• Informacje na temat:

    smażenie piersi z kaczki

Przepisy na temat: smażenie piersi z kaczki
  • Piersi z kaczki w ostrym sosie

    Skórę kaczki natnij, oprósz solą i pieprzem, smaż z obu stron na maśle klarowanym lub oleju.

  • Proste, pyszne i wykwintne danie. Polecam każdemu!

  • Piersi kaczki z kaszą jaglaną i granatem

    ...wodzie. Gotuj 15 minut w 2,5 szklankach osolonej wody. Wsyp cukier, cynamon i imbir. Wymieszaj. Podawaj piersi z kaszą, posyp pestkami granatu. 

  • Świetne połączenie kaczki z cykorią w soku pomarańczowym.

  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...1. Tuszę z kaczki warto zapeklować na dzień przed przygotowaniem dania. Wieczorem natrzyj ją solą, majerankiem i czosnkiem. Odłóż na dno lodówki. Dzięki temu mięso będzie kruche i aromatyczne. 2. Kaczkę najlepiej obsmaż na maśle. Doskonałe do smażenia kaczki jest masło klarowane. Możesz je zrobić sama w domu, po prostu gotując masło. 1 kg masła gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Zdejmuj...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi z kaczki w cieście"

  • Pierś kaczki w glazurze miodowo-lukrecjowej

    Składniki: 4 piersi kaczki pęczek botwinki 60 g imbiru 60 g soli morskiej gruboziarnistej 60 g cukru 200 ml oliwy z oliwek 50 ml miodu 40 ml sos ostrygowego łyżeczka kory lukrecji łyżka octu sól pieprz 100 ml koncentratu buraczanego 15 g trawy cytrynowej 100 g pierników 60 g poziomek opcjonalnie Sposób wykonania: Pierś kaczki opłucz...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi kaczki z porzeczką"

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki(...). Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą...

  • Przepis wart wypróbowania: "Piersi kaczki w sosie porzeczkowym"

Artykuły na temat: smażenie piersi z kaczki
  • Piersi z kaczki ze śliwkami

    ...pięć smaków i musztardę.  2. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Skórę na piersiach kaczki natnij, aby wytopić tłuszcz. Natrzyj ją solą morską i pieprzem. Na patelnię wlej olej, połóż piersi skórą do dołu(...) połóż połówki śliwek. Ułóż piersi. Podawaj z letnim sosem z czerwonego wina, posypane migdałami. Zobacz także:

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Kaczka z porzeczkami

    Mięso umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc. Piersi ułóż na zimnej patelni (skórą do dołu). Smaż, zwiększając ogień przez 6-8 min, aż większość tłuszczu się wytopi, a skórka stanie się brązowa. Odwróć i smaż jeszcze 5-6 minut. Piersi przełóż do żaroodpornego naczynia, piecz 6-8 min w temp. 190°C. Do rondelka wlej...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Pierś kaczki z soczewicą

    ...rozcinamy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i selera obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Chili, cebulę i seler szklimy w wywarze z piersi kaczki, około 5 minut na(...)Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    ...1. Piersi z kaczki natnij w kratkę od strony tłuszczu i dopraw solą. Przełóż na zimną patelnię tłuszczem do dołu i smaż na średnim ogniu 6-7 minut, następnie odwróć i smaż kolejne 6-7 minut. Przełóż(...) sos. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze chwilę. 4. Na talerz przełóż piersi z kaczki, pokrój w poprzek na grube plastry. Serwuj z figami, całość polej sosem miodowo-pieprzowym. Przepis pochodzi...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Kaczka na kilka sposobów

    ...kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Kaczka orzechowa Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, 250 ml(...), 1/2 łyżeczki cynamonu. Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, cukier, i roztarty z solą czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką oraz 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę kaczki na zewnątrz i od wewnątrz. Trzymać...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...