• Informacje na temat:

    smażenie dorsza świeżego w calosci

Przepisy na temat: smażenie dorsza świeżego w calosci
  • Wyśmienite dania na każdy dzień tygodnia

    ....  2. Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Marchewkę ugotuj na parze, ostudź. W misce wymieszaj ryż, kurczaka, pokrojoną w kostkę marchewkę, paprykę oraz niewielkie plasterki świeżego ananasa. Posyp solą...

  • Zdrowo i przepysznie

  • Zupa krem całkowicie na czasie. Ogórki zbierane rano w przydomowym ogródku. Smak zupy podkręcony szczyptą ostrej papryki.

  • Gdy przywiozę świeży szczaw Cześć przekładam do sloikow natomiast nie ma innej możliwości aby tego dnia nie zrobić przepysznej zupy.

  • Najlepsze wędliny to domowe wędliny: bez konserwantów, sztucznych dodatków i wiadomo z jakiego mięsa. Polecam aromatyczny schab pieczony w całości, który może być podawany z pysznym sosem i kaszą gryczaną jako danie obiadowe lub jako wędlina do kanapek.

  • Witam się z Wami moimi burgerami rybnymi z dorsza. Przez skromność nie powiem, że wyszły pyszne :-) Fastfood może być zdrowy, jeśli zrobicie go domowym sposobem ;-)

  • :)Bardzo smaczna i szybka surówka

  • ryba jest soczysta i chrupiąca, podawać z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!

  • Bardzo szybkie, smaczne i proste danie. No i co, że z gotową mieszanką. Jak ktoś chce, może przygotować własną. Tutaj dołożyliśmy jeszcze od siebie grzyby mun… są niesamowite w smaku. Zamiast dorsza, można użyć innej ulubionej ryby.

  • Wypróbowany przepis na "Kokosowy filet z dorsza"

Artykuły na temat: smażenie dorsza świeżego w calosci
  • Dalej niż Północ

    ...specjalny namiot, w którym płonie ognisko, a zmarznięci amatorzy aurory karmieni są gorącą gęstą zupą rybną (na dorszach ze świeżego połowu). Tyle że zamiast 700 norweskich koron trzeba wówczas(...) z zimnych mórz, które "mają najlepszy na świecie smak" ("te z ciepłych mało się ruszają i są rozlazłe"). Na poparcie jego słów na stół wjeżdżają wielkie półmiski ze złowionymi przez nas dorszami...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Smaczne i zdrowe

    ...kcal/1 porcja Roladki z dorsza w sosie pikantnym Składniki (4 porcje): - 4 filety z dorsza ze skórką - 1-2 cytryny - kilka gałązek świeżego tymianku - łyżka oleju - 4 żółtka - łyżeczka(...). Ryby doskonale smakują też na zimno. W 100 g ryb jest 70-200 kcal. Bardzo tłuste są śledzie i łosoś. Jeżeli odchudzasz się, sięgnij raczej po solę, pangę, dorsza, mintaja, morszczuka lub flądrę...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Wydaje cię się, że przygotowanie frytek lub kotletów schabowych bez dodatku tłuszczu jest niemożliwe? Airfryer Philips wyprowadzi cię z błędu. Weź udział w naszym konkursie, a zobaczysz jak zdrowe mogą stać się twoje ulubione potrawy. Zdrowe gotowanie jest prostsze niż myślisz. Chcąc wyeliminowac zbędny tłuszcz ze swojej diety, wcale nie musisz rezygnować z ulubionych potraw takich jak frytki, czy też kotlety. Philips AirFryer udowodni ci, że smażyc możesz nawet na... powietrzu! Weź udział w...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...