieta po zawale

    ...owsiane, jabłko, morela, herbata czarna lub zielona.  Kolacja  Makaron razowy lub pełnoziarnisty z oliwą, czosnkiem i ziołami, garść wiśni albo bułka grahamka z żółtym serem light i ogórkiem małosolnym...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

Zdjęcia na temat: smażenie wiśni